Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Digital Harinezumi

2. Nov 2009

23:15 - Digital Harinezumi

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry


Discontinuous values
Originally uploaded by bricolage.108



http://www.superheadz.com/digitalharinezumi/

fotoaparāts tiem, kas netiecas pēc perfekta attēla. Nevar kadrēt pēc LCD, tikai redzēt jau uzņemto attēlu (es būtu LCD atstājis tikai izvēlnei, bildes taču var skatīties mājās uz kompja). Attēli tiek pielaboti, lai harinezumiprāt, tie nebūtu pārāk pilnīgi - kā filmu laikos, varēja gadīties švīka uz filmas vai izgaismots kadra stūris spožā saulē. Ne vienmēr pareizi nofokusējas.

Attēli ražotāja galerijā izskatās kādus mēs tos esam pieraduši redzēt turku princeses z. klabu-cibā, nu jā, modē nāk neideālais, tā teikt, cilvēcīgais, protams ka cilvēki piekūst no padsmit gigapukseļiem un pārējā breda ko industrija stūķē patērētāju sabudinātajos pauros.

(9 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:3. Novembris 2009 - 07:45
(Link)
Kad es redzu šitādas mantas, man vienmēr šķiet, ka tur ir kaut kas dziļi pretdabisks un nepareizs, ko es nemūžam nespēšu ne saprast, ne pieņemt. Es pat īsti nespēju pateikt, kas tieši. Droši vien vairāku apstākļu kombinācija — piemēram, fakts, ka tas ir digitālais aparāts, kas imitē filmu (man vienmēr dziļu nožēlu raisījušas lietas, kas imitē to, ko tās aizstāj), mēģinājumi apzināti ieviest digitāli izkalkulētas kļūdas, JPY 15,750 cena (pēc Latvijas Bankas kursa sanāk LVL 83,32). Un viss tikai tāpēc, lai sasniegtu tādu efektu, ko daudz precīzāk panāk Latgalītē par latu dabonama Smena. Piedodiet.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:3. Novembris 2009 - 09:03
(Link)
Varu piekrist par imitāciju. Bet digitālās kameras taču pēc būtības imitē filmu aparātus. Digitālajos aparātos faktiski ir tikai viena atšķirība - maināma jūtība, viss pārējais atdarina filmu aparātus.

Man šķiet, ka parādības sāls ir nevis filmas atdarināšanā, bet atteikumā no tiekšanās uz pilnību, tā ir atsevisķa tēma.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]wowow
Date:3. Novembris 2009 - 10:24
(Link)
Bet nu tāda pašmērķīga atteikšanās
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:3. Novembris 2009 - 11:01
(Link)
brīdi apdomājies, es nemaz nevaru tā īsi formulēt kritērijus kas ļautu sadalīt atteikšanās pašmērķīgajās un pašpietiekamajās, turklāt ar šo tēmu samērā viegli spekulēt, no abām pusēm.

es pats nedzīvoju zemnīcā bez elektrības, bet man tomēr simpatizē tas moments, ka mēģina kritiski paskatīties uz tehnoloģijām, kad tā kā mazliet piebremzē vecā bezierunu aizstāšanu ar jauno. Vispār šī ir viena no sarežģītākajām tēmām pasaulē. Nevaram arī jaukt kopā attēlu iegūšanu un fotografēšanu, tur vispār ir atšķirīgi iemesli un principi. Iespējams, ka šo divu parādību ārējās izpausmes bieži liek domāt ka runa par vienu un to pašu, tur vispār ir daudz pieņēmumu un vispārinājumu, daudz kas tiek pieņemts pēc noklusēšanas, itkā tas būtu pats par sevi saprotams.

No otras puses, varētu runāt par pašmērķīgu aifonizāciju (liksim vienā katlā visus šāda veida telefonus, nosaukums ir tikai ērtībai), nu te arī ir interesanti - vieni nosauks 5 iemeslus kāpēc aifons ir ērtāks lietošanā un citiem šie paši iemesli kalpos, lai nelietotu. Lūk, te arī slēpjas cilvēcīgās būtnes viens no noslēpumiem, duālisms, kurā viena puse nepastāv bez otras. Tas taču ir gatavais kosmoss, balts un melns, vīrietis un sieviete, ziema un vasara. Pašmērķīgi un labprātīgi, savtīgi un nesavtīgi, tas viss ir viens, viss ir kopā, bet cilvēks mokās jo domā ka ir kautkas ārpusē. Nav, ārpusē nav itin nekā, kā teiktu bizamžurka, ar sviestmaizi ķepā iesēžoties tortē.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]wowow
Date:3. Novembris 2009 - 12:20
(Link)
i mean atteikšanās no tiekšanās uz pilnību būtu iznākusi daudz patiesāka, ja aparāts būtu izticis bez algoritmiem (kuru izmaksas ietvertas kameras cenā) bildes "sabojāšanai". tagad tāda prasta nišas produkta uzražošana specifiskiem dīvaiņiem vien sanāk.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:3. Novembris 2009 - 18:16
(Link)
bez algoritmiem - uztaisīt autofokusu, kas kļūdās dažreiz? Ar teiksim, mehānisku defektu, vai tur AF sensoru kas pie noteiktiem apstākļiem gļuko? Man šķiet, ka tas vienkārši maksātu daudz dārgāk, nekā specifiskā auditorija būtu gatava maksāt :)

Savādāk jau visi produkti ir nišas produkti. Re, agrāk dslr bija dažiem, tagad - teju katram. Niša vienkārši pastiepās lielāka. Man šķiet, runājot par nišām, būtu kautkā nosaukumā jāiekodē nišas izmērs, pircēju tūkstošos gadā vai ieņēmumos. Ar krāsām varbūt, uz stratēģu kartēm smuki izskatītos.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]zazazelle
Date:3. Novembris 2009 - 14:16
(Link)
bucas! sen jau gan nekas nav bildeets
(Reply to this) (Thread)
From:[info]zazazelle
Date:3. Novembris 2009 - 14:23
(Link)
bet tieshi bija doma savaakt kopaa visas pilseetu/mashiinu bildes un kaut ko ar vinaam izdariit. re, esot moderni, tu mani iedrosinaaji
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:3. Novembris 2009 - 18:17
(Link)
'll stay tuned, kā šie tur saka.
(Reply to this) (Parent)