Pilnmēness nogurdinātie - Piezīmes no dīvāna

About Piezīmes no dīvāna

Previous Entry Piezīmes no dīvāna21. Feb 2015 @ 15:17 Next Entry


Slimojot pat vairāk nekā ikdienā vēlamas pozitīvas emocijas. Zināmu nospiestību laikam rada D vitamīna trūkums organismā. Ja jūtaties ilgstoši depresīvi, pārbaudiet katram gadījumam arī to: ar zināmu pārsteigumu konstatēju rezultātu 15 pie normas 30-100.

Šai sakarā apskatījos nosacīti jaunā Krievijas TV seriāla "Šerloks Holmss" (seriāls pats no 2013. gada, bet šodien bija kaut kāda tur ntā sērija) pirmās 10 minūtes un tagad izmisīgi prātoju, kā lai to kompensē.


Jau pirmajās piecās minūtēs kļūst skaidrs, ka portretēta ir labākajā gadījumā 19. gadsimta Krievija, bet nekādi ne Anglija. Grāfs(!) un grāfiene(!) Ziemassvētku ballē uzvedas un runājas kā pamuļķi bērni, savukārt viņu mājā notikušās slepkavības sakarā atnākušā Lestreida priekšā vaimanā, lauza rokas un nervozē kā kaut kādi Padomju Savienības komunālā dzīvokļa kaimiņi, kuri sākumā nostučījuši, bet tagad negrib, ka viņus arestē kā līdzvainīgus skrejlapu izplatīšanā caur tualetes podu. Angliski pat, šķiet, nav laba tulkojuma tam, kā viņi uzvedas. Krieviski tas ir "заискивают".

Holmss pretstatā visiem pārējiem personāžiem ir absurdi jauns, bet diezgan pufīgs, uzvedas pilnīgi idiotiski. Vatsons ik pa brīdim ļoti atgādina Putinu gan pēc izskata, gan pēc runas manieres (interesanti, vai kāds Putinam ir teicis, ka, ja viņš uzaudzētu atbilstošas ūšeles, viņš būtu ļoti līdzīgs jaunā Krievijas ŠH seriāla Vatsonam? [Ieliktajā bildē tas tik ļoti neparādās])).

Nezinu, vai ko izsaka tas, ka seriālu pat nevar atrast imdb, bet, manuprāt, kodolīgi par to ir izteicies Ļivanovs:
- [..] Холмс тут просто какая-то шпана! Я читал интервью режиссера, где он говорит про Холмса с Ватсоном: «Это не джентльмены, это бедные люди». У него просто в голове полная путаница, потому что «джентльмен» - не финансовое понятие. А он говорит: «бедные люди, которым трудно платить за квартиру на Бейкер-стрит». Извините, Бейкер-стрит находится в центре Лондона. Если они бедные, могли бы снимать квартиру где-то на окраине, правда?

Вообще, викторианская эпоха - это век респектабельности, это железные законы этикета. Не может человек в исподнем появляться перед дамой, это неприлично. А они почему-то без конца появляются в нижнем белье перед дамами. А квартира миссис Хадсон? Это же просто одесская Воронья слободка, что-то из «Ликвидации». И все персонажи оттуда - абсолютная Одесса!
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]sirdna
Date: 21. Februāris 2015 - 20:23
(Link)
pēc manām pieticīgajām domām seriāla tēli un atmosfaira ir fenderēti no amerikāņu Holmsa filmām ar Dauniju Junioru un Džūda Lovu. Visa tā bļaurēšana, kaušanās, skraidīšana apenēs, piedirstās ielas un dzertuves - pa taisno no filmas. Paši aktieri izskatās kā Daunija Juniora un Džūdas Lova attēloto varoņu dvīņubrālīši. Mūzika arī tādā pat stilā.

Also "džentlmenis" visādi var definēt. Ir vārda nozīmes, kur tas nozīmē finansu stāvokli, nevis nerādīšanos dāmu priekšā apenēs
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 21. Februāris 2015 - 21:16
(Link)
Jā, protams, tikai šīs vārda šādas nozīmes īsti nav Konan-Doila 19.gs. Anglijas izpratne, kuru viņš faktiski diezgan daudzos Holmsa stāstos atsedz.

Starp citu, lai atvilktu elpu, noskatījos kāreiz Daunija/Lova ŠH. Aktieri krievu seriālā ir kā, manuprāt, Ļivanova precīzi atzīmēta, vāra krievu urliska atblāzma par to, kādi varētu būt teorētiski Daunija/Lova ŠH & Dr.V.

From:[info]echoes
Date: 22. Februāris 2015 - 07:50
(Link)
Kāpēc tad pārsteigums, te un pasaulē vispār, cik lasīts, daudziem nepietiekams D vit :>
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 22. Februāris 2015 - 10:14
(Link)
Jā, es pieņemu, izbrīnītam būtu jābūt pie negatīviem skaitļiem, bet kaut kā likās, ka uzturot nosacīti normālu dzīvesveidu, nevajadzētu vajadzēt vēl rīt pilienus.
From:[info]echoes
Date: 22. Februāris 2015 - 10:45
(Link)
Šajos platuma grādos reti kurš bez pilieniem vai ripām var iztikt :>
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba