Pilnmēness nogurdinātie - Zomg, RSU ftw!

About Zomg, RSU ftw!

Previous Entry Zomg, RSU ftw!28. Apr 2011 @ 19:40 Next Entry
(ir doma)
From:[info]unpy
Date: 28. Aprīlis 2011 - 22:38
(Link)
Paga, paga. "Plaši sastopams" un "vispārējs" nav viens un tas pats. Gravitācija ir vispārēja parādību un itin nekādi par to nevar teikt, ka tā ir plaši sastopama parādība, tieši tālab arī šāds termins "universāls" tiek lietots. Proti, lai varētu aprakstīt lietu vai parādību, kura ir visur, vai plaši izmantojama kādā konkrētā kontekstā, piemēram "universālā uzgriežņu atslēga" :))
From:[info]divi_g
Date: 28. Aprīlis 2011 - 22:43
(Link)
Tavuprāt, gravitācija būtu "šauri, tikai vietām sastopama" parādība? :))

Un principā vardarbība ir gan "plaši sastopama", gan "vispārēja" gan "visur", ņemot vērā tās formu daudzveidību un izplatības areālu.
From:[info]unpy
Date: 28. Aprīlis 2011 - 23:08
(Link)
Var jau būt, ka neorientējos latviešu valodā, ko no manis, kā no čnagaļa var prasīt, galu galā, taču man jau liekas, ka vārdu nozīmes, šajā gadījumā, vārda "universāls" nozīme ir visnotaļ konkrēti definēta. Pārlieku brīvas vārdu nozīmju interpretācijas ļoti apgrūtina sazināšanos, manuprāt. Tas gan arī skaidrs, ka visa veida filozofiem un politologiem tā nešķiet ;))

Ja sakām par gravitāciju, ka tā ir "plaši sastopama", tad sanāk, ka kaut kur šī sastopama tomēr nav, ja definējam, ka vardarbība ir "universāla" parādība, tad sanāk...nu nekas tur nesanāk:)) Tikpat labi var teikt, ka klavieres ir universāls priekšmets vai, nezinu, iesnas ir universāla slimība vai ko tikpat bezjēdzīgu:))

Par vardarbības formu daudzveidību man pirmā dzirdēšana, nedaudz augstāk bija šī vārda definīcija no skaidrojošās vārdnīcas, par izplatības areālu - pirmkārt, vardarbība ir ierobežota parādība, jo attiecas tikai uz vienu no daudzajām dzīvnieku sugām, proti, cilvēku, otrkārt, ir ļoti ierobežota ģeogrāfiski, jo attiecināma tikai uz planētu Zeme, treškārt, ir ierobežota pati savā ietvarā, jo tai nav universāla pielietojuma.
From:[info]divi_g
Date: 28. Aprīlis 2011 - 23:21
(Link)
Jā, vārda "universāls" nozīme tiešām ir visnotaļ konkrēti definēta. Un vardarbība attiecas gan uz "vairākām, daudzām parādībām", gan tai ir "vairākas, daudzas funkcijas". Arlabunakti!
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba