29 August 2016 @ 04:37 pm
 
es gribētu kārtīgi forši savārīt pīlādžu džemu - želeju.
es apmēram iedomājos to sajūtu, ka ir dabūta sula no ogām un kopējā katlā ar cukuru tas viss vārās. ieliek burciņās un - voila - ir želeja.
BET
es tā izdarīju ar jāņogām un ņifiga tur nav želeja, bet gan tāda pļura.

kā zināt, ka patiešām atdzisīs vajadzīgajā stingrajā masā?
 
 
( Post a new comment )
vilibaldis: taisni kā es[info]vilibaldis on August 29th, 2016 - 05:11 pm
jāņogu želeju nevāra, bet lēni maisot cukuru izšķīdina un tad ir tas voila :)
ābolos, cidonijās, pīlādžos ir pektīns, kas attiecīgi saželē pēc karsēšanas
(Reply) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on August 29th, 2016 - 05:16 pm
bet ar to pektīnu nav tiik vienkārši jo man, piemēram, ābolu kkas un ērkšķogu ievārījums galīgi nesavārīja, jo nebija pareizā (ne?) gatavības pakāpe. cidonijas un pīlādži gan ir skābāki, tur varbūt vairāk.

vēl jau esot tāds cukurs ar pektīnu, kas vienmēr saželē
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
vilibaldis: taisni kā es[info]vilibaldis on August 29th, 2016 - 05:23 pm
nu jā, var jau arī atsevišķi pektīnu nopirkt
(Reply) (Parent) (Link)