Witch. snake. running ([info]bagdarama) rakstīja,
@ 2007-03-23 16:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:grrrrrr

CSR- corporate social responsibility
Šķērmi no šodienas 7h ilgušās debašu dienas. Kompānijas, kas lieliski parāda savus labos darbus, bet neprot atzīt savas kļūdas. Kronis visam- lieliskais Shell pārstāvis Bert Fokkema par kompānijas darbību Nigērijā. Dienas komentārs: "I think that your opinion is completely wrong." So much for the respect of consumer, ha. Turpinājumā: "If this were true and my company was lying, I would quit it immediately. One cannot work with a company, when your values diverge." Ha hā, un kā vēl var, draugs mīļais.
Interesantākais, ka Fokkema prezentācija agrā pēcpusdienā bija tieši par godīgumu, par konsekvenci un cieņu pret cilvēkiem. Tad nu, neieslīgstot debatēs par sirdsapziņu utt., parādās fantastiskā ziņa- the honest and inetgrity valuing Shell lies to its own people. Nu labi, gan jau ka liela daļa lielo korporāciju ik pa laikam slēpj faktus no saviem darbiniekiem, taču šis ir īpaši foršais ziņojums biznesu studējošajiem (atceramies, UM ir labākā ekonomikas un uzņēmējdarbības fakultāte Nīderlandē; vēl pirms pāris nedēļām, precīzāk, jebkurā pasākumā, kas saistīts ar studentu nākotni, Shell ir bijis klāt, lai sevi reprezentētu vislabākajā veidā- kā socially and environmentally responsible). Vai tikai tā nebija mazītiņa kļūda tik droši apgalvot, ka viena studenta (kas gan ir VIENS students!?) viedoklis nav ne vismazākajā vērā ņemams? :)
Labi, es piekrītu, studenti pret korporāciju pārstāvjiem, vēl jo vairāk tiem, kas atļaujas runāt par CSR, ir nejauki. Uzbrūkoši, apsūdzoši, izaicinoši un izsmejoši. Tas nekas, ka being socially responsible pays off, it means profits (jā, jā, tā nebūt nav pretruna). Tikai ja jau darbinieks ir izlēmis ierasties, ir taču jābūt gatavam, ka ciniskie studenti uzbruks. Tas gan ne vismazākajā mērā nenozīmē, ka var atļauties ko tādu, kā Fokkema kunga izlēcienu. Te nu bija viss stāsts par 20 gadu garumā būvēto reputāciju, kuru iznīcināt var 5 minūtēs. Precizējums: pāris teikumu pietiek, nevajag pat tās 5 minūtes.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?