Pilnmēness nogurdinātie - Stutējamās formas

About Stutējamās formas

Previous Entry Stutējamās formas9. Jun 2009 @ 09:37 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 9. Jūnijs 2009 - 12:38
(Link)
1) interesantāk būtu uzzināt par vietām, kur tā nenotiek;
2) "dabiski" ir diezgan dīvains vārds, ko lietot birokrātijas sistēmas kontekstā.
From:[info]unpy
Date: 9. Jūnijs 2009 - 13:16
(Link)
1.Tā nenotiek tikai visnotaļ autoritārās pārvaldes sistēmās, kur pa lielo tiek izniekota nosacīti "privātā" nauda, piemēram, AE.
2.Manuprāt, viss, kas rodas vai tiek radīts cilvēku iedabas rezultātā, ir "dabiski". Vai tad ne?
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 9. Jūnijs 2009 - 13:59
(Link)
1. Vai tiešām 1 gada budžets un princips "atliet atpakaļ kopkatlā" ir demokrātiskas valsts pamats? Vai tiešām tā ir visās attīstītajās valstīs uz kurām ir vērts raudzīties kā uz kaut ko tādu, kam līdzīnāties? Vai varbūt tas bija tikai tāds drusku nīgrs vispārinājums no esošās situācijas? :)

2. Tādā gadījumā vārds "dabiski" nepasaka pilnīgi neko ;)
From:[info]unpy
Date: 9. Jūnijs 2009 - 14:18
(Link)
1.Visa bēda ir iekš tā, ka dikti jau nu gribējās kam līdzināties:)) Tā tiešām ir vairumā attīstīto valstu. Ja kādā tas tā nav, tad tas tiek rūpīgi slēpts:))) Atruna - ir nianses, kas saistītas ar savādāku valsts pārvaldes struktūru, piemēram, Šveicē. Atruna Nr.2 - man nav gana plašu zināšanu, iespējams, tālab vien nezinu pozitīvos piemērus. Bez atrunas - tas, ka kaut kur citur sekmīgi darbojas kāds budžetēšanas modelis, nenozīmē, ka pie mums šāds modelis arī darbosies. Galu galā, arī eksistējošais modelis citur darbojas krietni labāk.
2.Kā nu ne. Valsts pārvalde nav kaut kāds mistisks augstāku spēku īstenots mehānisms. To īsteno tādi paši cilvēki, kā mēs ar Tevi. Man ir bijuši jāstāda pārdošanas budžeti, piemēram. Neteiksim, ka būtu dikti iesprindzis. Paņēmu iepriekšējā gada rezultātus, pierēķināju akcionāru koeficientu un pa lielām šaibām viss - nav jau variantu. Uzņemsies vairāk - pats būsi vainīgs(cita starpā - melš, ka tieši šī iemesla dēļ savulaik Gavrilova kungs "Aldari" pameta), uzņemsies mazāk - akcionāri pateiks, ka viņiem šāds nepelnītājs nafig nav vajadzīgs:))
Valstī ir vēl vienkāršāk. Iepriekšējos gados tika ņemts vēl iepriekšējo gadu budžets, pareizināts ar slaveno koeficientu 1,2 un cauri:))) Jo dajebkuras iestādes un tās vadītāja svarīgums ir tieši proporcionāls tai naudas summai, ko šī uzņēmusies...eeeee...apsaimniekot:)))











(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba