Pilnmēness nogurdinātie - * * *

About * * *

Previous Entry * * *19. Feb 2024 @ 19:04 Next Entry
Par Navaļniju man nav ko teikt nevis tāpēc, ka par to nedomātu, bet tāpēc, ka neredzu kādu jēdzīgu pienesumu.

Varu teikt tikai to, ko jau daudzi: ka lai vai kādi būtu cilvēka politiskie uzskati, bet apzināta došanās ieslodzījumā un lielā mērā tikpat apzināta nāves pieņemšana ir pelnījusi ļoti daudz.

Tā kā vairs nespēju sekot līdzi ne Krievijas karam, ne iekšpolitikai, tad mans ir priekšstats, ka diemžēl N. nāve vismaz tuvāko gadu laikā nekādas izmaiņas Krievijā nenesīs. Vai nesīs kaut kur ārpus Krievijas -- nespēju izsekot, bet neizskatās cerīgi.

Tas nekādi netraucē Ukrainu atbalstīt materiāli katru mēnesi, bet esmu nobāzējies uz to, ka tas viss būs ļoti ilgi un briesmīgi, un galu (as in, pat būtiskas izmaiņas) mēs šeit nevaram nekādi paredzēt.

Kamēr bija vēl pagājušā gada naratīvi par uzbrukumu - pretuzbrukumu utt, tikmēr varējām sevi barot ar cerībām, bet tagad droši vien vairāk jādara še un tagad lokāli.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]auksts_entelekt
Date: 19. Februāris 2024 - 19:21
(Link)
Njā.
Tikko dzirdēju, ka USA atbalsts Ukrainai samazinājies par trim reizēm. Kopš decembra nav nekādas ieroču piegādes.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 19. Februāris 2024 - 19:29
(Link)
Es nezinu kā tev, bet man šķiet, ka Austrumeiropā un še īpaši, ir nereti tāds pārāk vērtīborientēts iespaids par ASV.

Tur patlaban notiek cīņa starp divām gerontokrātijā iestigušām varas struktūrām, kuras izmanto melus, idiotismu un vērtību signalizēšanu kā ikdienas kampaņas sastāvdaļu, katra savai auditorijai attiecīgi.

Kamēr uz to noraugās karjeras valsts ierēdņi, kuriem būtiska daļa darba ir laipošana starp šiem te.

Tiešām neesmu ciniķis, bet ASV man šķiet ir pārāk apsēsta ar savu nabu, lai spētu saprast, kas notiek apkārt un ko tas viņiem ilgtermiņā nesīs. Tas gan tā ir bijis ilgi, bet es domāju šobrīd tā ir izvairīšanās no skatīšanās uz pasauli, kur ASV vairs nav viennozīmīgais absolūtais līderis.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 19. Februāris 2024 - 19:31
(Link)
Respektīvi, uz ASV cerēt ir neprāts. Nepieciešama būtiskāka sadarbība ar kaut ko, kas sajēdz, ka Krievija ir eksistenciālāks drauds. Varbūt UK, varbūt Francija, ja viņiem nebūs pārāk viss pakaļā. Varbūt pat Vācija. Noteikti Polija.
[User Picture Icon]
From:[info]gnidrologs
Date: 19. Februāris 2024 - 22:12
(Link)
Ja pat Romai piedrāzt, tad kādā veidā Romas vasaļvalstis tur kaut ko mainītu? Visa Eiropa ir subordinēta Vašingtonas/Davosas iluminātiem, tāpat kā savā laikā Padumjo Savienība Maskavas poļitbirojam. UK, Francijas un Vācijas valdības ir lelles.
From:(Anonymous)
Date: 19. Februāris 2024 - 22:38
(Link)
Ja lielās R-Eiropas valstis ir Vašingtonas "lelles", tad kā tu skaidro salīdzinoši nelielo R-Eiropas militāro atbalstu Ukrainai? Piemēram, ilgo vilcināšanos ar vācu tankiem ATACMS, F16.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 19. Februāris 2024 - 23:15
(Link)
Da kā viņš spēj skaidrot jebko, kas nesakrīt ar paša narratīvu? Skaidrs, ka ar žīdmasonu sazvērestību, varu saderēt.
[User Picture Icon]
From:[info]gnidrologs
Date: 20. Februāris 2024 - 06:57
(Link)
Tieši ar to pašu. ASV mērķis nekad nav "uzvarēt". Kuru un no entajiem kariem, ko viņi ir izprovocējuši, beigās arī noveduši līdz triumfam. Karš ir slaucama govs un destabilizācijas instruments. Attiecīgi palīdzības un sankcijas kalpo, lai to paildzinātu un padarītu postošāku visām pusēm.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 19. Februāris 2024 - 23:18
(Link)
Ja tu ar Romu domāji ASV, tad "pat", manuprāt, ir nevietā. Viņiem pat Meksikas narkokarteļu karš, kas notiek blakus, ir tīri pajāt, kur nu vēl slāvu cīņas otrā pasaules pusē.

Pie tam, nav jau tā, ka viņu track record liecina par ļoti prasmīgu rīcību pat tur, kur viņi iesaistās.
[User Picture Icon]
From:[info]gnidrologs
Date: 20. Februāris 2024 - 07:02
(Link)
Tieši tā, skat augstāk. Meksiskas narkokarteļi nav US elites ienaidnieki un uzspiesti forsētā robežu turēšana līdz galam vaļā, kas būtībā ir nodevības akts, tam uzskatāma demonstrācija.
[User Picture Icon]
From:[info]vilibaldis
Date: 19. Februāris 2024 - 19:38
(Link)
Principā, pasaules lielvaru pārņēmuši prātu izkūkojuši veči un pret to diemžēl "zāļu" nav kamēr dabīgi atmirs :(
From:[info]formica
Date: 19. Februāris 2024 - 22:40
(Link)
Vinjsh zinaaja, ka tiks nomainiits :/

https://t.me/mriya24/40978
[User Picture Icon]
From:[info]runcis
Date: 20. Februāris 2024 - 18:07
(Link)
Es atceros tos laikus, kad deviņdesmito gadu sākumā (laikam 1991.g. pirmspuča laiks) krievi demonstrācijās protestēja pret militāras intervences plāniem. Tas bija viens no faktoriem, kas paglāba Baltijas valstis. Tad panesās zombēšana, un tagad lielākā daļa krievu pat neprotestē pret savu tautiešu sūtīšanu gaļmašīnā, nemaz nerunājot par militāru agresiju pret kaimiņiem kā tādu.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba