Pilnmēness nogurdinātie - 0.0002

About 0.0002

Previous Entry 0.00023. Mar 2022 @ 20:42 Next Entry
Ar visām šīm šausmām gribēju tomēr palasīties apkārt un salikt kopā visu, vismaz pierakstīt sev.

Kā jau mēs zinām, Krievija turpina cītīgi realizēt plānu B -- kas, protams, neizskatās ne pēc kāda plāna, bet pēc vienīgā, ko viņi ir spējuši salikt kopā, kad neizdevās blickrīgs.

Tas ir, Krievija joprojām strādā pie tā, lai ieņemtu visas galvenās pilsētas un uzsauktu, ka "specoperācija" ir beigusies un Ukraina ir "atbrīvota", kad viņiem izdodas pagaidu valdība.

Tas, protams, ir briesmīgs plāns Ukrainas iedzīvotājiem, ja tas lielā mērā izdodas. Partizānu karš ir smaga un asiņaina lieta, gan tāpēc, ka karot mēģina neapmācīti (un slikti apbruņoti) civiliedzīvotāji, gan tāpēc, ka ienaidnieka okupētās teritorijās ir daudz grūtāk saņemt ekipējumu un koordinēt rīcību (atceramies, ka Hersonā, ko diemžēl šodien, cik saprotu, ieņēma, pa -dienu- var staigāt kopā tikai 2 cilvēki; pa nakti, protams, ir komendanta stunda un staigāt nevar vispār). Tāpat arī, Krievija tagad var izmantot ieņemtās pilsētas iedzīvotājus kā dzīvo vairogu, kā arī -- WW2 stilā -- bargi sodīt civiliedzīvotājus par partizānu rīcību. No sērijas, par katru no partizāniem kritušo Krievijas karavīru mēs nošausim 20 pilsētas iedzīvotājus. Baisi, bet, ņemot vērā to, ko viņi JAU ir izdarījuši, diemžēl nebrīnītos.

Cerēsim, ka viņiem neizdosies nekas vairāk kā šobrīd, un ka viņus izsitīs arī no visām vietām, kur viņi jau iekortelējušies.

Bet pēc ziņām spriežot, viņi par katru cenu vēlas pabeigt savu sākotnēju plānu. Krievijas iedzīvotāji tiek mobilizēti, mēdiji tiek kontrolēti, demonstranti tiek arestēti.

Runājot par mobilizāciju, savukārt, jautājums ir -- vai iesauktajiem jaunkareivjiem būs ekipējums. Mēs jau redzējām video, kur uzrāda pa pusei izzagtus tankus (ti. kaujā sasistie tanki jau ir bijuši pa pusei demontēti Krievijā), ēdiena pakas ar derīguma termiņu pirms 7 gadiem, utt. Protams, liela daļa no šiem video nekādi nav marķēta (apkārtne/vieta/laiks), tāpēc nav iespējams pateikt, vai tie ir feiki, bet pat, ja tikai daļa ir patiesības, Krievijas armija ir nenormāli sūdīgi ekipēta.

Tāpat ir dzirdēts, ka sankciju dēļ, iespējams, Krievija nevarēs ražot munīciju un augsti tehnoloģiskos ieročus. Bet nespēju iedomāties, ka tas attiektos uz kalašiem un to patronām, jo citādi jau viņiem tiem jauniesaucamajiem būtu jādod tikai sapieru lāpstas.

Nelaime ir tā, ka viss šis nozīmē, ka Pū konsolidē varu arvien tālāk. Šis ir brīdis, kad tiek atsijāti visi, kas jel ko iebilst pret uzņemto kursu, un visi, kas piedalās lēmumu pieņemšanā (ha), kļūst par līdzvainīgajiem. Tas ir, cik saprotu, diezgan tipisks bandītu gājiens(помазанные кровю), kas šobrīd vienkārši tiek izspēlēts kārtējo reizi.

Savukārt par Krievijas iedzīvotāju spēju sacelties pret esošo varu, es gribētu būt optimistisks, bet, piemēram, Ņevzorovs uzskata, ka ap 70% Krievijas iedzīvotāju Pū (un Krievijas lielvarisms) ir reliģija. Ja tas tā izrādās, tad ir ļoti ļoti slikti. Pat ja tie ir tikai 50%. Jo TAS nozīmētu, ka sankcijas, cerams, ierobežos Krievijas iespējas karot, bet feilotu tajā, lai iedzīvotāji veiksmīgi saceltos pret esošo varu. Piemēram, varam skatīties to pašu slaveno Ziemeļkoreju -- tā kā vadonis kontrolē naratīvu praktiski visā valstī, tad visas potenciālās varas maiņas saskaras ar reliģiozu apmātību. Iespējams, ka šo var kaut kā pagriezt pret Pū, publiskajā naratīvā kaut kādā veidā iepinot reliģijas maiņu, bet kā -- patlaban nestādos priekšā.

Tas nozīmētu, ka Krievija arvien lielāku daļu savu esošo resursu veltītu marionešu režīma ieviešanai un uzturēšanai Ukrainā, un ar šo svēto karu attaisnotu jebkādu iedzīvotāju dzīves līmeņa kritumu.

Un tad mēs nonākam pie nākošā punkta. Sankcijas un to ietekme. Paldies dievam, sankcijas ieviesa ātri un izlēmīgi. Lai arī, piemēram, Lielbritānija politika ir lielā mērā Krievijas ietekmēta, arī viņi piedalījās dažādu sankciju pielietošanā. Neskatoties uz to, ka kopējais iespaids ir, ka deputāti un valdība patlaban cenšas nesmukumu paslaucīt zem deķa. Piemēram, ļaujot oligarhiem 180 dienas savu īpašumu pārdošanai. Tāpat, protams, par sankcijām paziņoja, mēs jau visi zinām, arī Šveice un vairākas citas valstis ārpus ES/ASV.

Kopējās sankcijas, atbilstoši Krievijas pašas ekonomistu prognozēm, tiešām smako pēc Ziemeļkorejas attīstības līmeņa ilgtermiņā.

Tas, ko Krievija noteikti centīsies darīt, ir šīs sankcijas apiet, atrast veidus, kā dabūt sev nepieciešamos resursus. Es domāju, tas ir tas, uz ko cer gan Pū, gan viņa apkārtne.
- Ok, ok, jūs mums uzlikāt baisās sankcijas, valsts grimst, bet mēs personiski un militārais komplekss izķepurosies, pofig par pārējo valsti. Bet tikmēr mēs ieņemsim Ukrainu un uzliksim tur marionešu režīmu. Pofig, ka jūs neatzīstat, bet, kamēr NATO tur nekāpj, mums vienalga. Turklāt neaizmirsīsim, ka Ukraina ir arī ļoti bagāta ar dabas resursiem valsts, un kontrolējot vismaz lielu daļu tās teritorijas, Krievijai ir iespēja pumpēt resursus ārā arī no turienes.

Ļoti ceru, ka tas Krievijai nekādi neizdosies, bet patlaban tas man tiešām izskatās viņu plāns B. Un tas nozīmē, ka ilgtermiņā mums galvenais būtu nezaudēt modrību.

Jo šāda plāna B ietvaros jārēķinās ar risku, ka Ukrainas narratīvs, kā jau visi konfliktu apraksti riskē nonākt ārpus galvenās dienaskārtības Eiropā un ASV pēc kāda laika. Nezinu, cik lielā mērā to izdosies nepieļaut, bet tāds risks pastāv. No sērijas, ieviesām sankcijas, monitorēsim situāciju un ļausim nabaga ukraiņiem kauties tālāk. Cilvēki nogurst no kara televizoros, it īpaši, ja tas uz viņiem tieši neattiecas. :-( Arī ļoti ceru, ka šis nepiepildīsies. Jāskatās īstenībā, kā bija ar iepriekšējiem kariem -- Kosovo varētu būt visskaidrākais analogs, jo atšķirība no pārējiem konfliktiem, arī tur karadarbība norisinājās Eiropas faktiski centrā. Tas ļautu zināmā mērā prognozēt.

Kā tad tas viss varētu beigties?

Optimistiskais variants -- Pū tomēr tiek nomests/nozūmēts, bet visticamākais to izdarīs viņa apkārtne, ne Krievijas tauta. Pie varas nokļūst kliķe, kurai patīk villas Nicā un kuri gribētu tās sev dabūt atpakaļ un braukt uz tām. Krievija atsauc spēkus, viņai tiek ļauts kaut kādā mērā saglābt seju, bet ir reparācijas. Pie varas varbūt nokļūst Navaļnijs. Lai arī, cik saprotu, viņam arī ir impēriskas ambīcijas, iespējams, ka viņš tās neapvieno ar prātu izkūkojušu bandītismu un pieiet šīm lietām drusku sakarīgāk (neesmu pētījis).

Sliktais variants. Pū izdodas militāri kontrolēt būtisku daļu no Ukrainas un izveidot prokrievisku marionešu valdību. Sankcijas turpinās, bet Krievija atrod veidus, kā tās apiet vismz tik daudz, lai varētu turpināt uzturēt sevi pie dzīvības un turpināt "specoperāciju", gaidot, kad ukraiņu spēki izsīks.

Supersliktais variants. Tas pats, kas sliktajā, bet pasaulei tas viss apnīk un viņi vai nu atceļ sankcijas, vai neseko līdzi to izpildei -- jo neslēpsim, katrā valstī ir kolaboranti, kuri saprot, ka dīlojot ar sankcijām pakļautu valsti var reāli labi nopelnīt. Ukraiņi tiek reāli pamesti zem tankiem.

Supersuperliktais variants, kaut kādā brīdī Pū saprot, ka konkrēti viņam spēlīte ir beigusies, un viņa ģenerāļi ir tik traki, ka ļauj viņam nospiest podziņu.

Ideālistisko variantu, kad Krievijas tauta saceļas pret Pū un noslauka viņu un viņa kliķi no galdiņa, vismaz es diemžēl patlaban neredzu. Galvenokārt tāpēc, ka šī "varas vertikāle" iet ļoti dziļi -- no Pū līdz pat gubernatoriem un, iespējams, pat mēriem. Cik saprotu, policaji ir superuzticīgi un reāli agresīvi, FSB ir vienā šaikā ar Pū. Pat, ja tā puse ar Krievijas iedzīvotājiem nav tik sazombēta, kā izskatās, reāli masveida protesti valstī, šķiet, nav bijuši kopš 1991. gada. Un vienmēr ir cerība, ka "ne jau man tas būs jādara". Bet arī, ceru, ka man nebūs taisnība un piepildīsies šis variants.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]ctulhu
Date: 3. Marts 2022 - 22:34
(Link)
/Supersuperliktais variants, kaut kādā brīdī Pū saprot, ka konkrēti viņam spēlīte ir beigusies, un viņa ģenerāļi ir tik traki, ka ļauj viņam nospiest podziņu./

Pogu spiest var tikai Pu, Šoigu un Gerasimovs reizē
(Replies frozen) (Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 3. Marts 2022 - 22:56
(Link)
nu, Šoigu neizskatās pēc pirmā prāta ciemā, cik viņš ir adekvāts, man nav ne jausmas. var jau būt, ka viņš nav ar reliģisku pārliecību.

par Gerasimovu vispār nezinu neko.
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]nova
Date: 3. Marts 2022 - 23:18
(Link)
(Replies frozen) (Parent)
[User Picture Icon]
From:[info]dominika
Date: 4. Marts 2022 - 06:36
(Link)
Mjā, tas neizklausās optimistiski. Turklāt Šoigu māte ir dzimusi Ukrainā, bet izskatās, ka tas viņa sirdsapziņu nekā neietekmē.
(Replies frozen) (Parent)
From:[info]divi_g
Date: 3. Marts 2022 - 23:18
(Link)
Laba ideja, manas piezīmes pie šā:

Imho tur nav Plāna B - Putlers un rašisti tik ilgi ņēmās ar šovinistiski-revanšistiskajām idejām (skatīt Putlera ņemšanos ar carismu un RPC pirms kāda laika, un Staļinu pēdējos gados), ka nokļuva pilnīgā pārliecībā, ka ukraiņi viņus sagaidīs ar ziediem, jo "naše ģelo pravoje", "mēs uzvarējām nacistus, tādēļ mums nevar nebūt taisnība", "mēs esam Trešā Roma" ("Gribējām uzbūvēt Trešo Romu, bet sanāca Ceturtais Reihs"), "Rietumi ir Antikrista varā", utt., tādēļ atliks iefigačīties Ukrainā ar kolonnām un karogiem, lai viss notiktu, kā līdz šim - Gruzijā (maza, nepietiek ne spēku, ne stratēģiskā dziļuma), Krimā (pārsātināta ar militāro personālu), Donbasā (ir būtisks vietējo iedzīvotāju atbalsts). Tas nenotika, nu un tagad p*šās, kā māk, un māk tikai tā, kā savulaik Groznijā - vispirms kolonnā, jo sagaidīs taču ar ziediem, kad tas nenotiek, tad bumbojot līdz zemei.

Par nākotnes variantiem - imho tur ir stāsts par mēģinājiem vadīt haosu... Es neredzu variantu, kurā RU ir demokrātiski spēki, kas noslauka Putleru un kliķi, un padara RU par puslīdz normālu valsti. Vienīgā alternatīva no šīs nometnes ir Navaļnijs, un viņš arī ir gana liels šovinists, btw. Bet jā, vismaz šo karu viņš apturētu. Vēl ir variants, ka esošā RU elite nolemj nolikvidēt Putleru un kādu daļu no viņa komandas, taču tad diez vai mainīsies ideoloģiskās pamatnostādnes - Putlera vietā, ļoti iespējams, laika gaitā izvirzīsies būs kāds cits, līdzīgs. Ja ukraiņi turēsies gana ilgi un Rietumu spēs noturēt sankciju režīmu, pastāv iespēja, ka krievi paši vilsies šajā režīmā un sāks dumpoties - ja tas notiks, tad sekas ir diezgan neprognozējamas, ja atceras, kā Krievija bruka pirms 100 gadiem :(

(Replies frozen)
From:[info]formica
Date: 3. Marts 2022 - 23:56
(Link)
Sankcijas ir teaatris, kas stiprinaas Ru eksportspeeju

https://youtu.be/EZHWtUJXYtY?t=425


Vanagi (Neoconu+demu spice) jau sen sapnjo par profitablu karinju, turklaat, ja pashiem nav rokas jaasmeeree

https://theintercept.com/2016/07/25/robert-kagan-and-other-neocons-back-hillary-clinton/
https://consortiumnews.com/2015/03/20/a-family-business-of-perpetual-war/
(Replies frozen) (Thread)
From:[info]divi_g
Date: 4. Marts 2022 - 01:25
(Link)
Welcome To The Rabid Hole! Are You Who You Think You Are?
(Replies frozen) (Parent)
[User Picture Icon]
From:[info]iokaste
Date: 4. Marts 2022 - 04:12
(Link)
vai tad ir sankcijas pret svarīgo gāzi un naftu? vai tad krievu verhuškai jāpārdod villas Jūrmalā, viņi nevar ārstēties Vācijā?
Sankcijas ir reklāma, krievi savāks krievu apdzīvotās teritorijas un vēl drusku. Latvija varēs saglabāt savu valstiskumu Kurzemes robežās, bet arī tas būs jāmāk.
(Replies frozen) (Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 4. Marts 2022 - 04:40
(Link)
es nezinu. es varu tikai teikt, ka krievu pašu ekonomisti saka, ka būs totāls ekonomikas kolapss pat ne pēc gadiem, bet 3-4 mēnešiem. tiesa gan, ja viss tauta pāriet uz kartupeļu audzēšanu piemājas dārziņos, tad, ko ēst būs.

attiecībā uz naftu, vismaz šobrīd, kad naftas cena ir pacēlusies viss 100$ , krievi nevarot pārdot pat par 18$.

attiecībā uz gāzi, Krievijai gāzes vadu ir tikai uz Eiropu un Ķīnu, un Ķīnā esot jau piesātināta.

Savukārt, kā lasu , ne nafta ne gāze nav kaut kas tāds, kur pumpēšanas var ieslēgt un izslēgt uz sitiena. Ja Krievija šobrīd nevar pārdot gāzi par jebkādu cenu, tad viņiem tā ir jālaiž gaisā.

(Replies frozen) (Parent) (Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]iokaste
Date: 4. Marts 2022 - 05:13
(Link)
Realitāte ir tāda, ka sankcijas Krievijai ir dekoratīvas. Irānai gan uzlika īstas sankcijas - pilnīgu energoresursu eksporta aizliegumu.

Krievi īsteno savu plānu savākt krievu apdzīvotās teritorijas.

Vēl ir lūgenpreses propoganda, tāpat kā līķu kalni Covida laikā.
(Replies frozen) (Parent)
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba