Pilnmēness nogurdinātie - Lokālās ziņas

About Lokālās ziņas

Previous Entry Lokālās ziņas7. Dec 2011 @ 13:36 Next Entry
Kā jau iepriekš esmu minējis, man pa ceļam ir Mildas tirdziņš, kas Birznieka-Upīša ielas stacijas galā.

Vienīgais, kas mani tur darīja nervozu, bija reāli hipsterīgs "dārzaugu veikals" iDille ar pārdevēju, kurš, man šķita, vislaik centās kaut kā izpildīties. Grēks jau sūkstīties par cilvēkiem, kuri cenšas padarīt mūsu patērētājvidi drusku sakarīgāku, un es saprotu, ka cilvēks varbūt arī vnk nervozēja visu to pusgadu vai vairāk, bet kaut kā tā Staņislavska skolas apiešanās maniere kopīgo iespaidu nezinkāpēc man rādīja falšu un drusku agresīvu.

Nu, un vakar uz veikaliņa durvīm lasīju paziņojumu, ka par īres parāda ilgstošu nemaksāšanu un īpašnieku un pārdevēju faktisku nerādīšanos šis veikaliņš ir slēgts. Godīgi saku, no sajūsmas par to nelēkāju, augšminēto iemeslu dēļ, bet par to, ka iDilles vietā turpat pretim ir atvērusies daudz nepretenciozāka "Augļu bode" ar arī jaunas paaudzes pārdevēju, kurš savukārt ir laipns un neuzbāzīgs, bet toties māk pateikt svarīgo — proti, ka Latvijas āboļi atkal būs piektdien, un kuram bija īsta nesaldināta upeņu sula no attiecīgajām Latvijas selekcijas stacijām vai kā nu viņas tur sauc — par to gan priecišs bija.

[Starp citu, esat ievērojuši, ka lielveikalos vairs nepārdod upeņu sulu? Labākajā gadījumā nektāru (kas ir uz pusi atšķaidīta sula ar piegāztu cukura kaudzi)?]

Ā, un vēl tur ir kādu laiku jau atvēries kebabnīcs (ar skatu uz Stacijas laukumu) Falafel King, kuru vada draudzīgs vīrs no Izraēlas (tā arī nepajautāju, vai ebrejs vai arābs) — garšīgi, gana demokrātiski un puse ēdienu veģetāri, ja nu kas.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]de
Date: 7. Decembris 2011 - 14:08
(Link)
wow! nezini, viņam tur falāfels ir ar tahini? vai ar "balto mērci - krējums ar ķiplociņiem", kā lepni atbildēja tai kebabnīcā blakus birzn-up pīrādziņiem?
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 7. Decembris 2011 - 22:22
(Link)
Mm.. Zini, es tur šodien ēdu kāreiz falafel kombo, un, nezinu, vai tas bija tahini -- diez ko vēl neorientējos Austrumu ēdienos, bet krējums gan tas, manuprāt, nebija -- tāda pašķidra balta mērcīte pa virsu (pārsvarā sarkaniem) salātiem.

Baidos sameloties, bet man šķiet, viņš ar savu palīgu tur visu gatavo uz vietas, humuss izskatās točno šķiet labāks par veikalā nopērkamo.
[User Picture Icon]
From:[info]de
Date: 7. Decembris 2011 - 23:09
(Link)
āāāāā! nevienam humusam nav grūti būt labākam par veikalā nopērkamo, jo veikalā nopērkamais, kā viņu tur, hom-hom, nav humuss: punkts!
bet labi, ka izraēlis, izraēļiem humuss ir kults, un tahini kaut kādā mērā arī. norunāts, pēc divi nedēļām iegriezīšos palūkot.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 8. Decembris 2011 - 13:38
(Link)
Šodien uzjautāju darbiniecei, kā viņiem to mērci sauc, ko lej pa virsu dārzeņiem, viņa teica "tahini, tāda no sezama sēklām, ziniet".
[User Picture Icon]
From:[info]de
Date: 8. Decembris 2011 - 14:47
(Link)
:) tu tur esi štamgasts? aizejam kopā, tai nedēļā starp zsv. un jaungadu?
[pēkšņi uznāca šausmīgs bads, celšos un jozīšu pēc dienišķās šakšukas ar dubultdevu tādas-no-sezama-sēklām-zinu:]
[User Picture Icon]
From:[info]krii
Date: 7. Decembris 2011 - 15:02
(Link)
Mildas tirdziņā ir Trikātas veikals, kur visas Trikātas siera bumbiņas maksā savus 40 santīmus lētāk nekā RIMI.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 7. Decembris 2011 - 22:05
(Link)
Mhm, bet ne tikai Trikātas veikals ir labās cenās.
[User Picture Icon]
From:[info]antuanete
Date: 8. Decembris 2011 - 12:40
(Link)
Idille aizvērās jau vairāk kā pirms mēneša, bet tas inčīgais uzraksts tur joprojām ir :) Viņiem tagad ir veikaliņš Barona centrā, bet ar citu pārdevēju. Jancīgais pārdevējs man tīri labi patika, un svaigie zaļumi arī, bet cenas šim un tam bija pārmērīgi saskrūvējuši.
Kas vislabākais Mildas tirdziņā, ka viņi strādā arī ap 19, ne tā kā Centrāltirgus, kas vakarā darba cilvēkam īsti vairs nav pieejams.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba