^^ ([info]anb) rakstīja,
@ 2004-08-14 17:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:koshljaajoshs
Mūzika:Wir Sind Helden - Denkmal

Riiga - Visi plaani mainaas - Riiga

kautkaa taa
05.08
09:30 ar [info]marlish satiekamies pie stacijas, ejam pie Denja, kam nedabuuto eiropas karti diemzheel taa arii aizmirstam paprasiit. samekleejam [info]marlish zandales un taalaak dodamies mekleet 20. autobusu, kas aizvestu liidz A7. tiekam liidz shosejai, kaadas 10 min pasmiidinam garaambrauceejus ar ziimi 'Italy' un peec mazas paarvietoshanaas turpu shurpu un atpakalj un uz priekshu plkst 12os nostopeejam pirmo mashiinu...uuu:) diivaina paskata bembis, bet iekshpusee pilniiigi viss ir neslikts;)) kautkaads puika no Katlakalna. kartes sham nav, bet ir graamatinja ''Un tas viss par viirieshiem'', ko iedaavina mums par talismanu he. ak jaa un mees nesot veiksmi. nu neko - lai jau:D
no Katlakalna kaut kaads krievinjsh pakjer liidz Kjekavai. taapat kaa visi paareejie pasmejas par 'mees uz itaaliju braucam'.
no Kjekavas aplja shalalaa - 2as fuures, kas brauc liidz LT PL robezhai. pavisam spiidoshi! shoferis nepaartraukti runaa kautkaadaa valodaa, kas vareetu buut krievu un polju valodas sajaukums - lieki piebilst, ka ne vaarda nesaprotu - bet staastiija kko par Poliju laikam.
taa nu braucam braucam braucam un 6os vakaraa esam jau 10 km iekshaa Polijaa. te arii muus izmet, jo shie apstaajushies un turpinaas braukt tikai riitdien. paspeeju veel aizmirst vienu no 4 nepazaudeejamaam lietaam - tobish jaku, bet ieraugot, ka shoferis vicinaas ar kautko aizdomiigi paziistamu, dabuuju jaku atpakalj. dodamies stopeet taalaak. un vōhō - 1. sek - izvelku ziimi 'Warzsaw' - 2. sek - apstaajas fuure. kaukaads runaatiigs lietuvieshu shoferis, kura draugs no savas maajas balkona esot vareejis skatiities mensona koncertu:)
Varshavaa nonaakam pus12os - aaraa pikja melna tumsa un muus izmet 15 km pirms Varshavas centra pie kautkaada tilta, kas 'laikam ved uz chehiju'. nais... pameegjinam stopeet uz tilta -no vienas puses, no otras puses, jo nezinam uz kuru pusi iet pareizais celjsh, bet - nichts. ceriibas dabuut naktsmaajas kaadaa no divaam maajveidiigajaam buuveem mezhmalaa liidzinaas nullei un ir taa mazliet bailiigi heh. nolemjam stopeet taalaak pa Varshavas celju, jo uz taa vairaak mashiinas, tas nekas ka brauc nepareizaa virzienaa. ka tikai projaam no mezhiem.
06.08
pastaavam liidz 15 paari 12iem un neviens, protams, neapstaajas uz muusu ziimi 'Prague' - nu labi, staaveesim veel 15 min, ja tad ne - tad ejam kautkur kruumos guleet. un jehūū - apstaajas melns mersis, melniem logiem ar nummuru 'BO FRANC'. kaa veelaak noskaidrojas iekshaa seezh puika vaardaa Roberts no Pariizes (eindzhel;)), kursh runaa tikai franciski(kh), slovaakiski(khhh), poliski(gy) un mazmazliet krieviski(mmja..) - bet nu ljoooti nesaprotami. no katra teikuma labaakajaa gadiijumaa izdodas saprast 3 vaardus. beigu beigaas peec pusstundas raknjaashanaas pa Polijas karti - aidaa, braucam liidz Berliinei - itkaa jau pilniigi preteejaa virzienaa, nekaa mums vajag - bet nu pavisam noteikti labaak nekaa Varshavas pievaartes mezhos. jaa un laikam jau ir ljoti eerti braukt, kreiso kaaju turot uz prieksheejaa panelja;)
celju satiksmes noteikumi visiem pie kaajas. esam tachu Polijaa.
un interesanti, kaa taadi, naktii nostopeeti, 1x muuzhaa redzami cilveeki var vienkaarshi aiziet uz 20 min un uzticeet mums savas mashiinas atsleegas
7os no riita bofranc mums nopeerk kolu un izlaizh rastshtatee pie Berliines. jeah:)
taatad - Riiga - Berliine = 19h (atpakaljceljaa vienam lietuvietim staastiijaam un shis mums nebgribeeja ticeet)
taalaak mums vajag Vismaaru - pilseeteli Vaacijas ziemeljos, kur ir [info]marlish radi un dusha un gulta!:) seko putroshanaas ar ziimeem un muus panjem fuure, kas brauc uz Veimaaru (Vaacijas dienvidos), bet beigaas viss noskaidrojaas un izkuljamies sveikaa un prom no nepareiziem celjiem uz kuriem nostaaveetas 40 minuutes un vienos dienaa esam Vismaaraa+peedeejais vaacu onka, kas veda liidz Vismaarai ir uuberdaasns un vienkaarshi taapat uzdaavina mums 10 eiro. Vismaaraa ir fantastiski, pukju apaugushi balkoni, mazi dziivokliishi, koka mols (vai vism kkas tamliidziigs), juura un smuki smuki smuki viss. un jaa - te ir meduuzas un akmenji ar caurumiem viduu. vienu mazo dziivokliiti ar balkonu dabuujam arii prieksh mums pa nakti. nezinam uz kurieni braukt riitaa, jo visi plaani ir sagriezushies kaajaam gaisaa - Praagas vietaa Berliine - Viines vietaa Vismaara:)
07.08
nauda arvien veel nav izteereeta necik. pilna soma piebaazta ar banaaniem, maiziiteem un haadivioo. no riita jau 8os uz autobahn. esam DE ziemeljos pie Baltijas juuras, bet vajadzeetu tikt lidz Itaalijai shodien. pa vidu eedot arbuuzu rastshtatee, uz milziigas tapetes rakstot uzrakstu 'Süden' un runaajot ar kristieshu tanti kautkaa izdodas nokulties ~600 km uz leju Vaacijaa - ap kaadiem 6iem, 7iem vakaraa esam rastshtatee pie Minhenes. liidz Itaalijai vairaaki simti km veel. nolemjam stopeet uzreiz ar 'Italy' ( huh beidzot to ziimi var pielietot!:D)
nepaiet ne 15 minuutes, kad apstaajaas itaalis - matemaatikas profesors - kas iisteniibaa ir no Albaanijas un saprot tikai itaaliski. izraadaas - shis brauc uz Florenci - ideaali! seezhamies iekshaa un aiziet. pa celjam uz Florenci itaalis ar savu jauno, todien nopirkto audi A6, kuram nobraukums 500 kiliishi, uz autobahn, kur atljauts braukt ar 120 braukalee ar 220 - pamaniit to, protams, nevar, tapeec, ieskatoties spidometraa, mazliet aizsitaas elpa:D ar 220 nekur taalu netiekam - 1 un 2 - policija ir klaat. gruuti gan vinjiem gaaja ieskaidrot neko nesaprotosham itaalim kas ir kas un kapeec ir taa kaa ir un cik ir jaamaksaa. bet nu kautkaa tikaam cauri. arii pateicoties[info]marlish:) + taas dienas labaakaa itaalja fraaze - 'Money no problem. Time problem' hh:)
braucam caur alpiem, tuneljiem, Austrijai, robezhaam un taa un shitaa.
08.08
pus2os naktii ierodamies - izkaapjam no mashiinas - nenormaali mitrs un karsts gaiss aaraa. Florence. ielinjas mazas, gaishas, ar plaaksneem un shur tur vazaajas paaris tuuristi. noejam gar S. Maria Novella. eekas un visas buuveetaas lietas izskataas iespaidiigi. tikai miskaste gan uz ielaam diezgan pamatiiga - visur papiiri un cuuciibas. pavazaajamies mazliet un atrodam parku blakus cietumam, kur nometamies guleet. izraadaas nav nemaz tik karsts pa nakti - guljammaisu tomeer vajag vilkt aaraa. no riita aizejam paseedeet uz ziedu katedraales marmora kaapneem - paeest, parakstiit un pabarot balozhus. tuuristi visaas malaas - plkst 10os no riita pie katedraaes kaapniiteem izskataas kaa 4os peecpusdienaa centraaltirguu. ceram tikt liidz vidusjuurai shovakar.
kad beidzot atrodam info biroju un karti, lai vismaz aptuveni zinaatu kaa jaabrauc - saak liit. apeedam peedeejo maizi, konstateejam, ka viigju sula ir pilniigi tas pats, kas superliime un dodamies stopeet - izlemjam, ka uz Viareggio, nevis Pizu, kaa domaajaam saakumaa.
un notiek 8. pasaules briinums - apstaajas mashiina, kuraa kaads runaa angliski!! teevs ar meitu. + veel uzzinam, ka Itaalijaa stopeeshana ir nelegaala heh. pa celjam fantastiski skati - kalni, maajinjas ar sarkaniem dakstinju jumtiem kalnos, kalni un lejas un atkal maajinjas un atkal kalni un taa. aizved muus liidz Viareggio - izkaapjam no mashiinas - no lietus ne minjas, +35 un saule saule saule, palmas uz ielaam uz karstums:) mekleejam public beach kur vareetu apmesties un paguleet saulee. pa celjam veel atrodam supermaarketu, kuraa par 7 eiro sapeerkam tonnu eediena - lieliski iekljaujamies daavinaatajos 10 eiro :D
visbeidzot galiigi beigtas atrodam public beach. jea - vidusjuura! gliemezhvaaku gan nav(demit!) - tikai taadi siiki-siicinji, bet ir milziigi chiekuri priedees(nu tas taa -sevis mierinaashanai:))
elpot var saakt 6os vakaraa, kad karstums jau mazliet paariet. [info]marlish nomirst telefons - liidz ar to - ataa ataa, visi kontakti ar tiem, kas maajaas, jo interneta te nav. vakaraa seezham glaabeeju nojumiitee un speeleejam kaartis ar itaaljiem. +28. silts veejsh, zvaigzhnjainas debesis. eh:)
4aas dienaas meerkjis sasniegts - Florence un Vidusjuura. un godiigi sakot, liekas kautkaa paaraak viegli tas viss:P
09.08
no riita arvien veel blandamies pa pludmali. apkaart staigaa neegjereeni un piedaavaa uztaisiit tatuu. peecaak klainjojam pa superkarstajaam Marina Di Pietrasanta (vieta blakus Viareggio) ielinjaam, gar villaam, hoteljiem, palmaam, efejzhogiem un uuberkrutajaam mashiinaam, kas atstaatas mazo ielinju malaas un mekleejam celju, kas muus aizvestu liidz Dzhenovai vai Milaanai. visbeidzot atrodam. shoferis, kursh vislaik kautko nulles saprotamiibas liimenii vaaraas itaaliski, aizved muus mazliet tuvaak autostradai. seko visilgaakaa stopeeshana manaa muuzhaa - 2 h nostaaveejaam liidz beidzot apstaajaas itaalju onka, kas, taapat kaa 90% paareejie sheit, nerunaa angliski, bet tikai itaaliski. tiekam liidz Milaanai. no turienes peec kaada laicinja panjem divi iiipatneeja izskata cilveeki, kas cienaa ar shokocepumiem un aizved liidz Itaalijas - Shveices robezhai. ak jaa - izraadaas Shveicee arii stopeet aizliegts:D
bet - cik Shveice ir skaista!! naaviigi:) ezers alpos koshi zilaa kraasaa, maajas kalnos, shauras ielinjas ,svaigs gaiss un kalni kalni kalni. Itaalijas - Shveices robezhaa, kas izskataas, kaa nojumiite, kas uzbuuveeta paari ielinjai, neviens nevienam nepieveersh uzmaniibu un mees vienk izsoljojam cauri - visiem po:)
uz mazaas ielinjas nostopeejam francuuzi, kas aizved liidz Lugano - aaaw! fantastiski! es paarvaacos uz Lugano! bezjeegaa skaisti tur ir.
8os vakaraa saakam stopeet taalaak - dziljaak iekshaa Shveicee. peec kaada laicinja apstaajas itaalis, kas taapat vien braukaa apkaart pa Shveici. pasakam, ka vareetu muus liidz pilseetai vaardaa Chur(kmh:)) aizvest. aizved:P atkal kolas dzershana(huh, kaa peectam izraadaas, viena kolas glaaze maksaa 1,60ls - bet mees jau atkal par to nemakaasajam, taakaa uz mums neattiecas;)). tad ar [info]marlish dodamies mekleet kaadu vietu, kur palikt pa nakti.
10.08
visapkaart tumshs, neko nevar redzeet. atrodam kautkaadu vietu, kur vareetu plalikt - bet nevar iisti saprast - vienaa pusee milziigs kalns, otraa pusee maza upiite ar tiltinju un kautkaada sporta halle blakaam..vai cirks - nu whatever - uzejam kautko mazliet lidziigu solinjiem, kas tomeer nav solinji, un guljam. debesis pilnas ar zvaigzneem. guljot uz muguras un skatoties pilniigi reaali taada sajuuta, ka tu leenaam pazuudi debesiis.
no riita pieceljamies, ieraugam, kur tad iisit esam guleejushas - un arvien veel nevar saprast - sporta halle, skeitparks, cirks(?):D leenaam sataisamies. ik pa briidim garaam paiet cilveeki ar sunjiem un sveicinaas pilniigi visi. noejam gar vietu, kur vakar bijaam domaajushas nakshnjot vispirms - izraadaas tas pashaa upes krastaa - solinjsh pie kraujas:) paaris stundas paliekam pie upes, kuras uudens ir tirkiiz-zaljsh un tad dodamies stopeet taalaak - jaatiek uz Vaaciju shodien. ar mums runaa Shveices govis ar zvaninjiem kaklaa. tiekam liidz bendziintankam starp Chur un Zürich, no kurienes nostopeejam lielaako automashiinu tirgotaaju Shveicee, vaardaa Muhameds. cilveeks speej izsisties - no maza Lebanonas puikas, kursh ir aizbeedzis no savaam, maajaam, jo tur ir karsh un straadaa viesniicaa, lai vareetu izdziivot - liidz cilveekam, kura vaards ir rakstiits visaas malaas. celju kas buutu veicams vienaa stundaa , mees braucam 3 stundas, pa vidu veel apskatot Muhameda peerkamaas mashiinas, runaajot ar vinja darba koleegjiem, dzerot kolu(atkal jel...) un seezhot kautkaadaa vietaa Zürichee un taa.
no pieturas pie Zürich liidz Vaacijai braucam ar franchu onku, kas pa telefonu runaa par 20 miljardiem dolaaru. piedaavaa braukt liidz Strastbuurai, bet - nee nee, mees tepat pa Vaaciju. naakamajaa rastshtatee apstaajas mashiina ar hipijcilveekiem( neegjerpuika - neatceros vaardu un meitene - vaarda pirmais burts bija L), kuriem aizmugure ir aizkraameeta - tur veel ir arii suns - bet shie mieriigi visu izkraamee aaraa, nabaga sanbernaaru iestiivee stuuriitii un panjem muus liidzi liidz Kassel - kaadus 500 km taalaak.
11.08
un ir veel jaukaak, jo mees pie hipijcilveekiem paliekam pa nakti. tas noziimee - dusha un gulta! divstaaviigs, pavisam maajiigs dziivoklis - uz balkona guljamtiikls, visi logi valjaa, visur aug pukjes un ir pukjupodi un viss smarzho. uz gultas sanjurciita duunu sega un Koelju 'Alkjiimikjis'
tikai jaaatceraas, ka leekaashana guljammaisaa + laminaatparkets = nolikshanaas uz griidas un sliktaakajaa gadiijumaa arii kaada pamodinaashana:)
7os no riita, kad neegjerpuika brauc uz darbu, shis aizved muus liidz autobahn.
staavot pie Ausfahrt apstaajas businjsh ar onku, kursh ir totaali neapmierinaats ar Vaaciju un kuram riebjas Vaacija, kaut gan pats ir vaacietis. neskatoties uz to, ka vinjam viss ir scheisse un mist vinjsh tomeer muuus pacienaa ar kafiju:). ak jaa - un , kad uz jautaajumu 'uz kurieni juus brauciet? ' mees atbildeejaam ar 'Latvija' vinja reakcija bija 'ko? atkal jau?':D
naakamais, kas muus panjem ir pilniigi taads pats businjsh arii ar onku, kas ir vaacietis un kuram arii riebjas Vaacija - tikai vinjsh, atshkjiriibaa no ieprieksheejaa, naakamgad brauc dziivot uz dienvidaafriku. mums tur vinja hotelii ir atlaide heh:) tad mees pavisam netiishaam uzskrienam virsuu veel 6iem stopotaajiem. baac! bet kautkaa veiksmiigi pirmaas tiekam projaam no 6 stopotaaju rastshtates:) liidz robezhai ved polju onka ar 2 t smagu piekabi, kursh pa autobahn brauc ar 60 km/h(!)
pie robezhas esam ap 2iem dienaa. uz DE PL robezhas apstaajas Hans. luuk tas bija naaviigi! belgjis. es seezhot aizmuguree raudaaju no smiekliem:D
Hans+[info]marlish=omg!:D komeedija:D saldeejuma kokteilji un kola, kola, kola un uudens. Varshavaa esam ap 8iem vakaraa un beigaas izraadaas, ka arii Varshavaa mees tomeer paliekam pa nakti. kopaa ar Polijas labaako biljarda speeleejaaju Rafaelu, kas ir bezjeegaa liidziigs Nīmō(skatiijaamies, kaa vinjsh speelee - un zini, ljoti labi!:D), Bertu, kura ieniist Hansu un Moniku, kuras smieklus es nenoveelu nevienam:)
un shis vakars ir skurstenii ieskraapeejams, jo es beidzot piefikseeju, ka man garsho oliives!
vazaashanaas pa Varshavas baariem, malibu, mangopiipe(ui - tas bija perfekti) un 150 izteereeti Ls, bet ne jau mees teereejamies;P
ehm, un cik ilgi es jau lietoju?;D
12.08
aizguljamies un pieceljamies pus10os. uzkaapjam staavu augstaak pie Rafaela paeest brokastis un uz Hansa 'so now we're going to see Warzsaw' diezgan strauji atbildam ar 'Nooou!', jo gribaas maajaas - nu ja ne maajaas, tad vismaz Varshavu tieshaam vairaak negribas peetiit:D
Stop talking Linda! un es esmu Mrs Communication:P
sakravaajamies un ar taksi aizvizinamies bik tuvaak celjam uz Bialistoku, ko mums vajag atrast. bet, kaa izraadaas, tas nav pietiekami tuvu - saulee un 30 graadu karstumaa pastaigaajam veel kaadus 8 km liidz iistajam celjam. rezultaataa ir nochakareetas 3 h un mees iekaapjam mashiinaa tikai 3jos peecpusdienaa, kaut gan izbraucaam 12os. uz Baltkrieviju braucosha polju fuure aizved liidz Bialistokai. un peec tam nostopeejam latvieshu fuuri!:) iekshaa seezh krievinjsh, kas brauc uz Daugavpili un latviski nerunaa, tikai saprot - mees to, protams, izmantojam un vaaramies latviski. kameer fuure pa celjam Suvalkos 45 min staav, meegjinam nostopeet kaadu vieglo, kas aatraak aizvizinaatu, bet nekaa - iekaapjam atpakalj Daugavpils fuuree. [info]marlish ir hiperaktiivisms:D krievinjsh muus var aizvest liidz Kaunjai, jo taalaak jaabrauc pa citu celju..mees nu domaajam, ko lai no Kaunjas dara - jo taa galu galaa Lietuva - gandriiz maajas. beigaas atklaajam taadu labu lietu, kaa sarunaashanos pa raacijaam(vispaar kopaa ir 40 kanaali - latvieshiem ir 13ais, lietuvieshiem ir 12ais un poljiem ir 16ais he) - shaadi sarunaajam latvieshu shoferi, kas brauc uz Riigu - superduper:) [info]marlish nelegaali ieceljo Lietuvaa, iespiesta salokaamajaa fuures gultaa un paaris metrus taalaak mees paarseezhamies ekspresii un Riigu. klausamies staastinjus iz taalbrauceeja dziives par Kazahstaanu un Franciju un vizinaamies cauri naksniigajai Lietuvai.
13.08
tikko pamodusies, kashkjiiga robezhsargtante
Latvijas drausmiigie celji, Latvijas mjigla, Latvijas lapseeni sabraukti uz celja, ezhi, kas raapo paari celjam, Latvijas migla un celjaziimes latvieshu valodaa. esam maajaas. [info]marlish pa celjam izlaizh Tukumaa
un 04:15 no riita ieraudziiju stacijas pulksteni:)

35 mashiinas, 9 dienas un 1 eiro
[info]marlish es zinu, ka tu izlasiiji un tev ir tiesiibas papildinaat, ja nu kas;)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]narayana
2004-08-14 18:06 (saite)
lidojoša sajūta lasot!! :)

(Atbildēt uz šo)


[info]f8
2004-08-14 18:35 (saite)
skaisti. man ar sagribeejaas taa.. aizlidot.. + blakus florencei - Sienaa buutu kur palikt :)

(Atbildēt uz šo)


[info]marlish
2004-08-14 20:46 (saite)
Apsveicam tevi ar pacietiibu ieklabinaat te aprakstu.
tu gan aizmirsi piemineet Hansa debeshkjiigo fraazi: "Can you just shut up, Linda? My ears are hurting!"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]anb
2004-08-15 12:31 (saite)
cik ilgi tu jau lieto?;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hive
2004-08-16 22:45 (saite)
apskaužami!!!burvīgs apraksts!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?