03 January 2011 @ 04:14 pm
 
klau, ja man ir jābrauc uz kalnu un tur dod slēpes, zābakus un nūjas, es taču nevaru braukt džinsās, vai ne? ko man vajag pie pirmās reizes - visas tās stilīgās jakas un bikses un brilles? vai arī var iztikt nu "kaut kā"?
ceturtdien jau
 
 
( Post a new comment )
silent wings: dumb[info]sw on January 3rd, 2011 - 04:23 pm
ja brauc uz pāris stundām, vari iztikt "nu kaut kā". tikai uzvelc vilnas zeķes un pavelc zem džinsiem garo veļu/kokvilnas zeķubikses. ja ir, paņem ūdensnecaurlaidīgus cimdus. ja tādu nav, iemet somā rezerves pāri. rezerves zeķes arī nekaitēs.

mana pieredze liecina, ka lielais besis un škrobe par neriktīgu ekipējumu sākas, kad temperatūra tuvojas mīnus mazpadsmit grādiem un noslēpotais laiks - 2-3 stundām.

ja nu kas, vairumā slēpošanas trašu ir vieta, kur padzert tēju un pasildīties. ja jāslēpo daudz stundu, iesaku pa vidu paēst - pēc tam kādu laiku ir silti.

ā, brilles. brilles ir aktuālākas lielajos kalnos, kur spoža saule, vai tad, kad vējš putina un met sejā asu sniegu. citādi var iztikt arī bez.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on January 4th, 2011 - 09:31 am
super, paldies, visnotaļ izsmeļoši!
(Reply) (Parent) (Link)
iokaste[info]iokaste on January 3rd, 2011 - 04:53 pm
bikses ir namber 1, jo ar slapju dibuā nav dzīvošana, cimdi ir svarīgi, jo krīt uz rokām, ceļiem un dibena. jaka nav svarīga, Latvijas kalnos brilles arī nevajag.
ņem visko rezerves līdzi
(Reply) (Link)
[info]kinskis on January 3rd, 2011 - 06:56 pm
ar džīnām nebūs aršanas. visās degās par
(Reply) (Link)