annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2010-10-10 14:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ciemojos Zviedrijas apaksheejaas treshadaljas viduu pie lieliem ezeriem. Dziivoju pie draudzenes viesniicas pagrabstaavaa mazaa kuurortmiestaa. Viesniica pashlaik ir tuksha, mums tur ir daudzas dushas, tualetes, sauna un trenazhieru zaale, es vazaajos baltaa frotee halaataa, neviena nav - rudens. Vasaraa gan vinji te brauc atpuusties uz ezeriem. Draudzenei ir jaatiira shii un veel viena viesniicinja, taa otra ir smalkaaka, tur divi numuri pat ir apdziivoti.
Veel vinjai ir apmeeram reizi nedeeljaa jaatiira kaapnes un gaitenji veco ljauzhu namaa blakus viesniicai, jo to apsaimnieko viesniicas iipashnieki. Vecie ljaudis tur driikst dziivot no 55 gadiem, bet vairums ir vecaaki. Vinjiem lejaa ir plasha telpa, kur socializeeties, pieved eedienu 3x dienaa un naak sociaalie darbinieki (man nepatiktu, bet vinjiem griboties to uzmaniibu). Katram tomeer ir savs atsevishks dziivokliitis, tas ir pat veel labaak nekaa Ventspils rakstnieku maajaa, jo ir katram sava virtuve, bet var arii eest to klaatpievesto eedienu. Vinjiem ir visaadi triisritenji un tie mazie motorizeetie vaagjiishi - arii taadiem bez kustiibu trauceejumiem, vienkaarshi eertiibai.
Palaikam kaads veciitis nomirst, un tad draudzenei esot tas dziivoklis jaaiztiira, lai var iemitinaat naakamo.

Pagraba istabaa, kur dziivo mana draudzene, kaadreiz ir bijis pedikiira kabinets shiem pashiem vecajiem. Bijusi arii speciaala frizeetava un veel sazin kas, bet tagad tas sociaalisms vairs nav.
Istabaa par laimi ir logs, shaurs gan, bet nu tomeer, var veedinaat, un ja aaraa ir saule, tad arii gaisma smuki iespiid. Vareetu tagad dziivot kaadaa no tukshajiem viesniicas numuriem, bet sheit lejaa ir virtuviite, taa nu vinja palika te. Vinjai ir paveicies, ka var dziivot taadaa istabaa un neatdot lielu dalju algas par dziivokli. Norveegjijaa ziemaa ir bijusi lielaaka alga, bet daudz daargaaka dziive, rezultaataa palicis paari mazaak.

Vakar man vajadzeeja iet peec viina, jo draudzene straadaaja liidz chetriem, bet dzerienu veikals sestdienaas ir liidz vieniem, sveetdienaas ciet. Turklaat tagad tur veel ir rekonstrukcija, kas noziimee, ka veikalaa jaaiet pa seetas durviim un arii tad nevar apskatiit piedaavaajumu, bet ir jaarunaa gari ar paardeveeju. Pusvienos tur staaveeja divas pagaras rindas, viirieshi vien. Taa kaa es jau biju gatava visiem shiem pazemojumiem un sanjeemusi instrukcijas, tad man izdevaas normaali bez traumas nopirkt jeedziigu viinu par veelamo cenu. Ir bijis arii sliktaak - Saksnaas peec alkohola vajadzeja braukt uz 100 km attaalo rajona centru.

Peec tam es gaaju pastaigaaties. Te ir taada pussala ar cietoksni, gaajeeju pastaigu taku un baaku. Staigaaju diezgan ilgi un sabildeeju banaalus foto ar rudens lapaam. Ljoti skaista saulaina diena. Cerams, taada buus arii riit, jo mees brauksim uz rietumu krastu, nu tur Geeteborga apmeeram.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vilibaldis
2010-10-10 17:01 (saite)
sveicieni jums abām!izklausās pat diezgan idilliski

(Atbildēt uz šo)


[info]alfred
2010-10-11 09:54 (saite)
viss forši. bučas*

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?