Garastāvoklis: | cranky |
etniskā virtuve
Mēģināju uztapināt auksto zupu, pēc māsas receptes. Pārliecinājos, ka tīra etniskā virtuve nav iespējama - marinētās bietes ebreju gaumē ietver sevī krustnagliņas, koriandru un vēl kaut ko nenosakāmu..muskatriekstu?/anīsu? un dilles šajā klimatā ienākas mazliet fenheliskas, pārpilnas ar ēteriskām eļļām (vismaz augusta raža). Aukstā zupa sanāca garšīga, bet nu nemaz neatgādināja Mellužu ēdnīcas ideālu. Savukārt baziliks..tas cietmiesīgais lapainis, kas zaļo Rīgā, būtu jāsauc savādāk, piem. par vasiļiku. Tā es te sevi mierinu, lai nav jāskumst pēc Ķemeru kapu saldajām mellenēm. Par draugiem nemaz nerunājot.
P.S. orgānu ziedošanas telefons pagaidām klusē