Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

9. Dec 2009

21:58

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Izskatās, ka digitālais TV ir vienkāršs uzmetiens - TV pakas ir tāds pats stulbums kā CD (protams, runa nav par visiem albumiem) - saņem kāroto kanālu/dziesmu un maksā arī par 80% nevajadzīga produkta. Ja jau digitāli, tad neaprobežoties tikai ar kodēšanu/pārraidi, bet piedāvāt tieši to saturu, ko vēlas pircējs.

Padomju laikos gadījās, ka grāmatas vai šlipses varēja nopirkt tikai komplekta ar kādu citu preci, kuru ilgstoši nevarēja iztirgot. Tagad pēc nostāstiem tirgū gadoties pārdevējas, kas neļauj pircējam pašam ielasīt augļus, lai varētu iesvērt arī bojātos.

Tātad, ja TV kā tāds vispār ir vajadzīgs, es nesaprotu kāpēc saturs ir jātirgo bezjēdzīgu paku fasējumā?

(5 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]watt
Date:10. Decembris 2009 - 09:27
(Link)
tāpēc ka kanālu īpašniekiem iestāsta ka viņiem ir mega auditorija (nu, visi kas paku nopirkuši), un kanālu īpašnieki to turpina stāstīt reklāmdevējiem, "jā, reklamējieties manā kanālā "čuhņas bebrustāsti VIASAT", man ir auditorija N miljoni." (jo pārdod pakā kopā ar MTV un Discovery piemēram, un nopirkuši ir N miljoni to paku)
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:10. Decembris 2009 - 11:21
(Link)
tātad, vienkārši iespēja pārdot saspiestas aprikozes kopā ar veselajām.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]grey
Date:10. Decembris 2009 - 12:12
(Link)
LTC piedāvā virszemes un interaktīvo DTV. Tieši šī iemesla dēļ, LTC izdevīgi virszemei pagaidām piedāvāt tikai pakas, bet prasīgākos "bīdīt" uz interaktīvo TV. Pēc gada vai diviem LTC nāks klajā ar super-duper piedāvājumu pilnībā vai daļēji izvēlēties saturu un ievāks nākošo porciju auditorijas, tos, kurus neizdevās iekārdināt ar interaktīvo.

Protams, pret patērētāju tas nav godīgi.

Tieši tāds pats uzmetiens ar dekoderi. Tagad LTC ir uzdevums notirgot porciju ar veciem dekoderiem, kuriem ir tikai analogās izejas. HD dekoderi vispār netiek piedāvāti, tos piedāvā tikai dtv.lv un citi mazumtirgotāji, un arī tikai ķīniešu drazu.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:10. Decembris 2009 - 14:42
(Link)
visi tie HD ir nākamais uzmetiens. Ir cilvēki, kuri zvēr pie HD, bet mani vairāk uztrauc tas, kas esošais tv saturs uz platajiem teļļukiem tiek vai nu kropots, vai deformēts. Kāda nozīme, vai panorāma vai kas te - es te ir hādē vai 720x576? Man te pensionāri stāsta ka digitālais attēls esot labāks....nu košāks...vārdsakot, labāks nekā analogais. Pizģec. Būtu domājuši, ko viņi iegūst vai neiegūst kā klienti, bet viņiem viss viens - košākas krāsas, kautkāds kodaka "nospiediet pogu un mēs izdarīsim pārējo".
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:10. Decembris 2009 - 12:12
(Link)
Tāpēc jau pirmie digitālnieki šobrīd kriminālprocesā, kamēr otrie bīda projektu 1:1 identisku. :)
(Reply to this)