andza_arrdh ([info]andza_arrdh) rakstīja,
@ 2007-02-12 00:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā GM norādīja izrādās šogad (vai nākamgad) taisoties iznākt ceturtais Simon the Sorcerer. Jau iepriekš zināju, ka tāds būs, bet ne ka tik drīz.
Attiecīgi nolēmu papētīt.

Ugh.

Mani šī spēle neinteresē.

Faktu, ka tā būs smuka, es vēl varētu pieciest.

Bet, palasot tās sižeta aprakstu un atklājot, ka to taisīs pavisam citi developeri (no ģēnija Maika Wūdrofa visi atšuvās vaļā, kas, protams, nav brīnums, jo tikai katrs 50 no trešā Saimona spēlētājiem bija spējīgs novērtēt tā fantastisko pašironiju un ņirgāšanos), sapratu, ka nekas interesants mūs negaida.
Citos apstākļos es būtu skatījies uz šo spēli, kā uz droši vien interesantu un labu kvestu.

Bet pēc trešās spēles iziešanas (protams, ka ar caureju, savādāk nemaz nav iespējams), un visas tās Montīpaitoniskās psihodēlijas piedzīvošanas, galējas parodēšanas visās sfērās (pirmkārt jau grafiskajā), mani tāds 4 Saimons neinteresē.

Spēles galvenā varoņa konceplis ir neglīts:


Un palasiet šo storyline sākuma daļu:
Simon does not have an easy life in the real world. In the distant magic world he was an acclaimed hero, but in his own real life hardly anything works out the way he wants. He can't even win a fussy fight over the TV programme against his younger brother. A flying remote control sends him to sleep against his will.
Leim! Protams, Saimons ir mīkstais. Taču viņš ir stilīgs Melnās Čūskas stila mīkstais, kurš ir atriebīgs un nejauks, viņš tiktu galā ar savu sīko bračku. Un vadoties pēc pēdējiem notikumiem fantasy pasaulē "acclaimed hero" laikam nebūtu pareizākais termins.

Es varētu atrast vēl daudz visādas problēmas, piemēram, to, ka sižets droši vien nebūs pārāk haotisks, bet mēģinās būt loģisks, ka varēs just neveiksmīgus mēģinājumus būt smieklīgiem, bet lai jau paliek.

Iedzīšu tikai vienu pēdējo naglu zārkā:

Once again, Simon can be mean from time to time, but the designers don't want to portray him as nasty as he was in the third game.

Ejiet dirst!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zive_
2007-02-12 11:20 (saite)
wow

(Atbildēt uz šo)


[info]darkjedi
2007-02-12 11:46 (saite)
Kas cilvēkiem noticis, ka visi visās malā gāna PC spēles? Agrāk aiz laimes fanātiski lēkāja par katru jaunu spēli, tagad tikai rauc degunus. Cilvēki laikam kļuvuši izlepuši, jo spēļu sortiments palicis plašs, viss ir izbaudīts un jaunas ‘’garšas’’ paliek atrast arvien grūtāk un grūtāk.

Nekas Andza, kad sasniegsi vecumu 40 un vairāk, tad ēdīsi arī gliemežus, glumās austeres, pūdēto sieru un visas pārējās izvirtības, jo vienīgais jaunais dzīvē būs glumā gliemežu garša, jo viss pārējais liksies kaut kur redzēts, dzirdēts un neinteresants. :D

(Atbildēt uz šo)


[info]andza_arrdh
2007-02-12 12:24 (saite)
Eh, Tu un Tavs nemirstīgais optimisms.

Es jau būtībā arī ne par ko nesatraucos - tik un tā droši vien pamēģināšu šo spēli. Patiks - patiks, nepatiks - nepatiks. Neko tas īpašu manā dzīvē nemainīs.

Vairāk skumdina tas fakts, ka spēļu industrija ir un paliek tāda kaut kādā mērā morāli atpalikusi. Nu klientu ekspektācijas ir ļoti konkrētas un paņirgāties par tām īsti nav iespējams. Skumdina tas, ka, ja tiek uztaisīts kaut kas ļoti foršs (ģeniāli tēli, dialogi, atsauces un psihodēlija), bet totāli neglīts (tīšām, es vēl joprojām to apgalvoju, jo cik gadus vecākais Grim Fandago izskatās smukāk) tad šī spēle ir norakta.

Bet būtībā jau tiešām pofig, datorspēles ir tik daudz (vecās un jaunās) + vēl nezin cik citas nodarbes, ka tam vairs nav nozīmes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]darkjedi
2007-02-12 13:09 (saite)
Joprojām atceros pirms gadiem 5 Discovery kanālā redzētu raidījumu par datorspēlēm. Tur intervijā kāds Blizzarda darbonis teica. ‘’Jo labāka kļūs spēļu grafika jo vairāk cilvēku spēlēs spēles.’’

Domāju, ka gadījumā kad iznāk spēle ar sliktāku grafiku, tad vīlušos cilvēki ir proporcionāli atbilstoša grafikas sliktumam. Jo sliktāka tā, jo vairāk cilvēku viļas. A viļas dēļ tā.

Teiksim ja agrāk spēle iznāca ar pieņemtu grafisko kvalitāti 1 un spēles spēlēja 1 000 000 cilvēki. Tagad spēles iznāk ar grafikso kvalitāti 10 un spēlē 10 000 000 cilvēki. Tad ja tagad iznāk spēle ar grafikso kvalitāti 3, tad 3 000 000 ir apmierināti, 7 000 000 brēc, ka spēle ir mēsls. :), jo šie 7 000 000 cilvēki nespēj pieņemt spēles ar zemāku grafikso kvalitāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?