« previous entry | next entry »
Jun. 2nd, 2016 | 11:19 pm

Jau otro dienu pēc kārtas peldos Ogrē, apmēram 200 metrus no šī objekta, kurš nebūt nav tik viegli pieejams vai apmeklēts, kā varētu izlikties. Jau otro dienu nesatieku tur nevienu svešu cilvēku. Patiesībā otro dienu tur esmu, jo vakar upmalā aizmirsu bikses. Taču tā vieta ir kaut kas. Viens virzulis no upes atsver kādus desmit garāžā. Tik daudz spēka punktu daudzmaz viena, pusotra kvadrātkilometra ietvaros -- senkapi, jaunkapi, mežonīgi noaudzis pilskalns, pareizticīgo baznīca, Sudrabu Edžus mājas un Dullā Daukas birzs, divas kā čūskas līkločainas upes, upurkalns, vienkārši liels, ainavisks kalns ar senu māju drupām virsotnē, visur kangaru osi un milzīgi ozoli, vēl tālāk uz augšu Ogres stāvkrasts, un tas viss tikai nepilnus 5 kilometrus no namdurvīm pa diagonāli, un vēl tik daudz ko pētīt, un

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {3}

kants

from: [info]kants
date: Jun. 3rd, 2016 - 10:22 am
Link

viens no ungerniem-šterbergiem, kas tad no turienes būtu izcēlušies, bija okultists-monarhists-avantūrists, un pamanījās krievu revolūcijas laikā iekarot mongoliju un iecelt sevi par hanu.

Reply | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Jun. 3rd, 2016 - 01:06 pm
Link

O... Inčīgi. "Jurgens Ungerns" gan baigais mēlesmežģis

Reply | Parent


Ever After

from: [info]bauda
date: Jun. 3rd, 2016 - 01:14 pm
Link

Tas Undīnes raksts gan tāds apjucis visā visumā šķiet. Tad "Šteinbergs", tad "Šternbergs", tad pēkšņi Dieva/Velna/Upur-kalns varētu būt Zvaigžņu... un pilskalns, kas esot "jāmeklē". Wut? Es tur biju, tas pats Lielģērķu kalns uzskatāmi ir bijusi ne tikai saimniecība, bet arī nocietinājuma vieta, kuru šeit ir daudz, praktiski uz katra otrā piekrastes kangara, jo Ogres upe izsenis bijusi robeža starp dažādām valstīm/lēņiem -- Koknesi, Jersiku, utt.

Reply | Parent