piii (piii) rakstīja, |
lasu dr.lv zāļu sievu ieteikumus šai sakarā:
Indijas rīsu sēni iesaka,
Melleņu lakstu tēju dzert, cik tik lien, iesaka,
"nātres. Vēl var savākt, nav pat jādzer tēja, var sažāvētas lapiņas samalt kafijas dzirnavās, izsijāt un pa karotītei uzdzerot ūdeni, norīt. Tagad rudenī tieši var sarakt pieneņu saknes, ja var dabūt-ālantes saknes. Jāēd cigoriņu saknes. Šie visi gan ir rūgti. Puravi, selerijas, gurķi uzturā ir ārstnieciski. Kalmju sakne arī ir jau vācama-vakarā aplej ar aukstu ūdeni, no rīta uzkarsē, tad dienas laikā pirms ēšanas pa malciņam iedzer.",
"Apšu miza,jālasa rudenī no kad nav vairs lapu,jāsakaltē,uz 1/2 litru ņemu 2 karotes,verdošā ūdenī un vāra apm.10 min,atstāj ievilkties,nav rūgta,dzer pirms ēšanas 30 min.",
"vēl auzu astru tēja, bet to jau vairs nedabūt, jo jāvāc kad skaras vēl zaļas. un tad vēl topinambūri. tā katru vakaru mizo un grauž, plus vēl izkaltētas lieto, kuras dabūjamas "es saules" katalogā."
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: