i love you i love you i love you - [entries|archive|friends|userinfo]
az

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[31. Mar 2021|20:44]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
pēc ilgiem, gariem mēnešiem puse ūdens vaļā, šodien beidzot varēju peldēt, nevis stāvēt un lauzt ledu, bet peldēt un peldēt un peldēt līdz miers un prieks sajaucās biezā, siltā vatē un vairs negribējās vispār neko. bet tad bija jāvingro, mūžību nebiju tik priecīgi vingrojusi, un tad atveda skrejriteni, nācās skriet līdzi, un tad bija cukura brīnums, un tad braucu ar riteni un biju mierā ar sevi un visu.
Linkjā/nē

Comments:
From:[info]antiprojekcija
Date:31. Marts 2021 - 21:20
(Link)
Tu ar hidru vai tāpat?
[User Picture]
From:[info]az
Date:31. Marts 2021 - 21:42
(Link)
tāpat
From:[info]antiprojekcija
Date:1. Aprīlis 2021 - 00:14
(Link)
Tu sen tā? Kaut kā speciāli sevi sagatavo?

Man tā robeža ir 13, un tāpat katru gadu pirmā reize liekas gana šokējoša.
[User Picture]
From:[info]az
Date:1. Aprīlis 2021 - 10:11
(Link)
kad nomira omīte, man iekšā viss sāka degt, nekas nelīdzēja, tikai, kad biju ūdenī, bija miers. es toreiz mēģināju peldēt, cik ilgi varu, bet septmebra beigās sāku klepot un klepoju, šķiet, pāris mēnešus. par daudz sāpju varbūt bija. fun fact, nesen atklāju ice man Vim Hof, un viņš stāsta, ka sācis iet aukstā ūdenī pēc sievas pašnāvības, after he lost love of his life. un tad tikai ūdens spēja palīdzēt.
bet nu, es sabijos no ūdens, aizbēgu un laimīgi dzīvoju tālu prom pāris gadus, bet pirms 2 gadiem piepeši vairs neko negribējās. tikai peldēt. atgriezos uz vasaru, domāju mazliet papeldēt, varbūt pāries, varēšu laimīgi dzīvot tālāk tālu prom. nepārgāja.viss, ko gribējās, ir peldēt. nācās atgriezties pavisam. tā arī nodzīvoju pagājušo gadu, peldot, bet bija silta ziema un es biju pie jūras un okeāna janvārī/februārī, tā kā bija vieglāk.

negatavojos nekā. noģērbjos un eju ūdenī. tas ir tā kā ar amerikāņu kalniņiem, ķermenim jābūt pilnīgi atslābušam, un tad vispār nav šoka. tikai miers un sajūta, ka esi ļoti ļoti dzīvs. neņem ļaunā, ka tik gari.
From:[info]antiprojekcija
Date:1. Aprīlis 2021 - 10:42
(Link)
Paldies par atbildi, sūtu mīlestību!

Ļoti labi saprotu par to ūdeni - man ir līdzīgas izjūtas, tāpēc arī interesējos. Tik ļoti gribētos to sezonu pastiept garāku. Mēģināšu šogad iet agrāk. :)
[User Picture]
From:[info]az
Date:1. Aprīlis 2021 - 13:50
(Link)


ir dažas lietas, ko es iemācījos. man pastāstīja, ka ziemā jāpeld ar neoprēna zeķēm/cimdiem. peldēju ar cimdiem ap 0° kādas 30 min, drausmīgi nosala rokas un sāka sāpēt. kopš tās reizes ledainā ūdenī uzreiz sāp rokas. pat ja es peldu kaila, es velku tos neoprēna cimdus, pa virsu lielos gumijas saimniecības cimdus un uzvelku matu gumijas cimdu apakšā, lai ūdens netiek iekšā. nav forši, bet vismaz kaut kā. čības velku, ja jāiet pa smiltīm kāds gabals, citādi, no ūdens izejot, uzreiz ledainas pēdas.

un mans šoks iestājas pēc peldes, šodien laikam par ilgu peldēju, gandrīz vasaras distanci, atpakaļceļā braucu un bija drebuļi pa visu ķermeni. ideāli, ja uzreiz pēc peldes var vingrot, tad uzreiz sasilst. es drusku pavingroju uzreiz pēc ūdens, bet nepietiek, atbraucu mājās, tad uzreiz vingroju un tad ir tik tik tik labi. un man teica, ka tie drebuļi nav slikti, nozīmē, ka ķermenis grib dzīvot. un ko gan vēl var gribēt ;)

es ceru, ka tev kaut kā viss sanāks pavisam bez sāpēm un dabīgi. jo mērķis jau ir būt laimīgam tikai.
From:[info]antiprojekcija
Date:1. Aprīlis 2021 - 18:29
(Link)
Paldies - par cimdiem nebiju iedomājies, bet tagad atceros redzējis, ka roņi šad tad ar tādiem iet! Neoprēna zābaciņi, lai kājas nesadurstītu man jau ir.

Vingrošanu arī izmēģināšu - es parasti cenšos līdz drebulim jau būt mājā, kur var satuntulēties. :)
[User Picture]
From:[info]az
Date:1. Aprīlis 2021 - 20:04
(Link)
labi, ja mājas ir tik tuvu ūdenim ;)
satuntulēšanās man vispār nelīdz, drēbes traucē sasilt.