Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

6. Jun 2009

16:41

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Pēdējās dienas nāk ar zināmu vilšanos - kapitālismā būtu jāvar nopirkt ne tikai miesu un balsis, bet arī normālu tējkannu. Tūlīt es uzrakstīšu, kādu es to iztēlojos. Tam būtu jābūt monolītam ņeržavejkas bundulim bez silikona blīves starp sildošo virsmu un sienām, bez ūdens līmeņa rādītājiem, bez iluminācijas, ar manuāli veramu vāku. Man nepatīk plastmasa kas sāk drupt pēc atkaļķošanas ar etiķūdeni, nepatīk ja tējkanna ar laiku sāk laist cauri blīvju vietās un nepatīk automatizētie vāki kas ir pārāk mazi lai iebāztu roku tīrīšanai un veras kad tiem sagribās un vai nolūzt nost.

Mūsu vietējais kapitālisms manu saucienu pēc patēriņa nespēj apmierināt, tā es secinu pēc mājai tuvējo veikalu izpētes. Internetbodes ir vispār kautkas dīvains - bildēs viss izskatās smuki, bet bodē tā pati kanna izskatās kā kitajozu pionieru sasteigts ārpusklases darbs. Man būs jābrauc uz pilsātu? diezvai tur aina ir stipri savādāka.

Runājot līdzībās, man nevajag auto ar krūžu turētājiem, kas pēc garaiņiem māk atšķirt tēju no kafijas un izspīdināt "patīkamu kafijas|tējas dzeršanu!". Mani apmierina stabili strādājošs zemapgriezienu dzinējs ar labu griezes momentu un saprātīgu patēriņu. Man nevajag fotoaparātu, kas ainā atpazīst sejas un kautko tur pielāgo ekspozīcijā. Man patīk mehānisks izstrādājums kas darbojas arī pēc 40 gadiem un kuram reizi gadā nav jāmaina sūda zobratiņš par 100 latiem un nav jātīra matrica par 40 latiem/reize. Bet lietai ir jāstrādā, un ne jau līdz garantijas laika beigām.

(6 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]scope
Date:6. Jūnijs 2009 - 17:48
(Link)
Imho, šī mūsdienās ir vislielākā problēma - lielāko daļu preču ražo pēc iespējas lētāk un tā, lai tās izvilktu garantijas laiku + 1 dienu(šis ir ideālais gadījums, bet gadās, ka izvelk ilgāk).
Jo tad būs iespēja pārdot nākošo tādu pašu štruntu.
(Reply to this)
From:[info]
Date:6. Jūnijs 2009 - 17:56
(Link)
+42 un totally agree.
tu, mazais mirstīgais cilvēks, vairs pat nevari parastu telefonu nopirkt, visur tikai kaut kādi kosmosa kuģi ar miljons iespējām. atliek vienīgi nokia 3310 latgalītē vai pensionāru telefons emporia life.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:6. Jūnijs 2009 - 20:14
(Link)
+ daudz ierakstam un komentāriem.
Mūsdienu postkapitālisms diemžēl balstās uz to, ka nav iespējams nopirkt priekšmetus ar minētajiem parametriem, jo tādējādi nenotiktu maģiskais Patēriņa Pieaugums, kas ir aizvietojis mītiskos trīs vaļus.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]ealze
Date:7. Jūnijs 2009 - 16:52
(Link)
tieši vienu dienu pēc šī posta, manas tējkannas blīves atteicās...
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:7. Jūnijs 2009 - 20:33
(Link)
cilvēk mīļais, vaita nezin, ka tirgū var normālus čuguna karstumtraukus dabūt? Panna pa 4 Ls cep brīnumaini un mazbērni vēl nevarēs nolietot. Cuguna katli labāki par visiem Zepteriem kopā ņemtiem un nesaldizināmi letāki. AR čaiņikus var dabūt normālus - metāla, snīpjainas kannas pa kādiem latien diviemm..
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:8. Jūnijs 2009 - 11:05
(Link)
Šķiet, ka meitenes (ar izņēmumu scope) patiesi spēj novērtēt trauku nozīmi; tie džeki laikam pārņemti ar aifoniem-šmaifoniem.

Par čuguniem piekrītu, es gan neuzsvēru bet šoreiz runa par elektrisko tējkannu - tur čuguns neatmaksājas. Vārīt uz gāzes - lēnāk, plus elektrība tvaicim - tas pats vien aptuveni būs kā ar elektrisko kannu. Maksājam par ātrumu.
(Reply to this) (Parent)