Pilnmēness nogurdinātie - Par augsto un zemo kultūru

About Par augsto un zemo kultūru

Previous Entry Par augsto un zemo kultūru10. Okt 2016 @ 21:27 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]indulgence
Date: 11. Oktobris 2016 - 10:30
(Link)
Mākslas akadēmija nav ne zem KM, ne zem IzM. Gluži kā Augstskolu likumā noteikts, tā ir nodibinājums, savā darbībā pilnīgi neatgarīgs no jebkā, un tās darbu un saimniekošanu kūrē Senāts. Latvijā ir tikai viena valsts, tb valsts institūcijām pakļauta augstskola – Nacionālā Aizsardzības akadēmija.

Man gan šķiet, ka runa vairāk ir par to, ka no t.s. "radošajiem" tikai kādi 20% ir radoši, tb atbastu pelnījuši, aber savi 80% ir vienkārši nahļebaļņiki, kas neko dzīvē nemāk, kā tukšu dirst un pa izstāžu atklāšanām staigāt, furšetus meklējot. Un, tā kā viņu darbs nevienam nav vajadzīgs, tb ar savu darbu šie sevi nespēj uzturēt, tad skan kopkoris, ka valstij viņus jāuztur tāpat vien. Nu un savu pastāvēšanu maskē ar to 20% lauriem.
[User Picture Icon]
From:[info]citaantonija
Date: 11. Oktobris 2016 - 11:32
(Link)
Bet tāpat šim cilvēkam jāpieceļ sava pakaļa, jāuzraksta projekta pieteikums, jārēķina tāme, ja apstiprina, iecerētais jāīsteno, tad atskaites. Un tiešām tāds pūt un palaid ar šito čakarēsies?
Un tad, kad projekts beidzas, atkal jāštuko. Neesmu tur iekšā, varbūt arī kāds spēj ar to sevi uzturēt. Drīzāk jau pašu ideju.
Var strīdēties, kādus projektus apstiprina.
Un te sen nav tādas sistēmas, kā padomju laikā, ka māksliniekam bija kaut kādas privilēģijas. Sk. Bulgakova M & M. Tāds laiks ir cauri.
[User Picture Icon]
From:[info]citaantonija
Date: 11. Oktobris 2016 - 11:47
(Link)
Varētu jau arī šo ignorēt, jo es nodarbojos ar plānā galdiņa urbšanu, tulkošanu, (nesaņemot naudu no valsts). Bet nu sadusmo, ka noliek cilvēkus, kas tiešām ar aizrautību dara lieliskas lietas (subjektīvi, protams). Zinu dažus cilvēkus, kādu pārcilvēcīgu darbu viņi tur iegulda, no malas, protams, vislabāk redzamas ir ballītes.

(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba