déjà vecu ([info]dejavu) rakstīja,
Jāatzīst, ka AdBlock ieviešana ir mainījusi manu dzīvi - vairs it nekādu personalizēto reklāmiņu no vārdiem, ko google mērkaķīši manos e-pastos uzrakuši un nekāda nedēļām gara stalkinga no vienreiz amazonē apskatīta kāju dezodoranta puses. Interneta pieredze ir uzlabojusies vairākkārtīgi.

Atļaujos cerēt, ka DuckDuckGo godīgi arī tiešām nepārdot meklēšanas vēstures, lai gan jautājums paliek atklāts- ko tad viņi no lietoājiem "paņem" un kā ar to pelna.

Vēl man patīk uzjautrināties ekperimentējot ar to, cik dažādas cenas amazone/ebay un tamlīdzīgie spēj uzrādīt vienam un tam pašam produktam ieejot ar dažādām IP adresēm (un nelogojoties kontā). Redz, ja tu reiz esi noprofilēts kā maksātspējīgs indivīds, tad tava maksātspēja arī tiks bez aiztures izmantota.

Un var jau būt, ka mans Ghostery tiem visiem profilētājiem un trekotājiem nedaudz traucē, man tomēr ir maz ilūziju par to, ka lielās datubankas jau sen nav salikušās kopā visus manus e-pastus un manas bildes, dzimšanas datumu un dažādas uzturēšanās vietu adreses (vismaz valstis), darbavietas, kā arī jūserneimus un Facebooka laikus, kā arī to, kas ir mani draugi un ne-draugi un uz velna paraušanu tirgo to visu jebkuram, kas maksā.
Mūsu privātā informācija jau sen nepieder mums pašiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?