02 November 2015 @ 09:41 am
 
atbraucu no Berlīnes un pirmā lieta: uztaisīt falafeli.
pirmais mēģinājums - vārīt eļļā - izgāzās, jo bumbiņas izšķīda.
otrais mēģinājums - cept cepeškrāsnī - sanāca izcils un lielisks: kraukšķīgs no āriņas, mīksts vidiņā un spēcīgs pēc garšas.

bet - lai nav vienmēr pašai jāpulas, - kur Rīgā dod labus vai vismaz pieklājīgus falafeļus?
 
 
( Post a new comment )
(Anonymous) on November 2nd, 2015 - 01:53 pm
varbūt arī no gatavošanas atkarīgs. Kā gatavoji?
Restorāna, kurā strādāju, mani mācīja tā: konservētos turku zirņus sablenderē ar vārītiem burkāniem un svaigu pētersili. Tad veido kotletītes, kuras apviļā no sakuma ola un tad rīvmaizē. Kārto uz paplātes un šauj iekšā saldētavā, kur viss paliek uz vienu nakti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 2nd, 2015 - 02:38 pm
o, pilnīgi savādāk recepte, izmēģināšu, paldies.

bet man bija turku zirņi, ķiploki, pētersīlis, dilles, koriandrs, kumīns, apceptas sezama sēklas un biš cepamais pulveris (pašās beigās pēc turēšanas ledusskapī).
tie, kas neizšķīda eļļa, bija nenormāli garšīgi!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on November 2nd, 2015 - 09:19 pm
nē, nu garšvielas pats par sevi saprotams, tāpēc arī neminēju.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 3rd, 2015 - 09:47 am
tā kā man šie bija pirmie falafeļi, es minēju arī garšvielas, kaut arī zinot, ka Tu vienkārši tās izlaid. man pārsteigums bija par burkāniem vislielākais.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on November 3rd, 2015 - 10:44 pm
:)
ar ko ēdi? ar "balto mērci"?
T.i. "bezgaršas jogurts", kurā ieblenderēts svaigs gurķis ar ķiplokiem, sāli un pipariem.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]ll_ on November 2nd, 2015 - 09:50 pm
Pret izšķīšanu labi palīdz ēdamkarote miltu
(Reply) (Parent) (Link)