Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

2. Jul 2012

08:32

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(10 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:2. Jūlijs 2012 - 11:44
(Link)
Džeroma "Trīs vīri laivā neskaitot suni", bija pastāsts,ka kalnos arī viens vīriņš solīja puspasauli par kausu alus, bet kad pārejas krodziņā ieraudzīja cenu, sāka brēkt ka to krogu vajag nodedzināt. Nu un cik miljonus tad tas tas pulksteņmeistars nopelna? Tas pats būcenis aizņem platību komerctelpās, labi tie ir 2-4m2, bet kaut kāda nomas maksa tur ir. Lai nopelnītu mēnesī piemēram 500ls pirms nodokļiem, sanāk 200 bateriju maiņa. Nu vēl tur līdzīgi sīkumi kā sprādžu regulēšana utml. Iztikšana tur sanāk, bet ka tai maizei būtu bieza trekna sviesta kārta virsū - nedaudz šaubos. Jeb tev šķiet,ka visi darbi jāveic par 0,50Ls+materiāli vai vēl labāk - par velti?
Ja reiz tā būtu tāda zelta bedre, tad tādi kantori būtu visās drogās.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:2. Jūlijs 2012 - 12:41
(Link)
Atbildēju augstāk zem radara ieraksta.

Ja šādi kantori būtu visās drogās, tas maksātu ls0.50 nevis ls2 par darbu :)
Runājot par izdzīvošanu, šādu darbību var veikt cilvēks, kas pie viena labo arī tējkannu norautos vadus, salocītās brilles un iesit jaunu spiedpogu apģērbā vai somā.

Manuprāt, pārliekā specializācija sadzīvēs līmenī nekam neder. Jā, atomfiziķis un ķirurgs dara darbus, kas nav apvienojami, bet ikdienā cilvēks ar zelta rokām aizstāj piecus itkā speciālistus, kuri patiesībā izpilda šauri specializētas darbības.

Da bļin, pie tās pašas sievasmātes atnāk santehniķis, kas nespēj noteikt spiediena traucējumu - visa ķibele dēļ tā, ka pēc maģistrālo vadu skalošanas sietiņā krāna galā sakrājušies gruži! Un šādi cilvēki sēž uz cietajām algām + piemaksas par izsaukumiem! Krīze, bļin! Kā zināms, krīze ir tikai galvās.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:2. Jūlijs 2012 - 14:03
(Link)
Pieprasījums un piedāvājums. Ja šķiet par dārgu, meklē lētāk vai maini pats. Neviens tev viņa pakalpojumu nespiež pirkt. Tavs laiks un tava nauda. Esi rokaspulkstenim bateriju pats mainījis? Es esmu. Galīgi bez speciāliem instrumentiem to ne vienmēr var izdarīt, ar galda nazi var nepietikt. Un ja tur ir blīves, tās ir eļļā jāmitrina utml. Nekas sarežģīts, kamēr darīšana ar paša mantu, bet sēdēt aiz letes un raut vaļā visu ko atnes - nu ir tur iemaņas un prakse vajadzīga. Savukārt tas santehniķis ir pavisam cits stāsts - tipisks monopola vai valsts/pašvaldības parazīts.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:2. Jūlijs 2012 - 14:09
(Link)
Pilnīgi piekrītu - laiks, nauda vai pieredze vajadzīgi jebkurā gadījumā. Viens var pulkstenim pats nomainīt bateriju, otrs var savam autiņam pārlasīt piekari, bet darīt to komerciāli (tāpēc ka vari to izdarīt) ir tomēr kas cits.
(Reply to this) (Parent)