annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2011-01-15 23:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"[...]gribu uzsvērt, ka teātris un vispār māksla ir neaizstājami. Sevišķi ja ir māksla šā vārda pilnā nozīmē. Māksla, kuru ir radījuši ģeniāli autori, jo viņi parāda tā Noslēpuma, kas ir ar lielo burtu, atblāzmu vai klātbūtni – savā mākslas darbā, lidz ar to arī pasaulē. Jā, viņi palīdz saskatīt Noslēpuma klātbūtni. Es pat teiktu, ka no teoloģijas viedokļa tas ir lielākais dāsnums, ko māksla var dot cilvēcei. Bet, protams, tas nav vienīgais." (Zbigņevs Stankevičs "Teātra Vēstnesim")


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]annuska
2011-01-15 23:51 (saite)
"Ikvienam no mums ir dotas spējas, kaut kādi talanti, un šie talanti mums jālaiž lietā. Un kad mēs rīkojamies saskaņā ar šo Plānu, mēs uzplaukstam. Jo mūsu Radītājs jau zina, kāpēc Viņš mūs ir radījis. Un zina, kāpēc Viņš piešķīris mums katram savu talantu, teiksim, vienam aktiera dotības, otram - opersolista spējas, trešam – māku gleznot, citam – kaut ko konstruēt vai darboties politikā, vēl kādam veltīt sevi biznesam. Bīstamība rodas tād, ja lietojam savu talantu saskaņā ne ar Plānu, bet ar normām, kuras paši nospraužam... Katram plānam vienmēr ir atbilstīgi likumi, un Tas, Kas radījis mūs pēc sava plāna, radījis arī likumus, pēc kuriem darbojoties mēs varam darboties sekmīgi. Bet, ja mēs sākam likumus pārtaisīt pa savam, nerespektējot to, kas ir Atklāsmē pateikts, tad rodas efekts kā automašīnā, kad eļļas vietā ielej smilšu un ūdens maisījumu." (turpat)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2011-01-16 11:23 (saite)
nu, nu tad visi tie gleznotāji, kuri glezno un jūtas slimi to nedarījuši, bet darbus nepērk utt. sanāk ka darbojas nesaskaņojoties ar Atklāsmi vai Dievišķo plānu. Nu es re tā racionāli pri racionāli, bez dzirksts :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2011-01-16 12:18 (saite)
varbut taa uzplauksnaa ne vienmeer ir materiaalaa zinjaa:) bet varbuut ar, ka nesaskanjo

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2011-01-16 12:53 (saite)
nu ja, bet maizīte jau ar takš gribās ne tikai dvēseles šķīstuma :))
un vispār cilvēkam nesaprātīgajam vajadzētu piedzimt ar cedelīti pie kājas, kur viss skaidri un gaiši saskaņots un ar zieģeli apstiprināts, i ja šito neklausa tad pats vainīgs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2011-01-16 13:42 (saite)
nebuutu slikti:)
bet ja nopietni es to konkreeto izteikumu sapratu driizaak kaa uz rezultaatu attiecinaamu nekaa uz indiviida privaato dziivi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?