Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

20. Feb 2012

10:07

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(42 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:20. Februāris 2012 - 13:19
(Link)
Jā, es zinu, ka mūsu reālais vienīgais nopelns nāciju naida kaldināšanā ir to somugru asimilēšana, kāreiz daudz esmu par to interesējusies.

Jāpiebilst, ka nespēju izsekot loģikai, ka uz šī piemēra bāzes tiek izdarīti secinājumi par taisnīgumu atmaksas jomā latviešu valodai. Varbūt nozīme ir tiem smailijiem? :)

Tad tikpat labi var sacīt, ka visiem turkiem būtu taisnīgi publiski izlaist sev zarnas pilsētu un ciematu centrālajos laukumos, jo viņus galīgi nemīl ne grieķi, ne armēņi, turklāt daudz daudz intensīvāk un košāk, attiecību skalā no 0-10, ja salīdzina latviešu-krievu attiecības.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]karuna
Date:20. Februāris 2012 - 13:35
(Link)
Laikam mans sarkasms nav bijis pietiekami stiprs :)

Pēc maniem uzskatiem "vēsturiskais taisnīgums" ir tikai stulba gremdēšanās pagātnē. Kāds gan man sakars ar domstarpībām, kas notikušas starp maniem senčiem? Es esmu neatkarīga personība un varu izvēlēties darbu, dzīvesvietu, attiecības ar citiem pēc saviem ieskatiem. Es varu paņemt to labo, ko es saskatu gan latviešos, gan krievos, gan britos, un noraidīt to slikto, kas tika darīts pagātnē.

Var argumentēt, ka arī cilšu mentalitāte cilvēkos ir dabiska. Mans pretarguments ir, ka cilvēku kultūrā nav nekā dabiska kopš brīža, kad pērtiķis nokāpa no koka un iekūra pirmo ugunskuru. Mēs ar to esam pārāki par dzīvniekiem, ka spējam apzināti virzīt progresu, apspiežot zemiskos instinktus. Dažreiz gan pērtiķa daba gūst virsroku, bet es tomēr lielākoties gribu būt cilvēks :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:20. Februāris 2012 - 13:42
(Link)
Laikam mans ziņojums arī skaidri nav nolasāms: lai arī pēc būtības es tev piekrītu par "never look back" un liberālu skatu nākotnē, nozīmīgs, pat nospiedošs šīs planētas iedzīvotāju daudzums nav gatavs tam, ko tu tur sludini. Tas drīzāk izklausās pēc tāda pusaudža sapņaina utopisma, ja gribam būt precīzi. Nezin cik vēl laikam jāpaiet, lai tāds veselīgs skatījums uz lietām sāktu piemist kaut piektdaļai cilvēces.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]karuna
Date:20. Februāris 2012 - 13:50
(Link)
Man gan šķiet, ka tas ir reāls nevis utopisks skatījums uz lietām. Utopija būtu izlikties, ka nacionālisms neeksistē. Tas eksistē, bet spēja nepakļauties tā spiedienam dod lielāku garīgu brīvību.
(Reply to this) (Parent)