Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Komentāri

3. Nov 2009

[info]biezpientaure

11:01

brīdi apdomājies, es nemaz nevaru tā īsi formulēt kritērijus kas ļautu sadalīt atteikšanās pašmērķīgajās un pašpietiekamajās, turklāt ar šo tēmu samērā viegli spekulēt, no abām pusēm.

es pats nedzīvoju zemnīcā bez elektrības, bet man tomēr simpatizē tas moments, ka mēģina kritiski paskatīties uz tehnoloģijām, kad tā kā mazliet piebremzē vecā bezierunu aizstāšanu ar jauno. Vispār šī ir viena no sarežģītākajām tēmām pasaulē. Nevaram arī jaukt kopā attēlu iegūšanu un fotografēšanu, tur vispār ir atšķirīgi iemesli un principi. Iespējams, ka šo divu parādību ārējās izpausmes bieži liek domāt ka runa par vienu un to pašu, tur vispār ir daudz pieņēmumu un vispārinājumu, daudz kas tiek pieņemts pēc noklusēšanas, itkā tas būtu pats par sevi saprotams.

No otras puses, varētu runāt par pašmērķīgu aifonizāciju (liksim vienā katlā visus šāda veida telefonus, nosaukums ir tikai ērtībai), nu te arī ir interesanti - vieni nosauks 5 iemeslus kāpēc aifons ir ērtāks lietošanā un citiem šie paši iemesli kalpos, lai nelietotu. Lūk, te arī slēpjas cilvēcīgās būtnes viens no noslēpumiem, duālisms, kurā viena puse nepastāv bez otras. Tas taču ir gatavais kosmoss, balts un melns, vīrietis un sieviete, ziema un vasara. Pašmērķīgi un labprātīgi, savtīgi un nesavtīgi, tas viss ir viens, viss ir kopā, bet cilvēks mokās jo domā ka ir kautkas ārpusē. Nav, ārpusē nav itin nekā, kā teiktu bizamžurka, ar sviestmaizi ķepā iesēžoties tortē.

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..