20 March 2013 @ 11:36 pm
 
neviens, šī ir atbilde Tev. Izdomāju, ka uzrakstīšu, kā postu. Īstenībā dzīve ir ilūzija it visur. Mēs dzīvojam pasaulē, kur valda tikai nauda un bailes. Mēs dzīvojam pasaulē, kur cilvēki (pat tie, kam iet ok) atnāk mājās un skatās filmas un spēlē datorspēles, lai aizmirstu, cik draņķīgas un vienmuļas ir viņu īstās dzīves. Mēs dzīvojam pasaulē, kur ir vairāk izsalkušu cilvēku, nekā paēdušu. Pasaulē, kur valda nauda, aizspriedumi, reliģijas un bailes. Pasaulē, kur bankas, kā HSBC var gadiem ilgi atmazgāt Irānas, Ziemeļkorejas, teroristu grupējumu un pasaules lielāko narko-grupējumu naudu un kurām ASV attiecīgās iestādes jau gadiem ilgi lūdz tā nedarīt, kas tiek absolūti ignorēts, jo HSBC ir viena no lielākajām pasaules bankām un ASV ir bailes, ka ja viņi šo kāršu namiņu pārāk sašūpos, tas sabruks, nodarot daudz lielāku ļaunumu, kā triljoniem dolāru atmazgāšana, kuri pieder noziedziniekiem, teroristiem un slimu diktatoru valstīm.

Tā pati HSBC sadarbojoties ar citām lielajām bankām mākslīgi un nelegāli arī stumda pasaules valūtu, biržu fondu, nekustamo īpašumu kredītu u.c. vērtības, kā nu kuru brīdi tas tām izdevīgi, lai mahinācijās pelnītu miljardus.

Līdz ar to mēs dzīvojam pasaulē, kurā mēs esam uz abu roku pirkstiem skaitāmu banku vergi, mēs patērējam milzīgu daudzumu trulu izklaižu, esam nelaimīgi, vientuļi, dabu lielā ātrumā iznīdējoši, īstu cilvēcību sen aizmirsuši, ceturtdaļa no mums mirst badu un dzīvo ar dzīvniekiem pielīdzināmu intelektu. Ja mēs esam laimīgi tad tas ir tikai tāpēc, ka mēs izliekamies, vai nezinām, kā pasaule strādā. Tāpēc jā - mēs visi dzīvojam ilūzijā... neatkarīgi no valsts, kurā tu atrodies.
 
 
( Post a new comment )
[info]fedrs on March 21st, 2013 - 09:21 am
No kurienes Ziemeļkorejai nauda, ko atmazgāt?
(Reply) (Thread) (Link)
Edgars[info]apelsiins_ on March 21st, 2013 - 10:44 am
Tu domā, ka Ziemeļkorejas valdībai trūkst naudas? Es nerunāju par parastajiem cilvēkiem, kas tur mirst badā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]fedrs on March 21st, 2013 - 11:07 am
Neesmu auditu veicis, tāpēc man nav nekāda pamata kaut ko apgalvot vai domāt. Es jautāju, kur viņi tika pie naudas?!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Edgars[info]apelsiins_ on March 21st, 2013 - 11:21 am
Papētīju. Ziemeļkoreja ir ļoti bagāta ar dažādiem derīgajiem izrakteņiem, kas tiek masveidā eksportēti uz Ķīnu. Tāpat tur tiek masveidā ražotas narkotikas, kas atkal caur Ķīnu tiek sūtītas uz pārējo pasauli. Ziemeļkorejas valdībai arī Ķīnā pieder daudzi restorāni, kas gatavo tradicionālos Ziemeļkorejiešu ēdienus. Tad vēl valdba ražo masveidā viltotos USD, kurus ķīnā iepērk par apmēram 60 īstiem dolāriem par 100 viltotiem dolāriem. Ziemeļkoreja arī izīrē savu superlēto darbaspēku Krievijai un agrāk arī Dienvidkorejai. Tāpat viņi arī tirgo savas ieroču (arī kodolieroču) tehnoloģijas.

Gan jau ir vēl visādi veidi, kā viņi to naudu pelna, bet šie ir būtiskākie.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]fedrs on March 21st, 2013 - 11:35 am
Jūtos vīlies ķīniešos. :((( Ar viņu potenciālu būtu jau nu varējuši savus dolārus nodrukāt. Sanāktu gan lētāk, gan kvalitatīvāk.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Edgars[info]apelsiins_ on March 21st, 2013 - 06:28 pm
Atšķirība ir tāda, ka Ziemeļkoreja to viltoto naudu drukā valdības līmenī/valdības sankcionēti. Ķīnā to lietu nāktos darīt nelegāli.
(Reply) (Parent) (Link)
Edgars[info]apelsiins_ on March 21st, 2013 - 11:29 am
Ak jā, politisko un visu citu ieslodzīto, iekšējo orgānu tirgošana/ekaprts. Ne no brīvprātīgajiem, protams.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Edgars[info]apelsiins_ on March 21st, 2013 - 11:30 am
*eksports
(Reply) (Parent) (Link)
Edgars[info]apelsiins_ on March 21st, 2013 - 10:47 am
www.thisismoney.co.uk/money/news/article-2246308/Grim-day-Britains-banks-HSBC-Standard-Chartered-fined.html
(Reply) (Parent) (Link)
[info]mrsinstinct on March 21st, 2013 - 09:19 pm
"Ja mēs esam laimīgi tad tas ir tikai tāpēc, ka mēs izliekamies, vai nezinām, kā pasaule strādā"... šie Tavi vārdi lika atcerēties kādu frāzi, ko pavisam nesen man teica viens no nedaudzajiem draugiem - "optimisms: tas ir informācijas trūkums".
Zini? Teikšu tā... kādus gadus desmit atpakaļ, kad, tikko vidusskolu beigusi, ierados Rīgā, pēc būtības biju tāds īsts, naivs dabas bērns ar ļoti cēliem mērķiem - palīdzēt vājākiem, padarīt pasauli labāku un laimīgāku, cīnīties ar netaisnību u.tml. jaunības maksimālisma izlolotiem sapņiem. Bet, gadiem ejot un bružājoties pa lielo pilsētu, sapratu, ka man īsti nav resursu/iespēju, lai kaut ko globāli mainītu saknē. Un es mainīju attieksmi, jo tā vieglāk... Jā, man vēl joprojām sažņaudzas sirds aiz skumjām un bezspēcības sajūtas, kad redzu sirmu, bet kārtīgu māmiņu ubagojam, jo viņai nav pietiekami daudz naudas, par ko sev nodrošināt iztiku... Jā, man gribas, kaut man būtu tik daudz naudas, lai varētu uztaisīt kārtīgu patversmi-mājas visiem tiem nelaimīgajiem suņu/kaķu bērniem, kas nonākuši uz ielas dzīves vai, precīzāk, cilvēku nežēlības vai vieglprātības dēļ. Jā, man gribas paņemt un apskaut un pasargāt visus tos nelaimīgos bērnus, kas dzīvo bērnu namos un ar cerību pilnu skatienu raugās ik uz cilvēku, kas tur iegriežas, meklējot bērnu. Bet tad es saprotu, ka globālā līmenī mainīt neko nevaru un, ielikusi kādu naudiņu pastieptajā rokā vai noziedojusi internetā, cenšos par to vairs nedomāt.. Jo vieglāk ir dzīvot ar domu, ka "pa lielam" viss tak' ir OK...
Un tā arī viss turpināsies tālāk - uz ielām cilvēki turpinās ubagot, bērni bērnu namos gaidīs savus vecākus, dzīvnieki turpinās nonākt uz ielas, jo saimnieki vairs nespēs/negribēs tos uzturēt un Āfrikā aiz bada turpinās mirt cilvēki... Jo mums pārējiem, katram individuāli, vieglāk būs par to vienkārši nedomāt un neredzēt... Skarbi, bet fakts, jo izdzīvo stiprākie vai egoistiskākie...
(Reply) (Link)
ārprātīgi nopietns[info]neviens on March 25th, 2013 - 11:56 pm
Tāpēc, man interesanti, kāpēc mēs vairojamies.. Tā ir mana subjektīvā pārliecība, iespējams, kā nelaimīgam cilvēkam, ka man bērnu nebūs.
(Reply) (Link)