Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

30. Jan 2012

21:23

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Vakarā nobildēju rimčika paksi, te no blakusstāvošās mašīnas uzzīmējās apsargs un iebilda - nāksies šo bildi izdzēst, nedrīkst bildēt. Kāpēc? Tādi noteikumi. Hm, kā es to varu zināt, iedams garām? Uz ieejas durvīm ir zīme. Eju skatīties, tur pārsvītrots fotoaparāts - droši vien nepārdod fotoaparātus. Tātad, vajadzēšot nodzēst. Nevarēšot, rādu melno vāku. Ā, jums ar filmiņu....nu tad tā nekur nedrīkst parādīties. Sajutos kā kautkādā Amerikā, kur šādas situācijas esot ikdiena. Smieklīgākais, ka bilde ir trešs, parasti piesienas tieši pēc tādām.

Cik noprotu, no likuma viedokļa man nekur līdzi nebūtu jābrauc, ne arī jāgaida policija, bet jāatstāj pers. kods un jāiet prom - ja vajag, lai sūta pavēsti un tad izmeklē.

Reiz vēl centrā no zemīšu štāba iznāca sargs un prasīja, ko bildēju, ka nedrīkstot. Paskaidroju, ka ja mani interesētu viņu iestāde, nobildētu no viesnīcas parka otrā galā vai no satelīta, nevis stāvot uz ietves. Aha, piekrita sargs, un aizgāja iekšā dzert tēju. Tiklīdz cilvēks ir kautkādā sistēmā, tā arī domāšana sāk darboties noteiktā veidā, tā šķiet.

(7 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]chaika
Date:30. Janvāris 2012 - 21:56
(Link)
a kas uz rimi pakša tāds bildējams bija?
tas čista izklausās aizdomīgi
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:30. Janvāris 2012 - 22:01
(Link)
saproti, veikala vadītāja, turklāt plika...nu protams, nekā tur nebija.
zem apgaismotas reklāmas ar labumiem mētājas tukša dēlīšu kaste, tas neizklausās ticams iemesls, lai kautko vakarā bildētu, right?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]chaika
Date:30. Janvāris 2012 - 22:24
(Link)
:) izklausās gan
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]alefs
Date:30. Janvāris 2012 - 23:06
(Link)
Nākamreiz, kad vairāk brīva laika, atkārto šo operāciju un uzzini, cik tālu process aizies (apsardzes papildspēki, policija...), līdz kāds pateiks, ka šāds aizliegums ārpus telpām ir muļķības.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]prox
Date:31. Janvāris 2012 - 09:59
(Link)
es zinu, ka likumā ir noteikts aizliegums bildēt robežas un atsevišķus objektus. bet par aizliegumu bildēt visādus Rimčegus dzirdu pirmo rezi. Šāda prasība var attiekties uz Rimi iekštelpām, nevis ēkas ārpusi. Un norādēm jābūt labi saskatāmām, nevis kaut kur noslēptām. Nākamreiz pasaki, kat tev kabatā ir noteikumi, kas aizliedz visādiem mudakiem tev piepisties.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]grey
Date:31. Janvāris 2012 - 10:09
(Link)
Tik vienkārši jau arī nebūs. Rimi noteikti pieder viss zemes pleķis ieskaitot stāvvietu. Sanāk, ka tu bildē viņu teritorijā, līdz ar to viņi var uzstādīt kaut kādus savus noteikumus.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:31. Janvāris 2012 - 10:47
(Link)
Šeit ir jāsaprot, kā LR likumdošana regulē tiesības uz privātīpašumu. Ir valstis, kurās privātīpašumu nedrīkst fočēt, ir kurās var, ja atrodies ārpus šī privātīpašuma. Te ir moments, vai gadījumā ja rimi tikai īrē telpas ēkā, kā tas ietekmē visu šo situāciju. Un ja kāds nobildē bet neizmanto komerciāli, vai šis moments pie mums ir spēkā. Līdz šim neesmu pārāk iesprindzis par šiem jautājumiem.
(Reply to this) (Parent)