15 September 2020 @ 03:38 pm
 
jā, visvairāk tajā nodokļu reformā es sabesījos par to, ka valsts griež nost iespējas strādāt maz un neregulāri. vai pat maz un regulāri. bet tā ir mana izvēle, es gribu strādāt reti, man ir gandrīz trīs mazi bērni, es nedomāju, ka man būtu jāiejūdzas valsts ierēdniecībā, piemēram.
manam labsajūtas modelim der pusgadu strādāt intensīvi, pusgadu nestrādāt. tā arī biju plānojusi pavadīt nākamo gadu. līdz jūnijam aktīvi strādāt, pēc tam - vispār neko. bet tagad man "vispār neko" laikā būs jāmaksā minimālais sociālais, kas pa pusgadu savilksies līdz tūkstotim eiro. tātad - tūkstoti es maksāšu valstij par to, ka nestrādāju. lai gan pirmajā pusgadā strādāšu un maksāšu sociālo atliektiem galiem.
 
 
( Post a new comment )
Dzintra čoms[info]mranarhs on September 16th, 2020 - 10:23 am
Esošajā formā AA totāli neder. Pirmkārt, tur netiek pat proporcionāli no summas maksāti kādi sociālie nodokļi. Otrkārt, to lieto arī cilvēkiem, kuriem ar autorību sakars nav vispār nekāds. Treškārt, cik esmu redzējis AA līgumus, tad tur vienmēr ir punkts par atteikšanos no autortiesībām - tad kāda jēga AA, ja es vairs neskaitos autors ar savām tiesībām?

Vārdu sakot, AA jau sākotnēji tika uzkonstruēta nepareizi. Savulaik vispār ienākuma nodoklis no AA bija tikai 15%. Absurds.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on September 16th, 2020 - 12:08 pm
Tiek gan, maz, bet tiek - 5% no summas. Es domāju, ka būtu godīgi aplikt aa ar visiem darba ņēmēja nodokļiem un saglabāt. mans vīrs, piem, reizi trijos mēnešos kaut kur nospēlē diseni - kā viņam var samaksāt? tikai ar aa.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Dzintra čoms[info]mranarhs on September 16th, 2020 - 12:14 pm
Nu vot nē. Disenes spēlēšana nav autorība. Var samaksāt par stundām, kur problēma?
(Reply) (Parent) (Link)