Internets tikai rada konfūziju |
Internets tikai rada konfūziju | 11. Jun 2015 @ 18:55 |
---|
Mēģinot piefiksēt vodka martīni recepti, jāsecina, ka ir pilnīgi pretēji uzstādījumi: vodka pret martini receptēs ar vienu un to pašu nosaukumu tiek minēts gan proporcijās aptuveni 3:1, gan 1:3. Pilnai gammai tomēr neviens proporciju 1:1 īsti nepiedāvā, taču nešaubos, ka šis trūkums kādreiz tiks labots.
Kas gan ir taisnība, visur praktiski tiek minēts sausais martīni, taču te saduramies ar problēmu, ka tuvīnajos, khem, veikaliņos, tuvākais sausajam martīni ir sausais džina izstrādājums, kas tomēr diemžēl stāv pārāk tālu no.
Savukārt iemēģinot pieejamos slapjā vermuta izstrādājumus tiek konstatēts, ka te gan proporcija vodka:vermuts ir jābūt vismaz 1:1 vai 1:2 vermuta labā, citādi nav lāga.
|
From: | unpy |
Date: |
11. Jūnijs 2015 - 19:32 |
|
|
|
(Link) |
|
1:2 ir tā lāgākā daudzos gados atrastā proporcija.
From: | unpy |
Date: |
11. Jūnijs 2015 - 20:13 |
|
|
|
(Link) |
|
Jā, bet tad ir jābūt kokteiļķirsim, ko zīžļāt un var gar malu palaist šito, kā viņu to sīrupu uz g burta.
From: | unpy |
Date: |
11. Jūnijs 2015 - 20:25 |
|
|
|
(Link) |
|
Aha, šito pašu. Gan glauni izskatās, gan garšo.
|
From: | zin |
Date: |
12. Jūnijs 2015 - 09:49 |
|
|
|
(Link) |
|
ķecerība! ķirši (un optional ķiršu sīrups) iet tikai manhetenā, kas ir martini paveids ar viskiju un sarkano vermutu
Nudien izvirtuši! :P Es savulaik TĀ pielakos no 1:1 vodka/martīni, jo pret pasākuma vidu 100/100 nešķita labi. Lielākais, ko varēja piedāvāt bija lielās kokteiļa glāzēs- 200/200 laikam. NEVAJAG! Īstā re"p"cepte- vodka ar pāris pilieniem sausā martini. Un olīve. Ledusauksts.
|
From: | zin |
Date: |
12. Jūnijs 2015 - 09:47 |
|
|
|
(Link) |
|
oo par šito man ir ko teikt (jo kānekā gads uz kruīza kuģa amerikā iekš bāra nolauzts) izteiciens "dry" martini tiek lietota, lai palūgtu martini, kurā ir vairāk džina/vodkas un mazāk vermuta. ekstra dry vispār būs tāds, kur martini glāze faktiski tikai izskalota ar vermutu un tad tajā ielej atdzesētu šņabi/džinu. vermuts parasti tiek izmantots sausais, bet tam nav nekādas sakarības ar sauso nosaukumā. man patīk ratio 1:3, bet tam jābūt labi atdzesētam. vēl ir versija, kas ir "dirty", kad kokteilī ne tikai ieliek olīvi, bet arī pielaj olīvju mariādi. extra dirty būs, ja tās olīves liek vairāk un vēl sastampā. tradicionālā alternatīva olīvēm ir "twist"- citrona mizas strēmelīte, kuru pirms likšanas glāzē virs dzēriena satvisto, lai izdalās sulas/aromāti. bet nu jā, ja atnāk džeks uzvalkā un grib extra extra dry martini, viņš faktiski gribēs aukstu šņabi fancy glāzē vēl ir vesela plejāde ar augļu martini, kas ir kordiāļi (pie mums izplatītākie laikam būs bolls- stiprie liķiei ar augļu garšām), jaukti ar šņabi un kovēltiknē. viens no populārākajiem ir apple martini (bolls sour apple un vodka, mēdz pasniegt ar alkoholā marinētu ābola šķēli). vēl jāpiemin chocolate martini, kas tiek jaukts ar šokolādes liķeri ech, sen nav koteiļi jaukti... un vispār, man reiz bija doma, ka derētu Rīgā iestādīt proper martini bāru (viņu ir tik bezgala daudz) (martini)
Rekur beidzot kompetents viedoklis! :)) Es jau saku -- Internets neko nelīdz, ja nav cibas.
|
From: | zin |
Date: |
12. Jūnijs 2015 - 09:53 |
|
|
|
(Link) |
|
āunprotams! (koments ar grenadīnu atgādināja) - cosmopolitan! dzērveņu sula, vodka un triple sec. _nekāda grenadīna_ !!!
|
|
Top of Page |
Powered by Sviesta Ciba |