Dzēšlapa - Esmu šokā!!!

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Septembris 25., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:27 - Esmu šokā!!!
Vienrītu sēdējām visa ģimene pie TV un skatījāmies māmiņu klubu. Tur bija runa par ģimenes budžetu... klausījāmies ar vīrieti un nesapratām - par ko viņi tur runā?? Teica, ka esot dažādu veidu ģimenes budžeti un kādām ģimenēm tādi ir... mūsu modelis nezin kāpēc tika pielīdzināts cilvēkiem ar vidējiem vai pat zemiem ienākumiem. Tas viss ir s****ds, tas kas mani nošokēja bija iemesls, kāpēc sieviete bija par atsevišķām naudām - ja viņa gribēs nopirkt kaitu, viņai nebūs jāprasa vīram nauda, tāpat arī ja vīrs gribēs jaunu mašīnu, viņam nebūs jāprasa nauda viņai. Un tad mēs paši radām iemeslu kādēļ ģimenei ir dalīts budžets.
Tagad lasu cāli, ka daudziem ir dalītais budžets un sievietei, ja ir mazāki ienākumi (bērna pabalsts vai vēl kas), tad viņām jāprasa nauda tādām lietām kā drēbes, pārtika, rēķinu apmaksa. Tipa - vīrs iediots un drēbes nevar nopirkt. Pārtiku pērk nepareizo, ja ir slinkums stāvēt veikalā rindā, a rēķinus aizmirst apmaksāt pavisam.... nez, viņas precas ar padmitniekiem, kad maizes vietā pērk čipšus???
Nezinu - nesaprotu, kā tas ir - dalīta nauda, un goda vārds - negribu uzzināt. Jo tas, manuprāt, nav tālu no - ēdam katrs par savu naudu, guļam katrs savā istabā, un beigās šķiramies!!!
Kāds ir jūsu ģimenes budžeta variants un varbūt varat pastāstīt dalīto finanšu prioritātes?
Tags:

(13 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]shelly
Date:25. Septembris 2007 - 11:34
(Link)
Dalītais. Tiesa, nezinu, kā būs, kad būs bērni. Nu, kads būs, tad arī domāsim.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:25. Septembris 2007 - 11:35
(Link)
Bet es strikti turos pie pārliecības, ka ne jau kopīga gulta vai kopīgs maks ir laimīgas laulības garanti.
[User Picture]
From:[info]maans
Date:25. Septembris 2007 - 11:37
(Link)
tu jau negribi neko zināt par dalīto naudu, bet pati vaicā.
Mums ir katram savs maks. Mēdzam viens no otra arī aizņemties. Vīrietis maksā rēķinus, es maksāju par bērnu izglītošanos, pērku viņiem apģērbu. Pārtiku pērk tas, kuram ''sanāk pa ceļam''.
mani tas ļoti apmierina. Viens otra makā nelienam un par ikmēneša ienākumiem neko nezinam.
varbūt būtu citādāk, ja man būtu jādzīvo tikai no bērna naudas.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:25. Septembris 2007 - 11:41
(Link)
Nav ka es negribu zināt, ir ka es nesaprotu
From:[info]dzeina
Date:25. Septembris 2007 - 11:55
(Link)
Mums nav dalīts budžets. Visus pirkumus plānojam kopīgi, veikalos pie kases samaxājam - kā nu pagadās, visbiežāk maxā tas, kuram tuvāk algas diena :D
From:[info]dzeina
Date:25. Septembris 2007 - 11:56
(Link)
Ak jā, komunālos pārsvarā maxāju es, bet tas tā vēsturiski iegājies - dzīvoklis tomēr uz mana vārda. Vīrs maxā citus rēķinus.
Ai, nu, es arī neko nezinu & negribu zināt par dalīto budžetu :)
From:[info]kangaroo
Date:25. Septembris 2007 - 12:18
(Link)
Mums ir pusdalītais- katram ir kaut kāda veida rēķini, par kuriem maksāt. Sadalījums izveidojies nejauši- laika gaitā. Par pārtiku maksā tas, kas pērk. Ja veikalā abi, tad tas, kam kontā mazāki mīnusi ;-)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:25. Septembris 2007 - 13:05
(Link)
Praktiski dalītais, jo sākām dzīvot kopā nesen un katrs ar saviem naudas tērēšanas paradumiem. Sakarā ar manām darba maiņām un remontiem uz mēneša beigām vīrietis mani baro un šomēnes arī dzīvokļa rēķinu samaksāja :)
Par viņa ienākumiem zinu tikai aptuveni, jo viņš ļoti patstāvīgi kārto visus savus maksājumus un pirkumus (kas noteikti ir lielāki, nekā manējie). Paiku pērkam kā nu kuro reizi, par ēšanu krogā maksā viņš.
Ja dzīvotu kopā nevis dzīvoklī, bet mājā, droši vien būtu vairāk jāpiedomā pie naudas dalīšanas. Tiesa, mani vecāki arī tradicionāli uztur dalīto budžetu - tēvs rūpējas par māju un mašīnām, māmiņa pērk paiku un mājsaimniecības iekārtas, reizēm arī drēbes tēvam. Lielākām lietām, protams, nauda tiek likta kopīgi, kaut gan pamatā tēvs ir tas, kuram veidojas uzkrājumi, par kuriem māmiņai nav pilnīga priekšstata.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:25. Septembris 2007 - 13:24
(Link)
Teiksim tā - nesaprotu, kas vispār Tavā izpratnē ir tāds īsti kopīgs budžets - visu naudu skaita kopējā kontā un no tā tērē, vai kā? Saprotams, ka par kopīgām lietām (māja, izklaides, paika) maksā kopīgi, bet savas lietas (piemēram, apģērbu, specifiskās izklaides) apmaksā atsevišķi un tikai īpašos gadījumos prasa otram.
[User Picture]
From:[info]lauwa
Date:25. Septembris 2007 - 13:39
(Link)
jap, apmeeram taa. iznjem naudu no konta, saliek atvilknee (vai maisaa zem gultas) un meenesha laikaa noizteeree kopistiski :D
[User Picture]
From:[info]lauwa
Date:25. Septembris 2007 - 13:38
(Link)
Mums laikam ir bardak-budzhets - maksaa tas, kam nauda 'ir pa rokai'/'veel ir palikusi no algas'/'jau ir ieskaitiita alga'. Taa kaa viirieshienaakumi ir lielaaki, tad arii biezhaak tas ir vinjsh. Bet apmaksaats pirmais tiek tas kas vairaak vajadziigs abiem, tb par savu algu protams varu nopirkt jaunas shtaates i gailis pakalj nedziedaas, bet ja maajaa tek truba tad protams shtaates pagaidiis citus liidzekljus. apm taa.
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:25. Septembris 2007 - 13:40
(Link)
Kopīgais. Ir, protams, katram savs bankas konts, bet tas tikai tādēļ, ka bankā dīvaini skatītos, ja mēs prasītu kopīgu kontu (bet varbūt arī nē, neesam mēģinājuši). Atsevišķa nauda ir tikai manam tēvam, kurš arī pie mums dzīvo, bet pat viņš ieliek savu daļu (kaut gan stipri simbolisku) kopējā katlā.
Un vispār, tas tak būtu dīvaini, ja mēs dalītu naudu, tad jau drīz arī katrs sev pats ēst sāktu taisīt, malku gādāt, savu dārza daļu rakst. Sviests kaut kāds. Varbūt katram savu bērnu arī audzināt?
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:25. Septembris 2007 - 13:44
(Link)
Nu jā, un šitamā diskusija laikam tūlīt iebrauks purvā. Tas, ka katram savs naudas maks, jau nenozīmē, ka budžets dalīts. Dalīts budžets ir tad, ja man makā pietrūkst naudas, lai par malku samaksātu, bet sieva saka, ka viņai pofig, viņas nauda nav tam paredzēta.

> Go to Top
Sviesta Ciba