Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

8. Apr 2009

11:25

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Atcerējos, ka pirms gadiem 30 autobusā skolniekam bija vairākas iekārojamas vietas. Pirmā bija uz pakaļējā sēdekļa, tas bija tāds plats dīvāns pa visu aizmuguri. Visjēdzīgāk bija sēdēt pa vidu vai labajā pusē pie loga. Otrā vieta varētu būt kreisajā pusē virs riteņa - ļoti laba vieta ziemas periodā. Nu un viskrutāk bija stāvēt priekšā, starp durvim un šoferi (ja pilns buss) vai blakus šofera būdai.
Ja kāds atcerās, tad šoferi tolaik staigāja pie farcovščikiem pirktos džinsos un valkāja turpat pirktas saulenes a la Stīvs Vonders. Ātruma pārslēga rokturis bija rotāts ar organiskā stikla bimbuli, kurā iekšā bija sarkana rozīte. Šofera kabīne parasti bija izgreznota ar pilnīgāko kiču - vimpeļi, izgrieztas bildītes no vācu žurnāliem un tad vēl nozīmītes. Dažiem reāliem keksiem pa loga perimetru aiz blīvējuma gumijas bija saspraustas 1kap. monētiņas. Uz priekšējā paneļa pa vidu bija vai nu vāzīte (parasti tukša) vai plastmasas gremlins ar lampiņām acu dobumos, kas pārmaiņus mirkšķināja. Braucot savas 30 minūtes uz skolu vai atpakaļ, vienmēr bija interesanti aplūkot saldās dzīves simbolus rasolā ar sieviešu plikumiem.

(8 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]
Date:8. Aprīlis 2009 - 12:08
(Link)
visu šito kiču lauku autobusos varēja visā pilnībā aplūkot vēl pirms pāris gadiem. topā bija arī ar ekstra garspalvainu sintētisko a-la kažokādu viscaur nopolsterēts šofera sēdeklis (tā teikt, salon pad tjigr) un ar izoleni notīta stūre.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:8. Aprīlis 2009 - 12:23
(Link)
bet vai tad nav feini? nu, nav jau kā Meksikā, bet kāds prieks no braukšanas nepersonalizētā bleķa kārbā? Faktiski, ir sajūta kā esot ciemos (tiesa, par samaksu) - notiek saskarsme. Vienīgais kas riebjas, kad šoferītis aizraujas un kautkādu apsveikumu koncīti sāk translēt teju pa visu busu.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]
Date:8. Aprīlis 2009 - 12:29
(Link)
ir, ir!
man bērnībā visvairāk patika tie vimpeļi un nakļeikas no ārzemēm - likās, ka krutais šoferis ar šito autobusu kur tikai nav izbraukājis (kaut gan, visticamāk, uzlīmes bija no tām pašām ārzemēm atnākušas kopā ar pašu humpalu autobusu)
nereti stilīgie un saulesbriļlotie šoferīši mēdza arī pie stūres pīpēt, runāt pa mobilo telefonu un karstās vasaras dienās braukt ar atvērtām pasažieru durvīm.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2009 - 12:43
(Link)
tu esi nosaucis pilnīgi visu, kas tur bija :)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:8. Aprīlis 2009 - 12:52
(Link)
vimpeļi vēl bija, ar visādu pilsētu nosaukumiem, dažiem busiem bija kādi divdesmit vismaz!
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:8. Aprīlis 2009 - 13:00
(Link)
Un aizmugurē uz beņķu mugurām tika sarakstītas visādas muļķības, telefona numuri (ar kaunu jāatzīt, ka esmu arī to darījusi :)), aicinājumi iepazīties u.tml.
(Reply to this)
From:[info]eerenpreiss
Date:8. Aprīlis 2009 - 14:06
(Link)
PAZos prestižākā vieta viennozīmīgi bija vientuļais sēdeklis pie šofera!
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:8. Aprīlis 2009 - 14:35
(Link)
PAZos esmu braucis tikai ārzemēs, kad gāju skolā tad autobusu parki jau bija pārgājuši uz LAZiem.
(Reply to this) (Parent)