- Jēra kāja II
- 12.12.08 21:58
- Ideja bija tāda:
Sataisīju saspiestu ķiploka galviņu (visas daiviņas), šļuku olīveļļas, mazāku šļuku baltā balzamiko, čupiņu sakapāta svaiga rozmarīna, čupiņu svaiga sakapāta timiāna, čupiņu tādu pašu piparmētru + jūras sāli, svaigi maltus melnos piparus, šķipsnu cukura, saimaisīju to visu kopā un ieziedu jēra cisku. Apsedzu un ieliku vēsumā uz pāris stundām. 2 stundas pirms sākuma izvilku laukā (tas, ja kas, ir izrādījies baigi svarīgs truisms, ko vērts paturēt prātā - gaļai pirms cepšanas jābūt istabas temperatūrā, citādi sākas visādi nevienmērīgi un visu sabojājoši procesi).
Krāsnī bija ~200︒. Tādā režīmā to kāju pacepināju 30 min., tad pagriezu uz otriem sāniem un vēl 20 min., pēc tam apgriezu atpakaļ un vēl aptuveni min. 45. Jēra kājas cepšanas receptē, no kuras patapināju tikai šos karstuma režīmus bija teikts, ka tad ir vērts sākt durt ar termometru. Man termometra nebija, pabakstīju ar nazi, un redzēju, ka ir sulīgs un gatavs.
Pasniegts tika ar kaut kādu "Bio" rīsu/lēcu maisījumu, kas pirms vārīšanas tika apcepts eļļā kopā ar sīpoliem + aveņu mērce pēc vēlēšanās.
Tagad nekā no tā visa vairs nav; kauls izskatījās tik labs, ka pieliku klāt vēl šo to un palaidu buljona vārīšanos. - 9 piezīmesvieta jūsu piezīmēm
- 12.12.08 22:14
-
un kur jēra kāju var nopirkt? Stokmanā? C-tirgū?
- Atbildēt
- 12.12.08 22:17
-
Es vakar pamanīju Stokmanī, ilgi uz viņu blenzu, nespēdams izlemt, taču likās baigi kārdinoša. Un ne velti
- Atbildēt
- 12.12.08 22:32
-
tu nopirki Jauzēlandes jēra kāju? Un kā garšo atšķirībā no Latvijas jēra kājas?
Es jēra gaļu pērku Centrāltirgū. Nemācēšu izstāstīt, bet tur pa centrālo eju ir viens pajauns vīrietis, kam ir jēra gaļa. Man ir gadijies iebrābties ar Stockmann jēru, tāpēc vairs neriskēju. - Atbildēt
- 12.12.08 22:36
-
Šis vispār bija mirkļa vājums un tūlītēja rīcība, kuru ne mirkli nenožēloju. Skaidrs, ka tirgus ir pavisam cita manta
- Atbildēt
- 12.12.08 22:41
-
a kā var zināt, ka tas ir jērs? ir uzraksts?
- Atbildēt
- 12.12.08 23:03
-
Stokmanī uzraksts, Centrāltirgū novērtējams pēc izmēra. Ja iesi no rīta, redzēsi vēl nesadalītu to lopu, varēsi palūgt izcirst kuru gabalu gribi.
- Atbildēt
- 12.12.08 23:04
-
es nemūžam neko pēc izmēra nenovērtēšu un bez uzraksta jēru neatradīšu:(
- Atbildēt
- 13.12.08 00:05
-
Tirgū tai gaļai, kas vitrīnās, ir klāt rakstīts, kas par lopiņu - arī jēram.
- Atbildēt
- 13.12.08 05:33
-
bet var taču paprasīt. Matīsa tirgū arī ir. Tikai jāpaivaicā.
- Atbildēt