05 February 2021 @ 04:43 pm
uzvaras parks  
man ir tik daudz dusmu par cilvēkiem slēpošanas trasītēs, viņi apstājas uz špūres, viņi palīdz bērniem vilkt slēpes uz špūres, viņi fočējas uz špūres, viņi iesāk slēpot, neskatoties, vai kāds netuvojas, viņi slēpo pa divi blakus, sarežģot apdzīšanu un apdzenošajam liekot traucēt slidsoļniekus.
šodien dažkārt nācās uzkliegt "uzmanību!", lai izvairītos no sadursmēm, kuras īzī varētu nenotikt, ja cilvēki Skatītos Tālāk par saviem slēpju galiem vai gluži vienkārši cienītu citus trases dalībniekus.

(vīrs stāstīja, ka Lucavsalā slidsoļa trasē cilvēki iziet.. pastaigāties. nevis kļūdas pēc, bet ar nolūku. ā, ko šodien? davai, pastaigāsimies pa slidsoļa trasi!)

āāāāā

(slēpojot galvā biju izdomājusi vēl dusmīgāku cibas ierakstu, bet tagad apkārt mīļi bērniņi, dusmas kaut kur aizmirsās)
 
 
( Post a new comment )
jā un nē[info]dzeltens on February 6th, 2021 - 10:14 am
Ja proti slidot, nebūsi jampampins. Turklāt, ja Tu slēpo klasikā, nevis pastaigājies ar slēpēm, tad slidsolis ir tehnikas apgušanas jautājums vairāk. Es arī gadiem domāju, ka esmu nesportiska un šlūkāju klasikā, besoties par tantēm kažokos uz šlokas. Un tad vienkārši nopirku zābakus, aiznēmos no vīra slēpes un pamēgināju. Ar 10 liekiem kg kā reizi tās slēpes derēja :) neesmu nekāds pro un droši vien izskatos pēc jampampina, bet man patīk, ka tas ir riktīgi augstas intensitātes trenins. Klasikā ir forši braukt km garas trases pa mežiem, bet tādos stationa apstāklos kā Lucavsalā un Uzvaras parkā slidsolī ir foršāk. Arī tāpēc, ka tur nav kalninu, kas sākumā ir nepārvarami.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on February 6th, 2021 - 10:29 am
Man ir gan slēpes, gan zābaki, bet slidoju gan kā jampampiņš :) bet tiešām, arvien vairāk sliecos, ka jāpamēģina, paldies par pamudinājumu vēl un vēl
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
jā un nē[info]dzeltens on February 6th, 2021 - 10:56 am
Tad tik japaprasa, lai kāds parāda basic tehniku. Pirmajās reizēs iesaku treninu bez nūjām. Tālāk var špikot tehniku no pro braucējiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Kemune[info]kemune on February 6th, 2021 - 04:37 pm
Sekundēju to, ka vajag bez nūjām pamēģināt. Tad ķermenis ir spiests meklēt līdzsvaru tieši tur, kur tas ir jāatrod un jāsajūt.
(Reply) (Parent) (Link)