17 March 2023 @ 01:11 pm
 
vakar iedomājos - vai pasaules skolu sistēmas ir gatavas bērnu ceļošanai?
ne tikai ar katru gadu populārākais "pārziemot siltajās zemēs", bet skaita ziņā pieaugušie vecāku komandējumi un ceļojumi. bērni ir jāņem līdzi.

ir stipri jāmainās sistēmai, lai šai mobilitātei jēgpilni tiktu līdzi.
 
 
( Post a new comment )
kihelkonna[info]kihelkonna on March 17th, 2023 - 10:36 am
šādiem gadījumiem skolām ir atstrādāta sistēma. vecāks raksta iesniegumu, ka nodrošinās to un to, sekos līdzi e-klasei, bērns savāc parakstus no priekšmetu skolotājiem. divas nedēļas ir sīkums, ja ģimene seko līdzi bērna mācībām. galu galā slimības dēļ bērns var skolu kavēt arī uz daudz ilgāku laiku.

par pārziemotu lielāko daļu no mācību gada gan nezinu. viena mana bērna klasesbiedrs visu mācību gadu pavadīja sporta nometnē itālijā, vietu skolā nezaudēja.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on March 17th, 2023 - 11:48 am
aha. es gan nezinu, kādi ir materiālu pieejamība šim "sekot" līdzi. un vai šī parakstu vākšana nenozīmē, ka slinkākie nekur netiek laisti? :)

bet par sportotājiem esmu dzirdējusi, ka šiem vispār kaut kāda vispasaules atļauja - darot, ko gribot, nekad nekādu problēmu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
kihelkonna[info]kihelkonna on March 17th, 2023 - 02:49 pm
man ir tikai manu bērnu pieredze, un viņi laikam nav slinkākie.
"sekot līdzi" - nu ir mācību grāmatas un ieraksti e-klasē, tur būtu jābūt ierakstītai stundas tēmai, daži skolotāji pat ieraksta klasē risināto uzdevumu numurus. tu vienkārši vēl nezini, tāpēc esi globāli secinājusi, ka nav pilnīgi nekā :)
(Reply) (Parent) (Link)