annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2004-10-14 18:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
saami un ziemeljbriezhi
Nuja, Citronmeetra jau uzrakstiija. Shoriit bija sarma, un braucaam uz Fatnomakke, saamu centru, kur vinji sanaaca tipa uz bazniicu un palika pa nakti. Jo vispaar vinji kliida liidzi saviem z-briezhiem. Izraadaas, lapi un saami ir viens un tas pats, bet teikt lapi nav politkorekti, jo vaardam nievaajosha pieskanja. Tur ir tie vigavmveidiigie, saslietas buudas ar caurumu galaa, kur duumiem tikt laukaa. Veel ir guljbuuves, ar veleenu jumtiem. Un maajinja uz vistas kaajinjas. Iedomaajos, kaa saami tur zemajaa saslietajaa buudaa kuurushi uguni. Taadu mazu buudinju vismaz viegli piesildiit. Un visu dziivi taa. Kaa nez vinji tur eeda, kaa miileejaas, kaa dzemdeeja beernus? Tur tagad ir pa pusei briivdabas muzejs, pa pusei muusdienu saamu kultuuras centrs. Izliktas fotograafijas, kas uznjemtas pirms simts gadiem, kur kopaa ir sanaakushi saami un zviedru jaunbuuvnieki. Atshkjiriiba juutama sejas vaibstos.
Taalaak braucaam augshaa kalnos, uz Norveegjijas pusi. Tachu iebraucaam maakonii. Aiz maakonja jaushas saule. Redzamiiba kaadi 10 metri labi ja. Kaut kaadas kraujas, baltums. Un tad, kaa lidmashiinai paceljoties, izbraucam maakonim cauri un tiek padots asums. Diemzheel uz leju neko neredz. Toties miglaa redz ziemeljbriezhus. Tuvu. Tie sabiistas un iebeeg miglaa.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]skuka
2004-10-14 21:43 (saite)
Tur taču noteikti var šitos... nu kā viņus. Velteņus vai kaut ko tamlīdzīgu nopirkt. Tev vajadzētu, tādus baltus, ar sarkaniem un melniem rakstiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]annuska
2004-10-16 18:25 (saite)
:)
Kaut kas tml. ir tikai pilseetaa, suveniirbodee. Maksaajot baigi daargi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?