Pilnmēness nogurdinātie - Sūri grūti iegūtais

About Sūri grūti iegūtais

Previous Entry Sūri grūti iegūtais10. Feb 2012 @ 08:58 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]indulgence
Date: 10. Februāris 2012 - 10:11
(Link)
Izskatās, ka likumos atrunāts, kā anulēt piešķirtos valsts apbalvojumus (48. pants), bet nav atrunāta situācija, kad cilvēks piekabina sev kādu apbalvojumu kā brošu un staigā apkārt (vismaz es tā ātrumā nepamanīju). Tb šķiet, ka neko vairāk par "fui" pateikt nevar, aber pats cilvēks var gana pamatoti uzskatīt, ka ir tiesības šādu zīmi nēsāt, jo bijis ir, piedalījies ir, pie tam aktīvāk par ierindas dalībnieku. Vobšem savu kundziņš panācis, jo ar tik prognozējamu sabiedrību manipulēt var pat tāds tirliņš kā Lindermanis - atkal būs intervijas, visur šamā bildes, ekspertu viedokļi, juristu komentāri, tb visa uzmanība ap šo persōnu, ko ar šim vajadzēja.
[User Picture Icon]
From:[info]marija
Date: 10. Februāris 2012 - 13:53
(Link)
nu latv mediji varēs bakstīt par svešas zīmes piesavināšanos, kas pats par sevi neglīts fakts kamēr krievu mediji vienk šo faktu noklusēs. un izcels viņa piespraudi.
[User Picture Icon]
From:[info]indulgence
Date: 10. Februāris 2012 - 14:09
(Link)
Domā?

Pirms kāda laika man sanāca par šo tēmu diskusija ar vienu vislatviešu aktīvistu (es ar šiem jau ilgus gadus draudzējos, piepalīdzu ar prasmēm, padomiņu). Nu un kaut kā šis pieminēja "krievu" mediju šaušalīgo subjektivitāti, atspoguļojot notikumus dievzemītē. Pēc šīs sarunas speciāli pievērsos šiem medijiem un ar izbrīnu secināju, ka par spīti šim visai populārajam uzskatam, krievvalodīgie TV ziņu raudījumi ir par kārtu objektīvāki un neitrālāki, notikumu atspoguļojumā, nekā TV ziņu raidījumi latviešu valodā. Būs jāpaskatās interneta portālus un presi - varbūt tur šī noklusēšana parādīsies.
[User Picture Icon]
From:[info]marija
Date: 10. Februāris 2012 - 15:54
(Link)
Tev ir veicies ar raidījumu izlasi. piemēram, Ušakovs taisa savus sižetus PBK, tāpat arī vienīgais nenopritkais izdevums ir telegraf.
protams, ir raidījumi, kas ir brīnišķīgi, piemēram, mamikina bez cenzūras, bet kā mēs zinām, tv5 ir piedzīvojis nožēlojamas pārmaiņas.
[User Picture Icon]
From:[info]indulgence
Date: 10. Februāris 2012 - 16:52
(Link)
Es tieši "Bez cenzūras" domāju kā pamatavotu manam viedokli par krievvalodīgajiem medijiem. Un arī citos krievu valodā raidošajos kanālos neko TĀDU neesmu manījis (neesmu gan ar nopietnu analīzi nodarbojies). Tb tāds paviršais iespaids ir, ka tieši latviešu mediji pārņemti ar nacionālo jautājumu un ir klaji subjektīvi (redz medaļai tikai un vienīgi vienu pusi, nepieļaujot, ka kāds to var redzēt savādāk), kamēr krievvalodīgajos medijos to piemin tikai komentējot kārtējo bāleliņu izgājienu, bet ja tāda nav, nav ari tēmas, jo šiem citi jautājumi šķiet aktuālāki.
[User Picture Icon]
From:[info]indulgence
Date: 10. Februāris 2012 - 16:54
(Link)
Hmm, ja es būtu TV žurnālists, es arī nepieminētu ne to zīmi, ne pašu Lindermanu, jo šis nešķiet tā vērts, lai par viņu runātu un šim atpazīstamību taisītu.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba