Criminal tendencies ([info]asaa) rakstīja,
@ 2009-08-12 18:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dusmas
Kāpēc emocijas, kas neizvēršas uz āru ar smaidu un smiekliem, tiek uztvertas tik negatīvi? Mēs esam dzīvnieki - cilvēki. Mums ir emocijas. Tās ir dažādas. Tās nav ne sliktas, ne labas. Tās vienkārši ir. Mums. Tam nav nekāda vaina. Tā vienkārši ir. Un tas ir dabiski. Tas ir kā organsikā pārtika, stikla un papīra pārstrāde. "Tikai nedusmojies." Kāpēc tā saka? Mums vajag izdusmoties. Kāda vaina ir jūtām, sajūtām? Jāuztraucas, kad emocijas vispār nav. It īpaši pret tuvākajiem. Cits jautājums ir – kā. Kā to izdara? Vai aiziet lejā uz garāžu un padauza boksa maisu, vai iet un uzkliedz mātei un sabojā attiecības, un nodur bezpajumtnieku. Es vissliktāk jūtos, kad nepareizi dusmas izpaužu, vai kad neizpaužu vispār, jo sakompresētas emocijas ir kā... sakompresēts gaiss balonā, kas izsprāgst, kad balonu pārdur.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ilgodamies
2009-08-13 06:15 (saite)
Nesen tieši par to domāju. Nu, toistj tieši tādā kategorijā, ka nevēlos sevī ielaist kāda cita negācijas un tad norobežojos no tā cilvēka un tad pat iedomājos, vai gan pati arī neesmu negatīva šādā veidā. Nu...jā, šķiet, ka jābūt dažādām izpausmēm. Pareizi jau tu saki :)
Tikai. Tikai dažādiem cilvēkiem ir dažādi temperamenti un arī tur neko nevar padarīt. Var jau spriest, kā labāk, tikai dzīvo katrs tik un tā pa savam. Viens nolien sevī, tā, ka ne atraut no sevis, cits streso, cits grib ar visiem pa draugam un pazaudē sevi...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]asaa
2009-08-13 08:06 (saite)
To es arī gribēju teikt - katrs to dara savādāk. Bet cik tālu vajag sevi pielāgot citam, ja situācija ir tāda, ka dzīvo kopā (ģimene, draugi)?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ilgodamies
2009-08-13 20:36 (saite)
Tieši tāpēc, ka tā ir kopābūšana, vajadzīga izrunāšanās un kopīga kompromisu meklēšana. Bet tas viss tīri teorētiski. Praktiski atkal katrs pa savam.
Man parasti nepieciešama vienatne un tad nu eju garās pastaigās vai izrakstu savas emocijas... Nu jā, bet pa retam nelīdz nekas un tad tjip jāizsāp, kā raksta gudrās grāmatās, jāizbimbā, jāpamokās ar galvassāpēm un tad jau atlaiž.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?