Dzēšlapa -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Aprīlis 26., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:22

(15 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:26. Aprīlis 2007 - 14:58
(Link)
Zini - ja valsts nevar atļauties tos 300-400 latus , tad bišķīt ir jāpiedomā. Tu arī salīdzināji - Latviju un Franciju - tās ir divas pilnīgi dažādas lietas. Šajā valstī cilvēks var strādāt un dzīvot un pelnīt, ja tikai grib. Laiks tāds - viss pamazām mainās, veidojas.
Bet protams, kāds padzirdēja, ka kaut kur skolotājs saņem baigo piķi - mūsējiem arī vajaga. Bet viņu izglītība nav tāda, attieksme pret bērniem arī nav tāda. Ja grib pelnīt miljonus ir visas iespējas mācīties par dajebko citu. Un ja sāks trūkt valstij skolotāju, tad arī valdība domās, bet tā klaigāšana ir bezjēdzīga.
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:26. Aprīlis 2007 - 15:08
(Link)
Joks ir tāds, ka valsts VAR atļauties tos 300-400 ls. Budžets to atļauj.
Nē, nu, protams, ja valstij prioritāte ir būvēt nevienam nevajadzīgas bibliotēkas un koncertzāles par 10tiem miljoniem, tad jau tā nauda var arī reiz aptrūkties.. Bet nauda ir.

"Bet viņu izglītība nav tāda, attieksme pret bērniem arī nav tāda." - pilnīgs bullshits. Un, jo ilgāks skolotāja profesija būs kāju pamesls un bērnu izsmieklu objekts, jo arvien mazāk labāko skolotāju paliks skolās.

Mīļā, skolotāji JAU trūkst. Tāpat, kā pēc gadiem 5 gaidāms liels krahs medicīnā, nav jauno kadru! Un ne tāpēc, ka nebūtu gribētāju mācīties - kāda velna pēc man jāmācās ekonomika, ja man patīk zobus labot, m? - bet tāpēc, ka darbs ir liels, atbildīgs, bet atalgojums kapeikās.

Jā, kas labi pelna ir celtnieki - vismaz 700ls uz rokas. Un tad vēl viņiem par maz, tāpat daudzi brauc prom.
Un kāpēc tā? - jo cilvēkiem pēkšņi nav, kur dzīvot, jābūvē simtiem jaunu māju un, jo ātrāk, jo labāk. Bizness. Tikai šie melnstrādnieki bez jebkādas izglītības neprasa valstij, bet privātajām būvfirmām, kas ir arī spiestas maksāt, nav citas izejas.

Saki, ko gribi, šajā valstī ir bardaks. Un ilgi tā turpināties nevarēs. Ja izglītība un medicīna nav prioritāte, ja joprojām netiek celti jauni bērnudārzi, kas pirms gadiem tika izpārdoti privātfirmām, nekas labs te nebūs. Vai nu dabas katastrofas, kas liks domāt, vai citas lielas nelaimes. Šajā valstī nekas nenotiek, kamēr liels skaits cilvēku necieš.
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:26. Aprīlis 2007 - 15:48
(Link)
Drošvien to alju vajag lielāku. A salīdzināt Latviju ar kādu no vecajām valstīm nu nav korekti. Un ne visi ar pedagoga izglītību var būt skolotāji. Bij man tas prieks mācīties pie SKOLOTĀJA. Nolija pie vietas klases delverus ka nemetas. Skolotāja amatam ir jābūt prestižam un to valdībai jāpanāk. A par medicīnu. Veselības apdrošināšana kā ASV ir atrisinājums problēmai.

> Go to Top
Sviesta Ciba