analgiins ([info]analgiins) rakstīja,
@ 2009-07-07 12:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Piedāvātā atbalsta programmas shēma paredz, ka tai varēs pieteikties finansiālās grūtībās nonākušie aizņēmēji, kuru kredītsaistību apjoms nepārsniedz 100 tūkstošus latu. Kredītņēmējam iesaistoties programmā, banka iesaldēs 20% no viņa kredīta pamatsummas, līdz ar to samazināsies arī mēneša maksājums. Ja atbalsta programmas laikā cilvēkam atkal radīsies finansiālās grūtības, viņa vietā kredīta maksājumus sāks segt valsts. Taču, kā uzsver FM, vēlāk šī summa būs jāatmaksā. Gadījumā, ja kredītņēmējs atbalsta programmas laikā savas saistības būs kārtojis apzinīgi, pēc tās izbeigšanas banka 10% no kredīta summas viņam varēs norakstīt.

Un pastāstiet man, kāpēc lai kāds vispār taad kaut ko godīgi maksātu, ja jau 1) valsts palīdzēs un 2) nemaksātāji, kas vēlāk samaksās dabūs norakstītus 10%. Un galvenais jautājums jau nepazūd. Kāda velna pēc valstij ir jāmaksā par cilvēku idiotisku vēlmi dzīvot kā buržujiem SAVOS nevis īrētos dzīvokļos?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pata
2009-07-07 14:32 (saite)
es domāju, ka 100 tūkstošu LVL slieksnis ir tas, kas neveiksminiekus atdala no idiotiskiem buržujiem.
valstij jāmaksā tādēļ, ja valsts darbības rezultātā algas tiek samazinātas gan privātā, gan sabiedriskā sektorā. ja valsts bija devusi cerības, ka cilvēki spēs nomaksāt savas saistības, bankas bija izsnieguša skredītus, skatoties tikpat tuvredzīgi kā kredītņēmēji, tad es uzskatu, ka jā - katrs šobrīd maksā par savu muļķību, tuvredzību un labas dzīves kāri!
tas, ka netrūkst cilvēku, ka šo sistēmu izmantos ļaunprātīgi, nevis kā sociālu instrumentu, tikai norāda, cik tupa ir šī sabiedrība un tās locekļi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?