Dzēšlapa -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Aprīlis 26., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:22
Laba diena ;)
Pie mums viss kā parasti!
Vienīgi nu man sakārojās izkliegt savu sašutumu - mājās es par to fascinējos nepārtraukti - tie ir pedagogi. Konkrētāk - pedagogu prasības. Daudzas es pieņemu par sakarīgām, bet kāpēc viņiem būtu jābūt īpašiem mājokļu kreditēšanas noteikumiem? Par kādām izaugsmes iespējām viņi runā?? Un tās algas viņiem nemaz tik mazas arī nav! Un tas, ka viņi taisās protestēt tieši eksāmenu laikā - nez, es vecāku vietā viņus par to joku tā iz*****tu, ka viņiem maz neliktos. Visu laiku viņi prasa, prasa, prasa - a kur atdeve?? RTU lektori visu laiku kritizē mūsu jauniešu zināšanas. Protams, nevar cilvēkam ielikt zināšanas, bet varbūt ir vērts uzzināt kāpēc viņš nemācās?
Tā vien gribas ieteikt arī ugunsdzēsējiem sākt protestēt pret mazajām algām un slikto aprīkojumu, jo viņu dzīvības tiek apdraudētas - a kas pedagogiem??? augstākais 5 akadēmiskās stundas dienā un ne jau katru dienu!


es jau iedomājos - deg māja, vai kāds nabadziņš iespundēts autiņa - a ugunsdzēsējs pasaka - piedod, es šodien protestēju. Da viņu par to tekstu izvāveros no VUGD vienā setā, a pasniedzējiem pofig!
Besī ārā!

(15 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:26. Aprīlis 2007 - 13:56
(Link)
Jā jā ... sadod viņiem!
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:26. Aprīlis 2007 - 14:06

Atļaušos pazemīgi piebilst

(Link)
Vakar mana sieva ar 7 akadēmiskajām stundām dienā beidza darbu ap pusdesmitiem vakarā. Jā, pa starpu pusstunda vakariņām un pusstunda dārzā. Paldies Tev!
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:26. Aprīlis 2007 - 14:48

Re: Atļaušos pazemīgi piebilst

(Link)
(A ko viņa tur darīja??)
nu ok - ir tādi nabaga skolotāji - tiešām nabaga - kam ir visādas matemātikas, valodas un kas tik ne, bet ne jau visi viņi tādi... cik tad tādu ir? Skolā pa pāris skolotājiem un viss - pārējie visādas zīmēšanas, dziedāšanas, fizkultūras, vēstures, rasēšanas un citi "joki".
Katram jau savs vēders tuvāks un reti kāds tagad iedomājas, ka citam vairāk vajaga.

[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:26. Aprīlis 2007 - 15:23

Re: Atļaušos pazemīgi piebilst

(Link)
Mācījās, stundām gatavojās. Vai Tu tiešām domā, ka skolotājs var kā balta lapa iet stundā un ķerties pie tēmas?
Patiesībā nav vērts sākt kārtējo fleimu, no malas vienmēr viss izskatās savādāk. Mana nelaime ir tā, ka esmu par skolotāju strādājis, mana sieva ir skolotāja. Un es laikam pārāk saasināti uztveru visu, kas ar skolu saistīts.
Bet, ja Tu gribi zināt, kāpēc bērni nemācās, varu pateikt. Jo sabiedrība kopumā uzskata, ka izglītība ir kas tāds, par ko jārūpējas skolai. Nevis ģimenei, kā tas ir normālā sabiedrībā, kur skola palīdz apgūt zinības, bet motivāciju veido ģimene.
From:[info]guvi
Date:26. Aprīlis 2007 - 14:16
(Link)
njuuus, ja tu esi piemeeram ekonomists, tad vari nstagaat pa uznjeemumiem mekleedams sev piemeerotu algas liimeni, skolotaaajam atliek tikai njemt n slodzes lai vareetu uztureet gjimeni
pie tam jaa -viena slodze arii ir varbuut taa n stundas dienaa, bet
jaasagatavojas tachu arii ir stundaam, un jaalabo maajasdarbi un kontroldarbi
to laiku nez kapeec neviens negrib ieskaitiit vinju darba stundaas
un tu vispaar esi redzeejusi kaadi muusdienaas ir beerni - -taas ir shausmas, tikt ar vinjiem galaa, zini - -apbriinoju tos skolotaajus, es jau sen buutu psiheneee :D :D

jaa un tie skolotaaji kas sanjem tos 300 latinjus ari st4raadaa vairaakas slodzes un njemas ne tikai 8 stundas diennaktiii


nu tas taa, lai tu redzeeetu arii no otras puses

es principaa atbalstu, ka tie 170ls uz papiira ir vienkaarshi izsmiekls, nesaprotu kaa var izdziivot par taadu summu

domaaju, ka tas cilveeks tomeer ir pelniijis arii kaut ko vairaak atljauties no savas algas ne tikai maiziiti un piena paku

atbildiiba ir ljoti liela, bet tanii, ka beerns negrib maaciities, es atvainojois, taa jau ir audzinaashana un vispirmaamkaartaam vaina jaameklee gjimeneee

ne velti vienmeer ir taadi skoleeni, kas maacaas un ir teicamnieki un taadi kuri ir divnieku karalji, pie tam vienaa klasee, tad tu gribi apgalvot, ka skolotaajs dazhus maaca taa un dazhus shitaa???
muljkjiibas

protams ja runa iet par kautkaadiem krediitatvieglojumiem vai tamliidziigiem bullshitiem, tad tas viss ir pilniigaakais stulbums vai driizaak politiski gaajieni, tas protams nekaadi neattiecas uz visiem skolotaajiem liidz ar to nav uzskataams par amata bonusu

ainu, man tomeer ir zhel gan to ugunsdzeesseju, gan skolotaaju, gan godiigo policistu un un citu iereednju, kuri straadaa par neaptverami mazaam naudnjaam
tai pat laikaa - apbriinoju
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:26. Aprīlis 2007 - 14:54
(Link)
Man draudzene strādā skolu valdē par grāmatvedi, tā ka es zinu daudz par skolotāju algām. Viņa būdama grāmatvede saņem mazāk. Un kas vainas mūsdienu bērniem? ja skolotājs netiek galā viņam ir visas iespējas bērna vecākus izsaukt. Un par to gatavošanos - pirmajā gadā grūti = pēcāk viss jau iet kā smērēts. Skolotāja darbs tā nav ikdienišķa improvezācija. Un par to, ka skolotājiem nav savu mīluļu - tikai nevajaga ;) Es pati esmu izjutusi, kā tas ir - kad tu skrien ar galvu sienā mācoties, a skolotājs tevi novērtē vidēji - atbild viņas mīlulīte galīgi garām un dabū labu atzīmi.
Bet skolotāji ir ļoti dažādi un arī skolas ir visādas. Un arī algas nav vienādas.

From:[info]guvi
Date:26. Aprīlis 2007 - 15:02
(Link)
arii man ir paziistami skolotaaju, i vinju beerni
taa kaa info ir
un ja tu domaa, ka pietiek vienu gadu sagatavoties un izmantot to naakamos 15, tad tu ruugti maldies

un arii vecaaku izsaukshana nav risinaajums kaa peec burvju maajiena
ir gadiijumi visadi pat taadi, ka vecaakiem pilniiigi vienalga un tamliidziigi

skaidrs, ka meedz buut skolotaaji ar attieksmi pret vienu un otru, bet profesionaals skolotaajs nekad neizraadiis to atklaati, agraak varbuut arii taa meedza buut, bet muusdienaas beerni ir gudri un vinji zin, ka ir taads tel nummurinjsh uz kuru piezvaniit, ja nu kas
un patiesiibaa skolotaajs vinjam neko nevar izdariit, jo ja agraak sadeva pa dibenu un viss bija atrisinaats, tad shodien pat balsi nedriikst pacelt, lai ieviestu kaartiibu un paklausiibu, jo IR taqchu tas tel nummurinjsh pa kuru pasuudzeeties

tu tieshaam laikam nepaziisti nevinu skolotaaju, ja shitaa vari tik vienveidiigi runaaat
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:26. Aprīlis 2007 - 14:38
(Link)
Nu gan pateici.. :/

Mana mamma visu mūžu strādā par skolotāju - mācas bērniem klavierspēli. Un pensija viņai aprēķināta zem 70ls. Normāli?
Un tas, KĀDI tie bērni tagad ir, vispār sirms var palikt! Mežoņi!

Viņa pagaidām vēl strādā, braukā uz Jelgavas muziceni. Uz rokas saņem knapi pāri 100ls. Un strādā 3 dienas nedēļā no rīta līdz vakaram, mellu muti [speciāli salikusi stundas 3 dienās, lai nav jābraukā katru dienu].
Plus vēl ir ieskaites, eksāmeni, kam jāgatavojas ar mēģinājumiem, plus obligātās sapulces un kvalifikācijas celšanas kursi. Prēmija tikai gada beigās kādi 50ls.
Vienīgais plus ir divi atvaļinājuma mēneši vasarā.
Un tas ir talantīgs cilvēks, kas pabeidzis Dārziņus, Mūz.akadēmiju un visu dzīvi veltījis bērniem un mūzikai.

Tev varbūt tāds atalgojums liekas normāls, man ne. Tas ir pazemojums!
Tas pats attiecas uz medicīnas nozari, uz sociālajiem darbiniekiem, uz jebkuru profesiju, kur valsts nosaka atalgojumu.

Esam pieraduši kapeikas skaitīt, bet plds Dievam pasaules vārti ir vaļā un uzņēmīgiem cilvēkiem ir iespēja braukt uz normālām civilizētām valstīm strādāt.
Piem., mani bijušie kolēģi sākotnēji Briselē uzreiz jau saņēma 10x reižu lielāku algu! Un tas tikai pirmos mēnešus.
Tas pats ar mūziķiem - ja te pelna 400ls orķestrī, Eiropā tie ir 4000ls. Un tas ir normāli, nevis tās kapeikas, ko te pamet kā tādiem dīkdieņiem.
Nez kāpēc deputātiem pāris tūkstošu alga nepārtraukti šķiet par maz, neskatoties uz to, ka apmaksāts ir viss - ēšana, braukšana, mobilais etc!
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:26. Aprīlis 2007 - 14:45
(Link)
Protams, pasniedzēji mums ir dieva vietā - viņiem būtu jāpelna miljoni, tikai nevajaga aizmirst, ka ne viņi vieni tādi nabadziņi, bet viņi vienīgie kliedz pa visu pasauli! Man arī vajaga lielāku algu - es raujos melnās miesās un strādāju citu labā! A kas par to - man šefs pateiktu - gribi lielāku algu - staigā!!!


[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:26. Aprīlis 2007 - 14:51
(Link)
Kāpēc miljoni? 300-400 par slodzi ir miljoni? :o
Nu i malači, ka kliedz! Savā laikā medmāsas kliedza.
Šajā valstī citādi neko nevar panākt, ja nesākt skaļi protestēt. Bet letiņa dabā jau ir ielīst savā aliņā un pie sevis pukstēt, kā viņu neviens nemīl, bet var jau arī iztikt, nav nemaz tik slikti. Tāds zemnieka gars, kas gadsimtiem pieradis vergot un kalpot par kapeikām.

Nav runa tikai par pasniedzējiem, patiesībā. Šajā valstī vispār cilvēks nav vērtība. Ne profesija, ne izglītība, ne cilvēka dzīvība.
Ir tikai kredīti, nauda un manta. Un viss.

Man draudzene Francijā dzīvo. Viņa saka - nu algas ir superīgas, sociālie pabalsti un apdrošināšana - viss ir! Bet nē, ik pēc kāda laika, nedēļas vai mēneša notiek streiki, nepārtraukti streiko un visi pēc kārtas. Un galvenais, ka panāk arī savu.
Fakts, ka vecajā Eiropā ir absolūti cita domāšana, tur cilvēks nebaidās prasīt no valsts. Un valsts pienākums arī ir dot, tā domā un gādā par cilvēku labklājību.

Te pagaidām valdība tikai taisa biznesu un viss. SIA Latvija. Izpārdod zemes, lielos uzņēmumus, plēšas savā starpā un pensionāriem reizi gadā pamet pāris latiņus pensiju palielināšanai.
Hahaha, kolosāli dzīvojam!
Lieliski, ka ir cilvēki, kas šādu iekārtu uzskata par pieņemamu, prieks!
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:26. Aprīlis 2007 - 14:58
(Link)
Zini - ja valsts nevar atļauties tos 300-400 latus , tad bišķīt ir jāpiedomā. Tu arī salīdzināji - Latviju un Franciju - tās ir divas pilnīgi dažādas lietas. Šajā valstī cilvēks var strādāt un dzīvot un pelnīt, ja tikai grib. Laiks tāds - viss pamazām mainās, veidojas.
Bet protams, kāds padzirdēja, ka kaut kur skolotājs saņem baigo piķi - mūsējiem arī vajaga. Bet viņu izglītība nav tāda, attieksme pret bērniem arī nav tāda. Ja grib pelnīt miljonus ir visas iespējas mācīties par dajebko citu. Un ja sāks trūkt valstij skolotāju, tad arī valdība domās, bet tā klaigāšana ir bezjēdzīga.
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:26. Aprīlis 2007 - 15:08
(Link)
Joks ir tāds, ka valsts VAR atļauties tos 300-400 ls. Budžets to atļauj.
Nē, nu, protams, ja valstij prioritāte ir būvēt nevienam nevajadzīgas bibliotēkas un koncertzāles par 10tiem miljoniem, tad jau tā nauda var arī reiz aptrūkties.. Bet nauda ir.

"Bet viņu izglītība nav tāda, attieksme pret bērniem arī nav tāda." - pilnīgs bullshits. Un, jo ilgāks skolotāja profesija būs kāju pamesls un bērnu izsmieklu objekts, jo arvien mazāk labāko skolotāju paliks skolās.

Mīļā, skolotāji JAU trūkst. Tāpat, kā pēc gadiem 5 gaidāms liels krahs medicīnā, nav jauno kadru! Un ne tāpēc, ka nebūtu gribētāju mācīties - kāda velna pēc man jāmācās ekonomika, ja man patīk zobus labot, m? - bet tāpēc, ka darbs ir liels, atbildīgs, bet atalgojums kapeikās.

Jā, kas labi pelna ir celtnieki - vismaz 700ls uz rokas. Un tad vēl viņiem par maz, tāpat daudzi brauc prom.
Un kāpēc tā? - jo cilvēkiem pēkšņi nav, kur dzīvot, jābūvē simtiem jaunu māju un, jo ātrāk, jo labāk. Bizness. Tikai šie melnstrādnieki bez jebkādas izglītības neprasa valstij, bet privātajām būvfirmām, kas ir arī spiestas maksāt, nav citas izejas.

Saki, ko gribi, šajā valstī ir bardaks. Un ilgi tā turpināties nevarēs. Ja izglītība un medicīna nav prioritāte, ja joprojām netiek celti jauni bērnudārzi, kas pirms gadiem tika izpārdoti privātfirmām, nekas labs te nebūs. Vai nu dabas katastrofas, kas liks domāt, vai citas lielas nelaimes. Šajā valstī nekas nenotiek, kamēr liels skaits cilvēku necieš.
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:26. Aprīlis 2007 - 15:48
(Link)
Drošvien to alju vajag lielāku. A salīdzināt Latviju ar kādu no vecajām valstīm nu nav korekti. Un ne visi ar pedagoga izglītību var būt skolotāji. Bij man tas prieks mācīties pie SKOLOTĀJA. Nolija pie vietas klases delverus ka nemetas. Skolotāja amatam ir jābūt prestižam un to valdībai jāpanāk. A par medicīnu. Veselības apdrošināšana kā ASV ir atrisinājums problēmai.
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:26. Aprīlis 2007 - 15:31
(Link)
skumīgi palika šito lasot.
man abi vecāki skolotāji, omīte izbijusi direktore, tagad skolu inspektore, vēl visādi radi man skolotāji... esmu pati arī skolā pastrādājusi. vienvārdsakot - iekšā līdz ausīm.
slikti strādā? skolās izmisīgi trūkst skolotāju. jāņem katrs, kurš vispār ir ar mieru nākt strādāt. varētu jau pārmest, ja no 3 kandidatūrām darbā pieņemtu sliktāko, bet, ja no nulles ir spiesti pieņemt nulli? krustmātes skolā jau 2 gadus nemāca fiziku, jo NAV NEVIENA. uz eksāmeniem mazliet atnāk pamācīt no blakus skolas.
mani vecāki darbā ierodas pusastoņos. mājās brauc ap septiņiem. tas tā vidēji. kad ir semestra vai gada beigas, eksāmeni utt - mamma pārrodas ap desmitiem.
un, nē. ne reizi dzīvē neesmu jutusies, ka es dzīvotu bagātā ģimenē.
jā - un tas garais atvaļinājums. manējie ir arī direktora vietnieki, tā kā stiepies kā gribi - tikai mēnesis. kā visiem mirstīgajiem.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:27. Aprīlis 2007 - 08:40
(Link)
Nu skumji, bet man krustmaate ir medikjis, varu pastaastiit kaa vinja un par kaadaam naudaam straadaa. Nozheelojami. Draugi ir policisti - vinji par shiim algaam uzlika konkreetu darba laiku - citaadi nevar - sisteema slikta.
Un tie skolotaaji arii ir dazhaadi - ir taadi, kuriem pieminekli gribas celt, ir taadi, kurus noshaut ir par maz... :(

> Go to Top
Sviesta Ciba