Pilnmēness nogurdinātie - Stories of our lives

About Stories of our lives

Previous Entry Stories of our lives11. Maijs 2015 @ 09:41 Next Entry
Atceroties gadu gaitā redzētos tīņus, šķiet, vienojoša iezīme ir bijis tas, ka noliedzot kaut kādas autoritātes -- vienalga, politikā, sadzīvē, zinātnē vai mākslā, tiek šai posmā izmisīgi meklētas un neglābjami atrastas kaut kādas citas -- savas, pie kurām tad arī turās līdz pat sirmam vecumam vai arī kaut kā, hmm, "pāraug"(?).

Konstatēju, ka, iespējams tāpēc, ka tīņa vecums man ir gājis nosacīti secen, autoritātes defaultā man nav izveidojušās nevienā jomā. Viss ir drusku aizdomīgi un visam ir jānovērtē konteksts pirms ielikt kādā savā plauktiņā. Tas ir īpaši apgrūtinoši kaut kādās nosacīti ar mākslu saistītākās jomās, kur pašam savu zināšanu īpaši nav, līdz ar to bieži vien jārauc uzacis par ievērtēšanai piedāvāto.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]extranjero
Date: 11. Maijs 2015 - 14:29
(Link)
Autoritātes ir štrunts, bet tīņa gadus raksturo stipra piemērošanās savai sabiedrībai. Bet ja tas tev ir gājis secen, tad nekad nav par vēlu sākt... ;)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 11. Maijs 2015 - 15:06
(Link)
Ewww.. :]
[User Picture Icon]
From:[info]helvetica
Date: 11. Maijs 2015 - 20:57
(Link)
Man skiet, ka Tev ir autoritates zin.fantastikas zanra?!
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 11. Maijs 2015 - 21:29
(Link)
Tad laikam jāprecizē, ko mēs katrs saprotam ar autoritāti.

Ir fantastikas autori, kuru konkrēti darbi man nenormāli patīk un kurus (darbus) es vērtēju daudz augstāk nekā to daļu no tā saucamās literatūras klasikas, kuru man ir gadījies lasīt. Tai pat laikā es redzu, ka arī tie autori, kuri rakstījuši manuztverē krutus darbus, ir dažkārt rakstījuši arī diezgan lielu tuftu (tas pats Šeklijs, piemēram). Vai tad ir kaut kāda jēga saukt viņus par autoritātēm?

Jeb kaut kā savādāk tas viss jāskata?
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba