Kāds rakstīja,
Nu, lai tev veicas ar to apkārtnes kontrolēšanu. Atkārtošos, ka esmu par dialogu, jo neuzskatu, ka jebkādā citā veidā ir iespējams grozīt cita neatkarīga indivīda lēmumu.

Ja antivaxxeriem ir kādas šaubas par vakcīnu veselīgumu, mediķi var censties saprast, kas tieši ir šaubu pamatā un tad šīs bažas kliedēt tiem, kuri ir gatavi klausīties. Izglītības iestādes var mācīt kritisko domāšanu un paļauties uz profesionāļu pieredzi. Tas vienalga negarantē, ka visiem tas aizies.

Atbalstu, ka var, piemēram, administratīvi sodīt bērnu nepotētājus. Tas tāpat neatņem viņu vecāku brīvību to nedarīt, un daudzi to darīs, kamēr vien uzskatīs, ka viņu bērnam tā ir labāk. Jā, daudzi pārliecināsies par pretējo un būs bēdīgi. Manuprāt, ir dažas skaudras ilūzijas, kuras vienkārši ir jāaizmirst. "Apdraud pārējos" ir arguments, kurš vienkārši neiztur kritiku. Pārējos "apdraud" arī meža dzīvnieku esamība, jo viņi mēdz izskriet uz ceļa. Tas nenozīmē, ka masveidā jāapšauj aļņi. Ir jāsaprot, kas rada problēmu. Jārok dziļāk.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?