10 December 2020 @ 03:01 pm
 
vienas cibiņas māte izzīlēja, ka aiznākamgad būšot vēl lielāka pandēmija, bet izliksiies, ka šis viss pēc kādiem deviņiem mēnešiem beigsies un visi laimīgi.
mani uztrauc topošās bezierobežojumu dzīres un tām līdzi ejošais cenu kāpums visās nozarēs. šobrīd mājsaimniecības veido uzkrājumus, un tad, kad visu ļaus, atspersies uz nebēdu. visi lidos, pirks jaunas kleitas, mašīnas un dzers konjaku restorānos. ekonomisti tieši to arī prognozē, ka piedāvājums būs mazāks kā pieprasījums, tāpēc cenas sitīsies pret griestiem.
un ko tad? atkal burbulis, atkal plīsīs?

mēs esam tādi kapitālisti, tādi!
 
 
( Post a new comment )
porcelāna lellīte[info]neraate on December 10th, 2020 - 03:26 pm
ja ir specifiskas prasības, lietotu auto piedāvājums švaks ir vienmēr, šobrīd gan arī nemitīgi jāseko līdzi, par labu cenu aizejot momentā.

skaidrs jau, ka cenas kāps. ļoti daudzi tieši tagad bankrotē, jā ir dažas jomas, kam iet labi, būs daži, kas noturēsies, bet diez vai cels cenas lai uzvārītos.

man gan vispār šķiet, ka uz ekonomistu prognozēm nav jēgas skatīties, tā viņi pirms lielās dižķibeles prognozēja, ka NĪ cenas tik kāps un jāpērk tagad un mēs redzam, kur tas viss beidzās. gudri spriest par to, kāda būs dzīve pēc krīzes ekspertus aicināja jau jūnijā. ka lielāka jēga skatīties uz pēdējiem tādiem globālākiem notikumiem vienlaikus vairākās pasaules reģionos, par cenām; vai pavisam seniem attiecībā uz tehnoloģiju attīstību, izmaiņām sabiedrībā u.tml.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 10th, 2020 - 03:34 pm
jā, bet lielās līnijās iedzīvotāju ienākumi (kopējie) nav daudz mainījušies un, ja ir ierobežojumi, tātad tikai loģiski, ka nav, kur tērēt. tātad, beigsies sūdi, tērēs nost.
vai varbūt pārfrāzēšu - nevis tērēs baigos ietaupījumus, bet "atļausies vairāk, jo tik ilgi viss bija liegts!". līdzībā: nevis kleitu pa 50, bet kleitu pa 100 ar tik pat vieglu rokas mājienu.

man gan pandēmijas beigas (ja tādas pienāks) sakritīs ar zīdīšanas beigām un es tiešām gribēšu dzert šampanieti jumta restorānos zīda kleitā :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on December 10th, 2020 - 03:55 pm
kā to ņem, ļoti daudzi, kas strādāja ārzemēs celtniecībā un uzturēja ģimeni Latvijā, ik pa laikam uz pāris nedēļām vai mēnešiem mainot atrašanās vietu šeit-tur šobrīd atgriežas uz nenoteiktu laiku, daži pat rēķinās ar gadu bez darba, ar draudzeni šodien tieši šim sarunā pieskārāmies, saskaitījām kopā 5 gadījumus, nebūt ne vienīgie, daļa no šiem cilvēkiem fiziski uzturēja vairāk nekā tikai tieši savu ģimeni, ne visi kvalificējas ārzemiju bezdarba pabalstiem

arī tie ļoti daudzie, kam mazkvalificēts mazapmaksāts darbs ēnu ekonomikā ietekmēs visus tos, kas strādā oficiāli un labi apmaksātus, jo tīri statistiski tādu ir vairāk un tas, cik slikti būs pa lielam ir atkarīgs no tiem cerams ļoti daudzajiem, kam ir banku saistības un kas ar savu maksāšanu (cerams var) noamortzēt kritienu tiem, kam arī ir, bet kas nevar, jo nu jau vairs nav kā pirms gadiem 10, kad varēja aizmukt uz ārzemijām
(Reply) (Parent) (Link)