i love you i love you i love you - [entries|archive|friends|userinfo]
az

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[3. Jun 2013|15:12]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

tas, ko es uztveru, nav tas, ko uztver tu, un tam, ko mēs abi uztveram, ir maz sakara ar to, kas ir īsts.
nav vērts strīdēties par nozīmes īstenību. konfliktus nav iespējams atrisināt argumentējot, otru personu pārliecinot (vēloties pārliecināt) par sava konstrukta patiesumu, bet gan tikai saprotot (vēloties saprast) otras personas konstruktu. tāpēc apgalvojumus par nozīmes īstenību labāk vienmēr pieņemiet par patiesiem – tas aiztaupa laiku un spēkus. noskaidrotās emocijas paver ceļu pārrunām.
viens, abas puses apmierinošs konflikta risinājums sākotnēji šķiet neiespējams, ja vadāmies pēc abu iesaistīto pušu pozīcijām. tikai, noskaidrojot aiz tām stāvošās intereses, iespējams panākt vienošanos, kas apmierina abas puses. vairums interešu, kas slēpjas aiz izteiktajām pozīcijām, izriet no katra cilvēka pamatvajadzībām.
Linkjā/nē

Comments:
[User Picture]
From:[info]neverklever
Date:3. Jūnijs 2013 - 15:58
(Link)
tā tik ļoti ir!
[User Picture]
From:[info]lidot
Date:3. Jūnijs 2013 - 16:02
(Link)
pilnībā piekrītu, ka kaut ko atrisināt var tikai tad, ja mēģina iedziļināties un saprast otras personas domu un motivāciju. tikai beigās bieži tas pirmais sapratējs kļūst par vienīgo, kas piekāpjas, jo otram jau nav vajadzības vairs ne pārliecināt par savu, ne iedziļināties tā pirmā vajadzībās - savu taču ir panācis. :-) un būt tam, kas saprot un piekāpjas, jau nav slikti, vienīgi ar laiku sāk rasties tāda lūzera sajūta un spīts, un tad gribas spiest, lai tas otrs arī kādreiz paklausās.
es nezinu īstenībā, vai ir kāds zelta vidusceļš, kurā no konflikta visi iznāk apmierināti.
[User Picture]
From:[info]az
Date:3. Jūnijs 2013 - 23:39
(Link)
jā, teorijā to sauc par konsensusu jeb win-win situāciju, bet bet bet - jā, tas ir iespējams tikai tad, ja visas iesaistītās puses grib, lai arī otram ir labi. tas nozīmē, ka tur ir laikam jābūt kaut kādām labām attiecībām kaut kad vismaz bijušām. un ir jābūt iespējai nonākt tādā punktā, kur abi to sagrib, lai arī otram ir labi. un to var izdarīt, tikai sākumā jāiziet cauri mazāk patīkamiem posmiem.
vismaz teorijā tā saka.
From:[info]imago_dei
Date:3. Jūnijs 2013 - 19:59
(Link)
"Tout comprendre rend très-indulgent"
[User Picture]
From:[info]az
Date:3. Jūnijs 2013 - 23:41
(Link)
ai, man vienu laiku tas bija dzīves sauklis.
ja tu saproti, tad vispār vairs nav, ko piedot, jo viss izrādās pareizs un nekā savādāk jau te nevarēja.
bet tad es to pazaudēju, man šķiet. bija jākaujas.