11 May 2022 @ 09:14 am
ļoti īsi par bērnkopības birokrātiskajiem mudžekļiem  
ir tik daudz absurda dzīvē, piemēram, lai nezaudētu pašvaldības līdzfinansējumu, bērns drīkst ar vecāku zīmi neiet uz b/d 50 dienas. 50 dienas gadā. gadā!
vasara, ja ņemam no jāņiem līdz septembrim, vien jau ir šīs 50 dienas.
 
 
( Post a new comment )
porcelāna lellīte[info]neraate on May 11th, 2022 - 11:14 am
interesanti, ka tu jūti no manis to, ko ES nejūtu :D
es neteicu, ka nav cilvēki, es neteicu, ka nevajag. bet ir arī jāapzinās, ka lielākā daļa tomēr nav ne ierēdņi, ne frīlanseri, ne pusslodznieki. kā tiek galā vientuļie vecāki, kas strādā pa 12 h maiņām specifiskās profesijās es vispār nestādos priekšā. jo fakts kā tāds ir tas, ka tu esi izņēmums, nevis vairākums. nu, vai mazākā daļa. arī es, kas nestrādāju, bet studēju, kamēr otrs uztur ģimeni, esmu izņēmums.
birokrātija ir birokrātija un ja tikai tagad ir nācies saskarties ar absurdu vai neērtībām - tas ir labi. nav jau arī iespējas legāli pateikt 'mans bērns tagad pusgadu uz bd neies, variet paņemt citu, bet man pēc tam pašai vajadzēs'. vai uz gadu. nezaudējot vietu rindā un nesākot tajā stāvēt no jauna. arī tur ir daļa problēmas, īpaši gadījumos, kad skola ņem tikai no noteiktas pirmsskolas un uz visu citu skatās šķībi
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on May 11th, 2022 - 11:16 am

bet nu jā, tā ir cita saruna par to, ka valsts ļoti nemāk dīlot ar dažādiem gadījumiem. ka mēs kā sabiedrība esam ļoti nefleksibla.
(Reply) (Parent) (Link)
austra[info]au on May 11th, 2022 - 11:19 am
un es neesmu izņēmums, man pēc visiem gostiem tikai tagad vajadzētu nākt laukā no BKA, bet es ar visiem bērniem esmu paralēli visu laiku strādājusi.
savukārt, Tu noteikti neesi izņēmums, jo lielā sabiedrības daļā vīri strādā un sievas ir mājās. ar hobijiem :D Tavs hobijs konkrētā situācijā ir mācības :D

tas tā, jokam.
(Reply) (Parent) (Link)