Pilnmēness nogurdinātie - Lukšurī!

About Lukšurī!

Previous Entry Lukšurī!17. Dec 2008 @ 23:27 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]kautskis
Date: 29. Decembris 2008 - 15:33
(Link)
Starp citu, par to, ka MEV nav nekāda autoritāte, tu velti. Saprotams, ar MEV ir tāpat kā ar Ulmani vai leģionāriem — ļaudis ar tumšiem nolūkiem viņu izmanto par aģitmateriālu, bet to nu reiz nevar noliegt, ka tik daiļskanīga un bagāta valoda, kāda aprakstīta MEV, mūsdienās gan ir zudusi uz neatgriešanos. Bet tas jau vispār ir plaši zināms fakts, ka ar laiku lietas kļūst tikai sliktākas. Piemēram, ja palasa 20.–30. gados izdotas grāmatas, mūsdienu izdevumus pat rokā negribas turēt — ko nu tur uz grāmatu mākslas smalkumiem iespringt, mūsdienās pēdiņas pareizi neviens neliek.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 29. Decembris 2008 - 15:41
(Link)
Es teiktu, ka te ir tas pats jautājums par robežām, kas valodas jomā ir īpaši izplūdis. Par izmaiņu racionalitāti un vēlamību.

Ja aplūkojam to pašu angļu vai krievu valodu (minu tāpēc, ka zinu šīs, domāju, ka citās būs tas pats), varam taču seināt, ka pēdējo 100 gadu laikā valodas lietojums ir ievērojami mainījies arī tajās. Un vai gan ne līdzīgā virzienā? Noīsinās vārdu skaits un palīgvārdu lietojums teikumos. Es teiktu, ka bieži vien uz labskanības rēķina, taču iegūstot informācijas apjomu uz zīmi potenciāli lielāku.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba