Pilnmēness nogurdinātie - How we market things to dumb people

About How we market things to dumb people

Previous Entry How we market things to dumb people11. Mar 2014 @ 19:12 Next Entry
Šodien mani iepazīstināja ar Lazdonas "diabētisko"(tā arī virsū rakstīts) jogurtu. Bez cukura un taukiem. Tā arī virsū rakstīts.

Izpētot etiķeti, kļuva skaidrs, ka par "diabētisko" šo jogurtu var nosaukt tāpēc, ka tas var veicināt diabēta rašanos.

Proti, nezinu, kas izdarīts jogurtā ar piena taukiem, bet sastāvdaļas tajā ir, uz 100g:

2,75g olbaltumvielu
0g tauku
9,86 ogļhidrātu, no tiem 8g cukuri.
0g šķiedrvielu
0,105g nātrija (interesanti kā: tīrā veidā kā "mīksts, sudrabaini-balts augsti reaktīvs metāls"? jeb tomēr nātrija hlorīds jebšu sāls parastā?)

Ar "cukuriem", spriežot pēc pārējās etiķetes daļas, acīmredzot domāts tāds sava laika modes kliedziens kā fruktoze jeb augļu cukurs.

To vēl tagad var sastapt vairākos lielveikalos nopērkamos, parasti ārzemju, produktos un ir cilvēki, kas tos lieto, uzskatīdami, ka tas ir kaut kādā veidā labāk, nekā lietot parasto cukuru.

Nu, ja jums jau ir diabēts un gribas panašķoties, tad pie zināmiem nosacījumiem jā. Līdz ar to ir loģiski to sastapt pie dažādiem šokolādes batoniņiem un tamlīdzīgām lietām.

Bet pozicionēt to kā JOGURTA uzlabotāju un padarītāju par diabētiķiem piemērotāku produktu par parasto jogurtu, kurš, jāpiezīmē, savā bezpiedevu variantā ir pats par sevi ļoti sakarīgs produkts, ir pilnīgi neizprotama huiņa (es šeit gribēju ielikt kādu salīdzinājumu, bet nespēju izdomāt kaut ko tik tizlu).

Salīdzinājumam, vikipēdijas ieraksts par jogurtu norāda, ka tipiskam pilnpiena jogurtam uz 100g ir:

4,7g ogļhidrātu
3,3g tauku
3,5g proteīnu

Respektīvi, niecīga daudzuma taukus (kas visā visumā organismam arī ir vajadzīgi) izņem, un to vietā sabāž divreiz vairāk cukura nekā jogurtā būtu dabiski, tad to nosauc par "diabētisku". Un pie tam nekaunās pieminēt vārdu "jogurts". Fuck you in the ass, that's why. Pie kam, kas ir interesanti, fruktoze ir daudzkārt saldāka par parasto cukuru, so, kāpēc tā jāgāž klāt dubultā, vispār ir jautājums.
(ir doma)
From:[info]divi_g
Date: 11. Marts 2014 - 19:45
(Link)
Es tā saprotu, ka ar fruktozi vai mākslīgajiem saldinātājiem pārbāztu attaukotu produktu iekucēšana patērētājam ir viens no mūslaiku pārtikas industrijas pamatiem.

P.S. "Diabētiskais" ir lieliski :)
[User Picture Icon]
From:[info]karmena
Date: 11. Marts 2014 - 19:47
(Link)
Eh, un es jau cerēju, ka šī Rietumeiropā populārā feiko mazkaloriju jogurtu draņķība LV plauktus tā arī nesasniegs :(
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 11. Marts 2014 - 20:41
(Link)
Šī, šķiet, ir pirmā bezdelīga!
[User Picture Icon]
From:[info]karmena
Date: 11. Marts 2014 - 20:44
(Link)
Nu nevajag mums tādu pavasari :))
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 11. Marts 2014 - 23:17
(Link)
diabētiskais, aaahahaa
[User Picture Icon]
From:[info]antuanete
Date: 12. Marts 2014 - 11:56
(Link)
Tipisks gājiens. Paskaties arī pārējos maztauku piena produktus - kā likums, tauki aizvietoti ar cieti vai citiem ogļhidrātiem.
Un tak joprojām ir "uztura speciālisti", kas murmulē par "sliktajiem taukiem" un holesterīnu pārtikā, kaut diezgan sen jau ir skaidrs, ka holesterīns rodas no pārmērīga cukura patēriņa, nevis tiek apēsts ar olu dzeltenumiem.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba