andza_arrdh ([info]andza_arrdh) rakstīja,
@ 2012-12-07 01:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Achievement unlocked
Šodien (tieši tagad jau pēc 12iem naktī, 7. decembrī) man ir priecīga diena, jo esmu noslēdzis un veiksmīgi paveicis kādu izaicinājumu, kuru metu sev pirms precīzi 70 dienām.

Acīmredzot 28. septembrī es kaut kādu iemeslu dēļ biju neapmierināts ar savu dzīvi, uzskatot, ka pārāk daudz laika tērēju neproduktīvi (lasi, pie datora internetā vai spēlējot spēles). Tad izlasījis Cracked rakstu, ka centīgam būt ir grūti un vajag 70 dienas, lai rastos pozitīvs pieradums (piemēram, skriet no rīta).

Attiecīgi nolēmu mest sev izaicinājumu 70 dienas no vietas dienā veikt 1 mājas darbu aktivitāti, 1 sportisku aktivitāti un 1 radošu aktivitāti. Ja kaut reizi izlaižu, jāsāk viss no jauna. Vienīgie apstākļi, kad var ko nedarīt, ir mājas darbu aktivitāte, esot prom no mājām uz vairākām dienām.

Izprintēju 3 lapas ar 70 lodziņiem, noteikumus, kas skaitās, lai būtu pilna aktivitāte, un aili "mēģinājums nr.___" ar domu, ka noteikti ar pirmo reizi nesanāks.

Bet izdevās. Pēc pirmajām divām nedēļām, bailes, ka viss līdz šim veiktais ies vējā, ja kaut reizi izlaidīšu, tik ļoti mobilizēja, ka ne vienu dienu neizlaidu, pat, ja dažas no tām robežojās uz haltūras, pārgurušam atgriežoties no kaut kāda pasākuma mājās ap trijiem naktī (atminos, ka esmu vienkārši rakstījis nesakarīgu apziņas plūsmas tekstu rindas, tikai lai aizpildītu radošo ķeksīti, jo galva nespēj koncentrēties uz kaut ko prātīgāku).

Es esmu skeptisks, ka man ir izveidojušies tiešām pozitīvi ieradumi, jo laiki darbībām un pašas darbības totāli variējas katru dienu (kā tam nav jābūt īsta ieraduma veidošanai). Bieži gāju gulēt vēlu (tikai gan tāpēc, ka noslinkoju savākties un izdarīt lietas ātrāk). Taču māja lielās līnijās ir uzturēta kārtīga jau 2 mēnešus, un esmu pabeidzis noteikumus vienai galda spēlei, un paturpinājis vairākus stāstus un RPG kampaņu materiālus.

Taču galvenais jautājums ir, kas notiks tagad, kad sasniegums ir paveikts. Vai bez ārējā motivatora - bailēm - pazaudēt līdzšinējo progresu, atgriezīšos uz mazāk stresaino, bet arī haotiski neproduktīvāko agrāko dzīvi, vai arī būs radies kāds lietderīgs ieradums? To varēšu novērot tālākajās dienās.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?