Pilnmēness nogurdinātie - pusnakts murgi

About pusnakts murgi

Previous Entry pusnakts murgi14. Nov 2009 @ 00:09 Next Entry
"homeopātija ir visa cilvēka sakārtošana" // iz [info]pajautaa komentāriem.

lūk izrādās kā. frenoloģija, homeopātija, fen šui un pārējais zb misticisms sakārto. jāpiezīmē, ka galvenā sfēra latvijā, kur konstanti, nepārtraukti un cītīgi piemin "sakārtošanu" ir runās/rakstos par politiku, kur "sakārtot" ir tāds efemērs bastards, ko visi piesauc, bet neviens(!) nekad(!) neanalizē, ko tad īsti ellē viņš ar to domā.

visam galējo punktu pielika brālis, kurš promotējot savas bērnības klasesbiedrenes un tagadējās homeopātes zāļu druvu, man katru reizi, kad noliekos ar kaut ko, mēģina ieskapēt kārtējo argentum berberis vai kaut kādu citu rožūdeni ar pilienu cukura.

šoreiz viņš to izdarīja pavisam eleganti, jo kamēr vēl nebiju nonācis slimnīcā, viņš man paguva atstiept uz mājām veselas divas butelītes ar cukurotajām dražejām kniepadatas galviņas lielumā un až ampulas(!), kuras teorētiski jāšpricē zem ādas, "bet varot arī dzert". un promejot maigi piebilda: "kad izveseļosies, no tevis divdesmit lati".

sanāk paradokss. ja es ticētu (un tātad placebo efekts strādātu), man pietiktu arī ar Čumaka uzlādētu krānūdeni un nekādu homeopātiju nevajadzētu. bet tā kā es neticu, tad arī cik vien dārgas dražejas man mēģinātu iesučīt -- tak tāpat nelīdz.

grūta dzīve semiracionāliem cilvēkiem, vot.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]khehe
Date: 14. Novembris 2009 - 11:57
(Link)
Uzsit viņam zilu aci, mok būs miers :)
From:[info]raams
Date: 14. Novembris 2009 - 14:25
(Link)
mind creates matter :)
From:[info]slikts
Date: 14. Novembris 2009 - 18:13
(Link)
tā jau ir visa ideja, ka slimības izraisa nesabalansēti "humori" vai kā to latviski sauca, un tad tos atkal var sabalansēt jeb "sakārtot"
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 22. Novembris 2009 - 15:30
(Link)
tas ir ļoti jauki, tikai, cik skatījos, jebkādi blind testi un cita veida zinātniski eksperimenti nespēj uzrādīt, ka homeopātija būtu augstāk efektīva par placebo.
From:[info]slikts
Date: 22. Novembris 2009 - 15:45
(Link)
es taču nesaku, ka tā darbotos, vienkārši paskaidroju, no kurienes īstenībā varētu nākt runas par sakārtošanu un homeopātiju. kā arī, medicīna nav process bez trokšņa, tāpēc tomēr ir atsevišķi pētījumi, kuros homeopātija ir atgriezusi pozitīvus rezultātus. izgāžas tā tikai kopumā, ja veido stingrus sistemātiskus literatūras apskatus
From:[info]slikts
Date: 22. Novembris 2009 - 15:49
(Link)
katrā gadienā, es esmu nelabi pārsteigts, ka tu pat nezini, ka es drošien esmu viens no pēdējiem cilvēkiem, kam tādas lietas šeit vajadzētu skaidrot
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 22. Novembris 2009 - 20:58
(Link)
Jā, es arī biju nelabi pārsteigts, vai nu par tavu izteiksmes formu vai par savu uztveri tai brīdī, jo man komentāra rakstīšanas brīdī nezkāpēc tiešām šķita, ka tu pamato h/p nevis vienkārši sniedz komentāru. Varam norakstīt to arī uz manu plaušu karsoni patlaban. :P
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba